Cum se spală creierul unei națiuni

0

Yuri BezmenovVă gândiţi că  controlul mental şi condiţionarea socială reprezintă doar o mare teorie a conspiraţiei? Interviul acesta a fost realizat în 1985 cu un agent subversiv antrenat de KGB, Yuri Bezmenov. 

El expune cei 4 paşi folosiţi pentru a schimba gândirea şi comportamentul unei întregi naţiuni, de-a lungul generaţiilor.

ED GRIFFIN: Purtăm o conversaţie cu domnul Yuri Alexandrovici Bezmenov. Domnul Bezmenov s-a nascut în 1939 într-o suburbie a Moscovei. Este fiul unui ofiţer de rang superior din armata sovietică. A fost educat la şcolile de elită din Uniunea Sovietică şi a devenit un expert în cultura şi limba indiană. A avut o carieră strălucitoare la Novosti, care era, şi încă mai este, aş putea să spun, arma de presă sau agenţia de presă a Uniunii Sovietice, dovedindu-se a fi, de asemeni, un front pentru KGB. A fugit în Vest în 1970 după  ce a ajuns total dezgustat de sistemul sovietic şi a făcut aceasta punându-şi viaţa în mare pericol. Cu siguranţă este unul dintre experţii de seamă din lume în legătură cu subiectul propagandei sovietice; dezinformări şi măsuri active.

Ed Griffin: Când sovieticii folosesc expresia „subversiune ideologică”, ce vor să exprime cu aceasta?  

Yuri Bezmenov: Subversiunea ideologică este un proces legal, deschis. Îl poţi vedea cu proprii tăi ochi. Tot ce are de făcut mass- media americană este să îşi scoată căşţile din urechi, să îşi deschidă ochii şi ar putea vedea acest proces.

Nu este niciun mister. Nu are nimic de a face cu spionajul. Ştiu că întrunirea inteligenţelor spionajului pare mai romantică. Probabil de aceea producătorii voştri de la Hollywood sunt atât de înnebuniţi după tipurile de filme gen James Bond.

Dar în realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc în domeniul spionajului. După părerea mea şi conform părerilor multor dezertori de calibrul meu, numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu  spionajul, ca atare. Restul de 85% este un proces lent pe care noi îl numim subversiune ideologică, măsuri active sau război psihologic.

Ce înseamnă în esență: să schimbi percepţia realităţii fiecărui american cum că, în ciuda abundenţei informaţiilor, nimeni nu este capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor. Este un mare proces de spălare a creierului ce se derulează foarte lent şi este împărţit în patru etape de bază.  

Prima etapă este demoralizarea. Durează între 15 şi 20 de ani pentru a demoraliza o naţiune.

– De ce atât de mulţi ani?

– Pentru că acesta este numărul minim de ani necesar pentru a educa o generaţie de studenţi în ţara inamicului tău expus la ideologia duşmanului său. Cu alte cuvinte, ideologia marxist-leninistă este pompată în creierele moi a cel puţin 3 generaţii de studenţi americani, fără a concura sau a se contrabalansa cu valorile de bază americane, cu patriotismul american.   

Procesul de demoralizare în Statele Unite este în esenţă deja terminat chiar din ultimii 25 de ani.

De fapt, este îndeplinit în totalitate deoarece demoralizarea atinge zone în care nici măcar tovarăşul Andropov şi toţi experţii săi nu au visat vreodată să aibă un succes atât de mare. În cea mai mare parte, procesul este desfăşurat de către americani asupra americanilor, mulţumită lipsei de standarde morale. Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată.

Faptele reale nu îi spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii. Chiar dacă l-aş lua cu forţa şi l-aş duce în Uniunea Sovietică şi i-aş arăta lagărele de concentrare, el ar refuza să creadă, până când va primi un şut în fundul lui cel gras.

Când bocancii militari îl vor zdrobi, atunci se va trezi. Dar nu înainte. Aceasta este tragedia demoralizării.

A doua etapă este destabilizarea.

De data aceasta, subminatorului nu îi pasă de felul cum vezi tu consumul. Dacă mănânci junk food şi devii gras şi moale, nu mai contează.    Durează numai între 2 şi 5 ani pentru a destabiliza o naţiune.

De data aceasta, ce contează sunt lucrurile esenţiale: economia, relaţiile externe şi sistemul de apărare.

Şi se poate vedea foarte clar că în anumite zone… sensibile, cum ar fi apărarea şi economia, influenţa ideilor marxist-leniniste în Statele Unite este absolut fantastică. Nu mă gândeam acum 14 ani, când am aterizat în această parte a lumii, că procesul se va derula atât de rapid.  

Următoarea etape este, bineînţeles, criza; poate dura până la 6 săptămâni să aduci o ţară în pragul crizei. Se poate vedea în America Centrală acum; şi după criză, cu schimbarea violentă a structurii puterii şi a economiei, avem perioada de aşa-zisă normalizare, care poate să dureze nedefinit. Normalizare este o expresie cinică, împrumutată din propaganda sovietică.

Când tancurile sovietice s-au mutat din Cehoslovacia în 1968, tovarăşul Brejnev a spus: „Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia este normalizată“.

Acest lucru se va întâmpla şi în Statele Unite, dacă le permiteţi tuturor nerozilor să aducă ţara în criză, să le promită oamenilor tot felul de bunătăţi şi paradisul pe pământ, să vă destabilizeze economia, să elimine principiul competiţiei libere de pe piaţă şi să instaleze un guvern de tip ‘big brother’ în Washington DC cu dictatori binevoitori ca Walter Mondale, care vor promite multe lucruri – fără să conteze dacă promisiunile sunt îndeplinite sau nu.

De exemplu, stângiştii voştri din Statele Unite; toţi aceşti profesori şi toţi aceşti apărători ai drepturilor civile. Ei sunt instrumente în procesul de subversiune, doar pentru a destabiliza naţiunea. Când scopul este atins, nu mai este nevoie de ei. Ei ştiu prea multe. Unii dintre ei, când sunt dezamăgiţi – când constată că marxist-leninismul vine la putere – evident că se simt ofensaţi.

Ei cred că ei vor veni la putere. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, bineînţeles; vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. Dar ei ar putea să devină cei mai acerbi duşmani ai marxist-leniniştilor când ajung la putere; şi acest lucru s-a întâmplat în Nicaragua.

Vă amintiţi că majoritatea acestor foşti marxist-leninişti au fost ori închişi, ori unul dintre ei s-a desprins şi acum luptă împotriva sandinistaşilor.

S-a întâmplat şi în Grenada când Maurice Bishop, care era deja marxist – a fost executat de noii marxişti, care erau mai marxişti decât el.

La fel s-a întâmplat în Afganistan, când Taraki a fost ucis de Amin şi apoi Amin a fost ucis de Karmal, cu ajutorul KGB-ului.

La fel a fost şi în Bangladesh, unde Mujibur Rahman, un stângist foarte pro-sovietic, a fost asasinat de tovarăşii săi marxişti-leninişti. Este la fel peste tot.

Recapitulare: Cei patru paşi ai subversiunii sunt: demoralizarea, destabilizarea, criza, normalizarea… După care… Ei vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. Aţi observat faptul că nimic nu pare să mai meargă bine?   Educaţia, economia, etc?  

Totul se darâmă şi acum ştiţi de ce. Tot ce se întâmplă urmăreşte exact aceşti patru paşi. Şi dacă nu v-aţi dat seama….

Ne aflăm la pasul 3: CRIZA! Această acțiune de spălare a creierului se desfășoară din plin și în zilele noastre, iar cei care o coordonează nu fac parte numai din „serviciile” care au succedat  KGB…

Se consideră manipulare mentală controlarea cu succes a gândurilor și acțiunilor uneia  sau mai multor  persoane, fără a avea consimțământul ei.

De regulă, persoana respectivă renunță la un set de idei politice, religioase sau atitudini sociale, fiind ”convinsă” să accepte un set nou de idei, care sunt opuse celor vechi, fără a se face uz de forță.

Termenul „brainwashing” se folosește în cazul persoanelor convinse prin și de propagandă.

Controlul mental e reprezentat printr-o gamă largă de tactici psihologice capabile de a slăbi controlul individului sau marilor colectivități, inclusiv al popoarelor asupra comportamentului, emoțiilor și deciziilor luate.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.