Boschetarii vasluieni preferă Capitala

0

Sărăcia din județul Vaslui se revarsă asupra întregii țări în iarna 2014 – 2015. Dacă Primăria Vaslui cazează la începutul lui 2015 un număr record de oameni ai străzii, peste 20 de persoane, boschetarii vasluieni au invadat și Bucureștiul, fiind pe primul loc între cei din afara Capitalei cazați în adăposturi.

Județul Vaslui este principalul furnizor de oameni ai străzii pentru București. Primăria Capitalei a anunțat printr-un comunicat de presă la începutul lui 2015 că cei mai mulți dintre cei adăpostiți de la începutul iernii 2014 – 2015 care provin din afara orașului sunt din Vaslui. De la începutul iernii, în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București au fost înregistrați 611 beneficiari unici ai adăposturilor. Dintre aceștia 89% provin din alte zone ale țării decât București, județul Vaslui fiind urmat la numărul de boschetari ajunși bucureșteni de Teleorman, Ialomița, Giurgiu, Alba și Ilfov. 23% dintre oamenii străzii salvați de frig în adăposturi nu au acte de identitate, iar 475% suferă de afecțiuni medicale cronice.

În București există trei astfel de centre de cazare a oamenilor fără casă, capacitatea de cazare fiind de 1.100 de locuri.

 

Față de iarna 2013 – 2014 numărul persoanelor fără adăpost a crescut și în municipiul Vaslui. Dacă pe atunci centru de primire caza 16 beneficiari în medie pe zi, în iarna 2014 – 2015 numărul lor a trecut de 20 de persoane.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.