Cinci teorii ale conspiraţiei care s-au dovedit adevărate

0

O parte din poveştile de necrezut ale lumii sunt numite şi „teorii ale conspiraţiei” datorită conţinutului lor, care arată că oamenii pot depăşi uneori anumite limite şi pune la cale planuri suspecte.

Pe lângă numeroasele poveşti fanteziste privind oamenii care deţin puterea din umbră, agenţi secreţi al căror nume nu-l vom afla poate vreodată şi care sunt consideraţi cei care realizează operaţiuni periculoase în războiul ascuns, există anumite proiecte, studii sau experimente care, oricât de necrezut par la prima vedere, sunt adevărate.

Truthseekerdaily.com aduce în atenţia cititorilor cinci asemenea teorii ale conspiraţiei:

1. Experimentul Tuskegee

În perioada 1932-1972, Serviciul de Sănătate Publică din SUA, împreună cu Institutul Tuskegee, au efectuat un studiu pentru a analiza evoluţia naturală a sifilisului netratat la bărbaţii de culoare. 

Subiecţii, de obicei oameni foarte săraci, au fost atraşi în cadrul programului sub pretextul că primesc asistenţă medicală gratuită din partea guvernului. Nu numai că participanţilor la studiu nu li s-a spus că sunt bolnavi de sifilis, dar nici nu au fost trataţi corespunzător. Pentru boala lor li s-a dat în majoritatea timpului aspirină. 

Experimentul a reunit 600 de bărbaţi afro-americani, 399 de bolnavi şi 201 sănătoşi. 28 de persoane au murit din cauza sifilisului, aproape o sută din cauza diferitor complicaţii care au avut legătură cu boala, 20 de femei au fost infectate de pacienții neștiutori, iar 19 copii s-au născut cu boli congenitale.

Experimentul a fost întrerupt în 1972, iar în 1997 preşedintele Bill Clinton a confirmat această episod întunecat din istoria americană.

2. Operaţiunea Northwoods

La sfârşitul anilor ’90 americanii au desecretizat ceea ce în anii ’60 trebuia să fie operaţiunea «Northwoods». În 1962, după preluarea puterii în Cuba de către Fidel Castro, Departamentul Apărării din Statele Unite a pus la cale Operaţiunea Northwoods. În cadrul acesteia, serviciile americane voiau să se folosească de mai multe provocări, chiar şi acţiuni „teroriste” precum aruncarea în aer a unor baze militare, deturnarea de avioane sau provocarea de incendii și chiar scufundarea unui vas plin de cubanezi. Scopul era câştigarea sprijinului opiniei publice americane şi internaţionale şi pentru a justifica o intervenţie armată în Cuba. 

Măsurile includeau, printre altele: răspândirea unor zvonuri, distrugerea unei nave americane în golful Guantanamo şi chiar organizarea de înmormântări pentru victimele fictive, sau chiar deturnarea unor avioane comerciale sau vase de croazieră. Operaţiunea a fost anulată datorită opunerii preşedintelui John Fitzgerald Kennedy.

Nayirah3. Mărturia făcută de Nayirah

În august 1990, au început marile tensiuni între Irak şi Kuwait, problema principală fiind resursele de petrol din zonă. Saddam Husseiun a acuzat Kuwaitul de furt de petrol.

Două luni mai târziu, ochii întregii lumi au rămas ațintiți asupra unei fete de 15 ani din Kuwait care a vărsat lacrimi în cadrul unei mărturii în fața Congresului Statelor Unite împotriva soldaţilor din Irak. Nayirah, aşa cum a fost numită fata, a spus că a fost martoră atunci când militarii au ucis cel puţin 300 de copii mici dintr-un spital. 

Mărturia lui Nayirah a fost una care a emoţionat opinia publică. Dramaticul discurs i-a sensibilizat pe toți telespectatorii și a ajutat la creșterea sprijinului pentru implicarea Statelor Unite în conflict și începutul Războiului din Golf.

În urma acestuia, dar şi din alte motive geostrategice, Statele Unite au decis intervenţia în războiul din Golf.

Ulterior s-a demonstrat că Nayirah era fiica ambasadorului din Kuwait în Statele Unite Sheikh Saud Nasser Al-Saud Al-Sabah, membru al familiei regale. Discursul ţinut a fost gândit de o mare companie de relaţii publice, Hill & Knowlton, fata urmând cursuri de actorie. Compania semnase un contract de 11,9 milioane de dolari cu familia regală din Kuwait

4. Operaţiunea Paperclip

Statele Unite au urmărit în preajma terminării celui de-Al Doilea Război Mondial să convingă o parte din specialiştii germani pe diferite ramuri ştiinţifice să treacă peste ocean şi să lucreze pentru Washington. Au fost aduși specialiști în rachete, cercetători în medicină și arme chimice.

În urma Operaţiuni Paperclip un grup de oameni de ştiinţă de elită din domeniile industriei de armament, medicinei sau armelor chimice au fost aduşi pe teritoriul american. Numărul total al acestora s-a ridicat la 700 de persoane.

5. Proiectul MK-Ultra

CIA se juca cu mințile oamenilor încă de la mijlocul secolului XX. Proiectul MK-Ultra avea ca scop să cerceteze cum pot fi controlați oamenii cu ajutorul anumitor substanțe chimice, mesaje subliminale și substanțe psihoactive. Proiectul consta în mai multe subproiecte, precum MK-Search, care trebuia să creeze „serul adevărului perfect”, care putea fi folosit cu spionii ruși capturați.

La începutul anilor ’50, Washingtonul a autorizat CIA să înceapă acest studiu care urma să analizeze efectele hipnozei, torturii, izolării şi ale LSD-ului, asupra pacienţilor umani.

MK-Ultra, aşa cum a fost numit proiectul, a inclus numeroase persoane în studiu. O parte dintre subiecţi nu ştiau că sunt parte a unui proiect periculos. 

În 1973 este încheiat. În jur de 30 de universităţi au fost implicate în proiect.

Ken Kesey, autorul cărţii «Zbor deasupru unui cuib de cuci», a fost unul dintre voluntarii proiectului.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.