Pe senatorul Marian îl strâng pantofiorii

0

Politicianism găunos marcă înregistrată. Senatorul Dan Marian nu se află printre politicienii semnatari ai Apelului «Salvați Moldova de sărăcie», document prin care oamenii de afaceri, dar și politicienii din regiune protestau împotriva neincluderii autostrăzii Transilvania- Moldova în planurile guvernamentale și nici nu a protestat împotriva marginalizării regiunii în privința investițiilor în infrastructură. Dar nici pesediștii vasluieni de la Consiliul Județean și din Parlament, oamenii guvernului, nu au făcut asta. Așa că, după o logică proprie, strict politicianistă, Marian găsește că e cel mai potrivit să-i acuze pe aceștia de ce nu a făcut el însuși. Poate nu s-o prinde nimeni…

Intrat într-un con de umbră după ce a ajuns să împartă șefia a ceva ce nu există încă, devenind copreședinte al „Marelui PNL”, senatorul Dan Marian, fostul președinte al PDL Vaslui, nu se mai poate manifesta „plenar” la începutul lui 2015 decât pe rețeaua de socializare Facebook. Dacă un alt senator, Gabriela Crețu, care se manifestă intens pe aceeași rețea de socializare, avea probleme cu bărbați hărțuitori, Dan Marian nu poate avea asemenea probleme… Așa că își face singur, cea mai importantă fiind atenția pe care ar putea-o căpăta!

Convins probabil că Facebook l-a scos președinte pe „șefu”, Klaus Iohannis, și „virtual” ar putea să facă ceva în același sens și pe la Vaslui, senatorul de Huși Dan Marian postează, comentează și așteaptă like-uri cu înfrigurare. O mână de peneliști, foști pedeliști, între care prim-vicepreședintele Ciprian Iftimoaei e neobosit, „distribuie” și „le place asta” masiv la tot ce spune fostul lider al PDL Vaslui. Cam asta a ajuns astăzi „noul” și „marele” PNL la Vaslui.

Printre ultimele intervenții ale senatorul Dan Marian una este legată de articolul Planuri mari de dezvoltare, dar fără Vaslui. Era vorba despre lipsa de preocupare a tuturor parlamentarilor vasluieni față de Master Planul pe Transporturi al Guvernului în care nu numai județul Vaslui, dar întreaga regiune a Moldovei apar cu cele mai mici investiții în infrastructură. Prilej neprețuit pentru senatorul de opoziție Dan Marian de a se scandaliza rupându-și cămașa în fața tabletei: „Premierul Victor Ponta (PSD) și ministrul Ioan Rus (PSD) de la Transporturi condamnă Moldova și, în special, județul Vaslui la subdezvoltare. De ce?”.

Deși are o dublă calitate, senatorul Dan Marian nu se află nici printre oamenii de afaceri, și nici printre politicienii din regiunea Moldova care au semnat «Salvați Moldova de sărăcie» la sfârșitul lui 2014. Prin acest document se cerea din partea politicienilor o atenție specială pentru această regiunea, care, în lipsa investițiilor guvernamentale și în infrastructură, riscă să se afunde în sărăcie și subdezvoltare. Politicianul Dan Marian nu a mai avut vreo intervenție legată de Master Planul pe Transporturi, deși documentul a fost în dezbatere publică câteva luni. Dar când a văzut că „e rost” de un atac furibund la actuala guvernare și tot ce înseamnă PSD la Vaslui… parcă nu s-a putut abține. 

„Dacă tăceai, politician rămâneai”

Dacă vreți să deveniți nostalgici după perioada tăierii unui sfert din salariu sau reducerea pensiilor, tot senatorul Dan Marian este singurul care vă poate ajuta.

„Singurele investiții în infrastructura acestui județ s-au făcut în perioada 2010-2012, culmea, în perioada de criză economică. Tronsoanele de drumuri naționale Tutova-Bârlad-Crasna-Albita și Crasna-Vaslui-Iași, în perioada respectivă au fost reabilitate. Cine își mai aduce aminte de câte ori am adus-o pe doamna ministru Anca Boagiu de la Transporturi să impulsioneze personal lucrările de reabilitare? Vă mai aduceți aminte, vasluieni? Puteți voi să face o apreciere corectă a ceea ce s-a făcut în guvernările 2005-2008 și 2009-2012 în județul nostru? Poate nu a fost suficient, poate a fost puțin în raport cu așteptările unora, dar s-a făcut ceva? Pe baronul județului Vaslui, Dumitru Buzatu, și pe șeful său, Victor Ponta, când îi întrebați ce au făcut pentru județul nostru?” – Dan Marian.

Întrebări bune, fără îndoială, dar senatorul “opoziției” conjuncturale și forțate uită să precizeze câteva ”detalii”. De exemplu, când au fost elaborate și depuse cele două proiecte la Uniunea Europeană spre finanțare? Dacă s-a întâmplat în timpul guvernării „celorlalți”, ce-am făcut?! Nu reiese că Anca Buagiu a venit în Vaslui numai la tăiat panglici, un obicei și „mai specific” guvernărilor pedeliste.

Pe lângă deprinderea tuturor politicienilor vasluieni de a puncta momentele în care își făceau datoria care pe niște fapte în care ne-au făcut câte o mare favoare, trebuie știut că banii pentru realizarea celor două proiecte proveneau din fonduri europene, și nu din buzunarele Ancăi Buagiu, așa cum s-ar putea crede. Nici măcar din Louis Vuitton-ulElenei Udrea.

După ce a trădat PNL-ul din județul Vaslui în urmă cu cinci, plecând de pe funcția de președinte, cu toate ideile sale de dreapta, la PDL, Dan Marian s-a văzut din nou în fruntea PNL Vaslui. O nouă construcție politică, „Marele PNL”, impusă de la centru. Este copreședinte al „Marelui PNL”, împreună cu fostul președinte al PNL, Florin Ciurariu, funcție care, fără îndoială, nu îl încape. Așă că, până la organizarea alegerilor în noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL, senatorul Marian a intrat sub zodia lui „combate”, „și luptă, și dăi”, pentru a deveni cea mai aprigă voce a opoziției. De pe Facebook, cel puțin. Asta chiar și călcând prin străchini.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.