Consilier de mahala

1

Consilierul local fost PPDD, devenit independent, Alexandru Volocaru a fost la începutul lui 2015 la a… nimeni nu mai știe câta ședință pe care a declarat-o „ilegală”. De data asta pentru că nu trebuia să fie „de îndată”, deși se impunea din mai multe motive. Ședinței din noiembrie 2014 i-a contestat legalitatea la Prefectură pentru că nu i-a fost aprobată introducerea punctului „diverse” pe ordinea de zi, iar pe cea din decembrie a încercat să o înregistreze video pentru a avea probe pentru toate „ilegalitățile”. „Ilegalita” lui Volocaru se acutizează însă: l-a acuzat pe primarul Vasile Pavăl de „inginerii financiare” și „păcăleală”, nefiind în stare să producă vreun argument legal, ci doar mici bârfe și limbaj de mahala. De la începutul mandatului, consilierul „opoziției” totale și ireductibile Alexandru Volocaru s-a împotrivit aproape tuturor hotărârilor Consiliului Local (CL) Vaslui, dovedind că pentru el „puterea” de la Primăria Vaslui nu poate face nimic bun, nici măcar… din greșeală.

„Niciun punct de pe ordinea de zi nu poate face obiectul unei ședințe de îndată. Această ședință este ilegală!”, a declarat sentențios în debutul ședinței CL Vaslui de la începutul lui 2015 consilierul Volocaru, fost PPDD, devenit independent.

Degeaba s-au străduit și angajații, și secretarul Primăriei Eduard Lăcătușu, și unii consilieri să-i explice că ședința de îndată are câteva puncte de ordinea de zi, niște formalități care trebuiesc îndeplinite până în niște termene fixe. Abilitatea consilierului Volocaru de căutător de noduri în papură a ieșit întărită și, pe tot timpul ședinței, precum în mai toate ședințele trecute, fostul consilier “al poporului” a continuat să acuze ilegalități în… mai tot ce s-a putut.

Printr-un ordin al Ministerului de Finanțe, consiliile locale erau „obligate” ca până la 9 ianuarie 2015 să aprobe acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de funcționare și/sau dezvoltare. „Până la data de 9 ianuarie 2015 inclusiv”, se spune în ordin. Deci, de îndată. Este ceea ce a încercat să explice Eduard Lăcătușu. Nu a avut cui!

De altfel, Volocaru nu este la prima ședință „ilegală”, ceea ce nu îi este pe plac devenind pe loc ilegal sau în orice caz scandalos. Fostul consilier al partidului lui Dan Diaconescu consideră că mai tot ce se întâmplă în CL Vaslui, în municipiul Vaslui, în țară și, poate, în întreaga lume este cel puțin ilegal.

Sunt semne însă că această „ilegalită” de care suferă, probabil o afecțiune care se manifestă ca efect al altor maladii vechi și netratate, se acutizează: în luna decembrie 2014 a contestat la Prefectură legalitatea întregii ședințe din noiembrie pe motiv că consilierii nu au fost de acord cu introducerea la final a punctului „diverse”, propus de el pe ordinea de zi. Pentru Volocaru, toate hotărârile aprobate pentru oraș puteau deveni caduce, de vreme ce colegii nu i-au făcut pe plac… Asta pentru că la punctul „diverse” avea de gând să-i învețe, în sfârșit, pe juriști lege, pe profesori învățământ, pe finanțiști finanțe și pe toată lumea administrație publică. Cu toate aceste domenii, așa cum se discută ele în CL, bineînțeles, nu este de acord, ca și cu întreaga desfășurare a ședințelor. Este motivul pentru care, o lună mai târziu, a venit la ședință cu o cameră de luat vederi, cu ajutorul căreia să înregistreze pentru posteritate și instanțele supreme din această lume, dacă nu cumva și din cealaltă, toate ilegalitățile și pe fiecare în parte. Prefectura Vaslui i-a respins contestația, comițând, bineînțeles, în viziunea sa, o altă ilegalitate, cel puțin prin faptul că nu i-a răspuns la timp.

„Nu știu dacă îi convine cuiva ca, ședință de ședință, să suporte aceste jigniri”

Atitudinea consecventă a consilierului a ajuns să-l scoată din sărite și pe primarul Vasile Pavăl, nu numai pe colegii săi. Calm din fire, pentru toți ceilalți, primarul s-a trezit, într-un timp record, o singură ședință, acuzat de „inginerii financiare” și „păcăleli”. Dar se putea mult mai mult… Atunci Pavăl a răspuns: „Nu mai folosiți jigniri. Nu am venit aici să păcălesc pe nimeni. Indiferent dacă dumneavoastră o să vă convină sau nu, eu tot am să țin la aceste societăți ale Primăriei”. Era vorba despre “manevra” prin care, pentru a putea accesa proiecte, Goscom a fost degrevată de datorii prin înființarea societății Locativa, care i le-a preluat. Legea nu a avut nimic de spus împotriva acestei măsuri, Volocaru însă a fost categoric, amestecând în întreaga poveste… un boschetar. Și nu era vorba despre consilier, deși asemenea limbaj într-o ședință CL nu prea ar avea ce căuta.

„Așa se întâmplă în mediul privat, în care se vinde un SRL pe numele unui boschetar”, a spus Volocaru. Să aducă argumente legale pentru aceste acuzații, consilierul nu a reușit, preferând, ca de obicei, mica bârfă și limbajul de mahala, și dovedind, pentru a se identifica și mai bine cu acest mediu, că nu are proprietatea termenilor. Potrivit dicționarului limbii române (pe care probabil că îl contestă ca fiind ilegal), „inginerie financiară” înseamnă „escrocherie, fraudă de mari proporții”. Consilierul PSD Valeriu Caragață a pus degetul pe rana primarului: „Nu știu dacă îi convine cuiva ca, ședință de ședință, să suporte aceste jigniri”.

Consilierul independent Volocaru se autodefinește ca un lider al opoziției într-o mare de consilieri ai puteri, ai PSD. Așa că lupta sa merge pe toate fronturile, și reale, dar mai ales imaginare.

O opoziție, puțin numeroasă, este adevărat, dar destul de vocală, există în CL Vaslui. Consilieri ai PNL s-au ridicat în nenumărtate rânduri împotriva unor proiecte propuse de municipalitate și susținute de consilierii PSD. Consilieri precum Ioan Zaharia, Marius Arcăleanu sau Mioara Idriceanu și-au susținut votul „împotrivă” prin argumente care țineau de „dreapta”, ideologia pe care o susțin, de greșelile pe care le-ar face administrația sau pur și simplu de modul în care vedeau ei administrarea și dezvoltarea municipiului Vaslui. Combinând însă această opoziție, la care erau îndreptățiți și chemați, cu voturi „pentru” în favoarea acelor proiecte pe care le găseau de bun augur pentru oraș. Proiectele pe care să le fi aprobat consilierul Volocaru sunt o rara avis, o mare excepție mai degrabă  inexplicabilă, propunându-și să dovedească că Primăria nu poate face nimic bun, nici măcar… din greșeală.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Dl Alexandru Volocaru este un pui de Securist, matusa lui pe nume Leonte Mioara, fosta Ciuciu, a fost informatoare a securitati din postura de telefonista a Centralei Telefonice din Centrul Vasluiului.
  Bunicul Dl Alexandru Volacaru, pe nume Ciuciu a fost un Securist de seama in orasul Vaslui, curios cum de nu știți lucrurile acestea.
  Mama Dl Alexandru Volacaru a fost cineva important in oras pe timpul Comunismului.
  Si da, este un bădăran, se adreseaza(ameninta) de multe ori cu iti rup picioarele!
  Nu de astfel de oameni aveti nevoie in orasul vostru.

  Mult Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.