Dragnea, lasă-mă să mărg acasă!

0

Buzatu îi răspunde președintelui executiv al PSD. Prima casă, prima dragoste a fost politica, PSD-ul, unde își are fiul și soția, pe Tudor Buzatu, președintele TSD Vaslui, și senatorul Gabriela Crețu. A doua dragoste a fost administrația, fiind președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, unde muncește cel mai mult, după cum spune, până noaptea târziu. Așa că, cum Liviu Dragnea, ministru Administrației, i-a cerut să renunțe la politică pentru administrație, Buzatu i-a răspuns sub o formă lirico-melodică consacrată: „Dragnea, zorile se varsă,/ lasă-mă să mărg acasă,/ la copchil și la nevastă!”. De fapt, finalul nu a fost chiar așa…

De la sfârșitul lui 2014, Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, tot revine cu o propunere care are darul de a-l mâhni din cale afară pe Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui și președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Președinții de consilii județene nu ar trebui să mai fie și lideri de partid în județele lor, spune Dragnea, pentru că acumulează prea multă putere și ar trebui să se dedice mai mult muncii administrative.

Președintele de partid și președintele de consiliu de la Vaslui, într-o singură persoană, Dumitru Buzatu, care i-a fost contracandidat la funcția pe care o deține la ultimul congres al PSD, se arată indignat de propunerea lui Dragnea. Și asta nu din motive personale, deși politica și partidul, PSD, îi este prima casă, prima dragoste, și în partid își are și fiul, pe Tudor Buzatu, președintele Tinererului PSD Vaslui, și soția, pe senatorul Gabriela Crețu.

„În lume sunt mii de idei, dar nu toate sunt bune. Ce legătură are instituția statului cu organizația de partid?! Faptul că un om de partid ajunge în fruntea unei instituții statale face parte din mecanismul democratic, iar indivizii care exercită aceste funcții nu pot veni decât din partea partidelor, pentru că ei nu guvernează aceste instituții, ci cetățenii statului, conform regulilor constituționale” – Dumitru Buzatu.

Președintele PSD și al CJ Vaslui spune că între cele două nu există nicio legătură și că el personal nu le amestecă.

„Mă surprinde o asemenea punere a problemei. Eu țin ședințe de partid la CJ? Mă duc la partid în calitate de organizație a unei structuri care se înscrie în Constituție și acționează în limite legale” – Dumitru Buzatu.

Dacă e reformă, reformă să fie!

Liderul PSD de la Vaslui spune că problemele sunt mult mai ample și o simplă separare a calităților pe care le poate avea o persoană nu le poate rezolva.

„În acest moment, dacă luăm strict organizațiile PSD, situația este foarte colorată. Sunt mai mulți președinți ai PSD care sunt și președinți ai consiliilor județene. Și cetățenii știau foarte bine atunci când au votat că acești președinți sunt lideri ai organizațiilor județene și nu le-au cerut să demisioneze”, spune Buzatu, răspunzând și „acumulării de putere” acuzată de Dragnea: „Ce putere am eu, în afară de aceea de a-mi exercita atribuțiile în limitele legii?!”

„Dacă este vorba despre faptele ilegale în exercitarea mandatului, atunci acestea trebuie investigate de justiție”, își urmează logica Buzatu, care spune că simpla separare a celor două funcții nu ar rezolva astfel de probleme.  

„Se ignoră o cauzalitate mai profundă și că reforma trebuie să vizeze două aspecte: redefinirea statutară, în cadrul partidelor, a regulilor de acces, iar, pe de altă parte, redefinirea funcțiilor care să nu mai fie politice, cele numite. Dar să nu amestecăm lucrurile de dragul de a spori confuzia. Este important să clarificăm anumite aspecte. Amestecul acesta este foarte dăunător și sporește neîncrederea în partidele politice și în oamenii politici” – Dumitru Buzatu.

Dublu președinte de la Vaslui este de doar doi ani și jumătate președinte al CJ, în vreme ce face politică de foarte mulți ani, fiind urmat în partid de soție și copil. Buzatu a făcut din PSD una dintre cele mai puternice organizații din țară și partidul cel mai puternic din județ. Așa că, după cum spune, după președenția CJ Vaslui, pentru care muncește cel mai mult, după cum spune, până noaptea târziu, nimeni nu îi poate interzice să se ducă la partid.

Și acum refrenul: „Dragnea, zorile se varsă./ Lasă-mă să mărg acasă,/ la copchil și la nevastă”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.