Ghidul tânărului votăcios

0

Democratia votDacă tot vrei s-o pui, învață să o faci bine! Este ziua votului, ziua în care e musai s-o pui, ziua în care toți de la televizor și radio te vor îndemna enervant, mai mult sau mai puțin elevat, s-o pui. Toți sunt interesați astăzi de viața ta, sexuală sau nu, existentă sau nu, și te îndeamnă s-o pui. Au părăsit orice ocolișuri, orice discursuri, explicații și teoretizări, și îți spun explicit: Pune-o! Astăzi vei vedea pe televizor, la ore de maximă audiență și fără pătrățel roșu, cum au pus-o alții. O să fie duminică, așa că încalcă-ți principiile și trezește-te în timp util. Programul de vot este până la ora 23. Însă încearcă să n-o amâni până în ultimul moment. Vine seara și îți scade vigoarea electorală, deci s-ar putea să nu mai reușești o prestație de excepție, așa cum ți-ai dori.
Pasul 1

Trezește-te. Află în ce dată ești. Dacă nu e încă ziua alegerilor, program de voie, pentru că nimeni nu o să-ți ceară nimic azi, nici la televizor, nici pentru patrie, nici pentru oraș. Nimic! Dacă s-a nimerit să fie ziua alegerilor, treci la pasul doi. Dacă a trecut… ai ratat.

Pasul 2

Bucură-te, azi o pui. Ai câteva minute să lași imaginația să alerge, să răsfoiești ceva reviste, să-ți alimentezi pofta.
Pasul 3

Află unde e secția de vot la care ești arondat, locația în care ștampila se va împreuna tandru sau violent cu buletinul de vot. Informația asta o au, de regulă, părinții, vecinii, administratorul ăla enervant pe care nu-l mai saluți din gimnaziu. Fă-le o favoare și întreabă-i.

Pasul 4

Caută-ți buletinul/cartea de identitate. Știu, vast și solicitant proiect, dar amorul electoral te vrea într-o formă ireproșabilă.
Pasul 5

Prietene, la drum! Pleacă la secție… la secția de vot, e singura pe care îți recomand s-o vizitezi. Nu uita buletinul/cartea de identitate.

Pasul 6

Intră în secție. Fără rețineri, fără timiditate. Nonșalant, relaxat. Toate persoanele de la mese te așteaptă pe tine. Mergi către una, oferă-i generos zâmbetul tău și spune-i discret „am poftă să votez/ aș vrea s-o pun”. Fermecată de eleganța ta naturală, acea persoană îți va oferi o ștampilă și buletinul de vot. Cuprinde-le ferm, fără ezitare. Ușor brutal, la o adică: schema ține mai mereu. Mergi într-o cabină de vot. Trage perdeaua – știu, unii dintre voi ar vrea s-o facă așa, la lumină, în văzul lumii, dar vă recomand ca, de data asta, s-o faceți cu perdea. De ce să vă fure alții mișcările?

Pasul 7

Ești în cabină. Cercetează buletinul. Nu te grăbi ca un începător. Descoperă-l. Adulmecă-l. Cercetează-i zonele sensibile.
Pasul 8

Prietene, a sosit momentul. E timpul s-o pui. Ridică ștampila, inspiră adânc, fixează ținta și proiectează ștampila în pătrățelul ales. Ai grijă! Nu rata! Pune-o într-un singur pătrățel. Pune-o exact în pătrățel. Pătrunde adânc. Fă hârtia să icnească sub greutatea mâinii tale. Dacă ai ratat, dacă ai pus-o greșit, dacă n-ai încadrat-o bine, buletinul de vot e terminat. Nu-i vina ta. Niciodată nu-i vina ta. Ieși elegant din cabină și cere alt buletin. Ia-o de la capăt. De data asta o să fie perfect.

Pasul 9

Prietene, încă n-ai terminat. E timpul să dai lovitura finală. Împăturește imperturbabil buletinele de vot. Ieși din cabină. Apropie-te de urnă. Cercetează-i fanta. Atinge-o. Descoperă-i tactil conturul. Simte-i ritmul. E momentul să-i oferi extazul. N-o amăgi prea mult. Împlinește-o. Strecoară în interior buletinele de vot.

Pasul 10

Păstrează-ți concentrarea. Returnează ștampila. Recuperează-ți buletinul. Părăsește secția. Aprinde-ți țigara, amintește-ți că tutunul îți dăunează grav. Zâmbește. În sfârșit, ai făcut-o. De acum crezi că ești bărbat, că ai pus-o. Vei afla foarte curând că ești doar unul dintre cei cu care se face sex. Dar până atunci savurează, bucură-te: trăiești într-o țară în care statul plătește ca tu să o pui, ai o viață întreagă să-i decontezi cheltuiala!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.