Libertatea de exprimare trebuie să aibă limite

0
Papa Francisc

„E adevărat că nu poți reacționa cu violență, dar dacă domnul Gasparri, bunul meu prieten, o vorbește de rău pe mama mea, poate aștepta un pumn, este normal. Este normal. Nu poți provoca, nu poți insulta credința altor oameni, nu poți lua în derâdere credința altor oameni.

Mulți oameni vorbesc de rău religiile altor oameni, religiile, care râd de ele, fac glume pe seama religiilor oamenilor. Asta este o provocare. Și atunci se pot întâmpla lucruri, precum dacă domnul Gasparri ar insulta-o pe mama mea. Există o limită, fiecare religie are demnitatea sa, fiecare religie care respectă viața, persoana umană” – Papa Francisc.

Papa spune că este de acord că libertatea de exprimare este un „drept fundamental”, dacă opinia serveşte binelui comun, și totodată că este greșit să ucizi în numele religiei.

„Oamenii nu au dreptul de a lansa provocări, nu pot insulta credinţa altora, nu o pot lua în derâdere” – Papa Francisc

„Oamenii nu au doar libertăţi şi drepturi, au şi obligaţia de a spune ce gândesc, pentru binele comun. Utilizarea libertăţii de exprimare este legitimă, dar fără a ofensa. Nu poţi provoca, nu poţi insulta credinţa altora, nu o poţi lua în derâdere”

„Nu poţi declanşa războaie, nu poţi omorî în numele religiei!”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.