Cele mai citite articole «Pamflet» – 2014

0


Nicolae CeausescuDecalogul după Ceaușescu (I)

Nicolae Ceauşescu în celulă la 94 de ani. Tovarăşul a solicitat o şedintă de lucru. Masa e plină de proiecte şi planuri, analize şi prognoze, dar şi câteva aperitive. Toate tacămurile sunt aurii, semn al batjocurii gardienilor, care nu vor să îl creadă pe moşneag că nu a mâncat niciodată din tacâmuri de aur.
În închisoarea secretă, de fapt, căsuţa care serveşte de închisoare, înainte Elena era păzită de două femei, dar cele două posturile au fost desfiinţate pentru reducerea cheltuielilor. Nu se justificau. Şi apoi Elena trebuia să moară odată şi odată, şi atunci de ce să nu anticipezi şi să prognozezi corect cheltuielile, precum în realul capitalism?!
La masă se aşează cei doi bătrâni, păziţi de cei doi gardieni care fac tura de zi, singurul public şi popor căruia lui Ceauşescu îi este îngăduit să i se mai adreseze.

În urmă cu 22 de ani, cei doi fuseseră la un pas de moarte, când unii din eşalonul doi de partid au preluat puterea. Între timp, au pierdut-o, şi la putere au venit cei din eşaloanele trei şi patru. Apoi au venit iar ei şi iar au pierdut puterea şi tot aşa.

CITEȘTE

Limba de lemnLimba de lemn și aflarea în treabă I

O nouă limbă de lemn a pus stăpânire pe toţi potenţaţii zilei, urmați de oamenii de rând, şi totul în singurul scop al băgării în seamă, urmată în modul cel mai firesc de aflarea în treabă. Persoane care acum 20 de ani ar fi înfierat cât ar fi putut de zgomotos şi… colorat limba de lemn comunistă, le vedem azi supuse noului limbaj de lemn.

În acest limbaj nimic nu mai este ceea ce este, ci altceva, cu aer ştiinţific, de… noi ştim despre ce vorbim aici, am pătruns tainele universului, şi ele nu ţin nici de Dumnezeu şi nici de ştiinţă, ci de vorbele nostre aliniate la corectitudinea politică, noua dogmă de care trebuie să ţină seama tot responsabilul mai mic sau mai mare al sistemului. Un centru social, de exemplu, nu mai poate fi doar social, el devine în zilele noastre „centru de incluziune socială”. Cu toate că termenul nu are un loc bine coturat în limba română… sau poate tocmai din acest motiv. Nimic nu este mai drag celor care folosesc limba de lemn decât să pară că știu ce vorbesc, pe când vorbesc despre ceea ce par să știe. Incluziunea asta poate însemna „particulă de metal străin conţinută în corpul unui metal solid”, numai că nu înseamnă asta, ci ceva cu includerea, aşa cum v-aţi dat seama. Sigur, se naşte întrebarea: dacă seamănă fonetic atât de mult cu includerea şi înseamnă acelaşi lucru, totuşi de ce nu e includere. Nu e europeneşte, nu e destul de corect politic şi apoi vedeţi, sau auziţi şi dumneavoastră cum sună.

CITEȘTE

Alina Plugaru și-a lansat autobiografia: «O viață în slujba penisului»

Alina PlugaruExmajestatea sa regina porno Alina Plugaru s-a gândit recent să-și lanseze autobiografia (ceea ce se mai întâmplă la vedete) și a pus pe cineva să i-o scrie (ceea ce se întâmplă întotdeauna la vedete).

„Este o carte plină de amintiri despre mine, despre mine și unul, doi, trei sau 20 de mari oameni, în același timp, și când spun mari știu eu la ce mă refer. Este o carte despre una și alta, unul sau mai mulți și alta sau mai multe, despre ce am putut și eu să scriu ca să nu mă uite presa mondenă și așa să mă mai cheme câte unul la vreun party privat”, a declarat vedeta vasluiană.

CITEȘTE


Amintiri din copulărie

Nici copilăria nu mai este ce a fost, și nici sexul. În zilele noastre de astăzi, cum învață să meargă și duc mâna la organele …vitale, copchii ăștia le și găsesc cealaltă întrebuințare decât cea pe care noi le-o dăm și acu’ cel mai des. Mie unu’ îmi este și rușine de cât de copchil neprecoce am mai fost… Păi, eu la 12 ani mă jucam cu puța în țărână, și ăștia de acu’ ce chestii mai fac cu ele…

Prin țara noastră sexuală, medicii fac niște descoperiri ale evoluției sexualității de „se sparie gândul”, ca să folosim expresia demodatului ăla de Creangă. Copii de 12, 13 sau 14 ani care fac copii …la rândul lor, și rândul ăsta al lor e tot mai lung de începe să devină o regulă. Asta nu e vina lor, bineînțeles, ci a părinților și a sexualității comerciale și deșănțate care se poartă pe toate drumurile. Copilăria nu mai este ce a fost și nici amintirile din copilărie nu vor mai fi la fel. Prin urmare, nu vor mai putea suna în niciun caz ca ale lui Creangă, dar nici ca ale generației noastre întârziate.

CITEȘTE

FantomasDeputatul Fantomas

După mai bine de doi ani de la alegeri, alegătorii din colegiu Murgeni, județul Vaslui, dar nu numai ei, ar putea realiza, dacă ar fi mai atenți, că au un deputat-fantomă, din prea-mulții pe care îi au. Unul care i-a fentat pe toți și s-a ales deputat prin Vaslui… „fără a prinde chiar de veste”. Rușine lor și nouă, „alergătorilor”, pentru că nu ne-am dat seama nici atunci și nici acum. Adică nici în clipa asta care a tocmai a trecut. …S-a dus, și Sergiu Viziteu e tot deputat. Încrederea asta în rațiune e un obicei destul de păcătos, ca să nu mai zicem de democrația asta reprezentativă copilărească, cu uninominnalul ei cu tot și cu pădurea ei de uscături cu tot. Toți ne-am putea imediat întreba unde a fost ăsta de când s-a ales, pe când întrebarea corectă e unde am fost noi.

Pentru un deputat de ăsta cum e Viziteu ăsta, adică specie despre care se spune că este aleasă și reprezentativă, nu există decât câteva imagini cu moaca lui. …N-are cum! Ba da, dom’le! Ăsta nu a vorbit niciodată cu electoratul din Murgeni, colegiul în care s-a ales, nu le-a zis măcar „Băi, murgilor, luați și mă votați că vă voi face un ceva” Neam!

CITEȘTE

Delta DunariiDelta Dunării și spiritul capitalismului

Delta Dunării, peisaj dezolant, lipsit de perspective de dezvoltare, mlaștini neprimitoare, bariere în calea profitului.
Mlaștinile ocupă circa 80% din suprafața de aproximativ 3.600 kilometri pătrați, adică aproape 300.000 hectare, făcând infrastructura imposibilă și accesul greoi. Zona este infestată de țânțari, papură, stuf, rogoz și populată de milioane de pelicani, cormorani etc, păsări neproductive și dăunătoare. Un pelican mănâncă zilnic 3 kilograme de pește, producând astfel imense pagube economiei locale. Cu o medie de 1 kilogram de pește, milioanele de păsări îngurgitează milioane de kilograme de pește, zilnic, pește care ar trebui să se afle în restaurante și magazine, dar nu este.

CITEȘTE


Campanie electorala Voteaza Parerea ta conteazaDacă ești în aer stai dracu’ acasă!

O campanie extrem de inedită, precum nu s-a mai existat în istoria serioasă a României. Asta își propune să lansăm acum, că alegerile ba se apropie, ba se depărtează, noi le vedem și nu sunt, vorba poetului. Această campanie se adresează la femeile bătrâne, la bărbații bețivi mult timp din cel de gândire, la damele impresionabile, la tinerii de liceu petrecăreți, la gospodinele telenoveliste, la bărbații microbiști și la toate acele categorii sociale vaste care nu au nici în clin, nici în mânecă cu politica asta, dar mai ales nici nu și-au propus sau își vor propune vreodată. Dar cu toate astea, ei, dar cu toate foarte multe astea… Dau majorități democraticești.

Campania se va desfășura sub sloganuri realiste, precum „Nu strica un vot aiurea! Stai acasă!”, „Dacă alții chiar au gândit pentru votul lor, tu de ce nu încerci măcar!”, „Gândește-le că altcineva chiar știe ce votează!” sau „Votul tău contează pentru alții, dacă pentru tine nu!”.

CITEȘTE

BlocuriUn vasluian s-a mutat la bloc

Fapt incredibil și fără precedent de vreo 25 de ani încoace. Un vasluian de la țară s-a mutat la bloc. Un locuitor al județului Vaslui născut și crescut mare în Coroieşti, o localitate populată din comuna Bogdănița, a luat, nu cu mult timp în urmă, decizia surprinzătoare de a-și schimba locuința și a se muta la bloc. Fenomenul este unul inexplicabil din toate punctele de vedere, economico-finaciar, politico-strategic, uman și psihologic, sanitar și paranormal.

Specialiștii, toți specialiștii, au definit conceptele și au pus această întâmplare în legătură cu fenomentul de masă a migrației populației dinspre urban spre rural, după care au declarat că nu mai înțeleg nimic.

Pentru a evidenția natura inexplicabilă a fenomentului, analiștii au nuanțat relația dintre migrația urban-rural, rural-internațional și media de vârstă și situația economică a segmentelor de populație ce migrează. S-a stabilit că Costel nu poate fi integrat în niciuna dintre categorii și, prin urmare, nu poate fi analizat și luat ca referință. Nu este nici bătrân care se mută la casă după pensionare, nu este nici tânăr care pleacă în străinătate… ca să se mute la țară după ce n-o mai putea munci.

CITEȘTE

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te Ioane!Betiv caricatura

Românii au intrat într-o fază istorică! În fiecare toamnă, tulburelul face ravagii în rândul românilor și lupta cu litrii de vin își ia în fiecare zi tributul de come alcoolice și internări țapene din rândul cutezătorilor bărbați ai țării care nu precupețesc niciun efort în băute zdravene finalizate glorios în sevraj etalonic și psihoze.

Spitalele primesc eroi ai etilismului acut zi de zi, oră de oră, precum în vremea unei conflagrații de proporții epice. Se trăiește istorie, se respiră și, mai ales, se bea istorie. Nici în Al Doilea Război Mondial nu am mai avut atâția morți și răniți, victime colaterale și pagube materiale…

Spitalele raportează victime mutilate de pumnii partenerilor de pahar, în vreme ce fiolele poliției se albăstresc și se înverzesc aproape concomitent. Unii cad de pe balcoane, din căruțe, alții de pe biciclete, alții doar de pe picioare, dar mulți români cad pradă execesului. În unele localuri de la sate sau spelunci urbane se luptă până la unu…iar la unul combatabții sunt scoși pe ușă afară de barmanii epuizați. Învinșii ajung în spitale și pușcării, învingătorii își trimit nevestele și copiii în spitale, pentru ca ei să ajungă în bar din nou sau la tulburelul de acasă sau din vecini sau de la prieteni. Gradele tot mai scăzute din termometre cer tot mai multe grade în pahare, iar rachiul recuperează rapid terenul pierdut în vară în favoarea berii.

CITEȘTE

ActivistiiActiviștii

De abia după alegerile locale se petrec momentele politice cele mai importante din viața politică a comunităților locale. Dar trec aproape neobservate pentru “opinia publică”, deşi explică întreaga şi teribila înfruntare, bătălia politică desfăşurată în alegerile trecute.
Explică, dacă stai bine şi te gândeşti (dar cine mai face asta?!), toate “credinţele politice” ale “oamenilor noştri din teritoriu”, toată susţinerea “ideologiilor”, “apărarea intereselor cetăţenilor”, “reprezentarea democratică”. La nivel local, este, pe scurt, un panaceu al înţelegerii însăşi existenţei “clasei politice”.
Cel mai mult explică însufleţirea şi animarea vieţii politice de către unii slujitori “inimoşi” ai partidelor, care au şi candidat pentru a se pune “în slujba omului”, cum s-ar fi exprimat în urmă cu 30 de ani.

Nu o să ghiciţi niciodată, pentru că aveţi cultura civică greşită, cea de la madam Mungiu, dar momentul acesta politic de o enormă însemnătate a fost împărţeala locurilor în AGA. Nu e cel pe care îl ştiţi din istorie, dar e tot pe acolo.

CITEȘTE

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.