Muncitorii care lucrează la asfaltarea, reasfaltarea și asfaltarea mai mică a unui mic orășel din România au descoperit o stradă care nu avea nevoie de asfaltare și nici măcar de plombare. Ulterior, s-a constatat că strada, de fapt porțiunea de stradă de la un colț al unei străzi mai mari până la alt colț al unei alte astfel de străzi, fusese omisă de la toate asfaltările din anul 1990 încoace, pentru că era prea mică și nu aducea niciun profit. Ăsta a fost norocul ei.
Înainte ca asfaltatorii să ajungă cu explicațiile științifice și cadourile, o mică echipă de ingineri a apucat să se deplaseze la fața locului unde a constatat că asfaltul turnat în 1976 toamna pe cei 200 de metri conținea bitum și chiar bitum cu polimeri, care îi lungesc foarte mult viața. Mai mult decât, întreaga porțiune nu conținea nicio crăpătură strategică, nicio fisură, cât de mică, prin care sarea turnată pe timpul iernii să pătrundă și să-și facă treaba, treabă care să ducă la o nouă și grabnică plombare sau chiar o nouă asfaltare aducătoare de un și mai bun profit.
Inginerii s-au dus cu ale lor concluzii și un mic raport, de câteva propoziții, la Primărie, de unde au fost dați afară, municipalitatea constituind deja o comisie mixtă de specialiști care să determine ce nu-i în regulă cu aceea străduță „comunistă”. La ședința convocată de urgență au participat și reprezentanți ai asfaltatorilor care au arătat că așa ceva nu este posibil, ca după ce au investit atât în asfalt, dar mai ales în Primărie să se afle în pericolul de a-și pierde toate lucrările în anii viitori, dacă vor fi obligați să facă numai asfalt precum cel din 1976 toamna.
Primarul însă le-a comunicat că a vorbit deja la București, la cel mai înalt nivel, și acest lucru nu se va întâmpla, descoperirea fiind un incident izolat care nu se va mai repeta. Asfaltatorii își vor continua contractele și lucrările, an de an, prin rotație, lucrările de asfaltare, reasfaltare și asfaltare mai mică a străzilor din întreaga țară rămânând în cadrul strategiei guvernamentale de a fi reabilitate din doi în doi ani, ca să fie mulțumită toată lumea, mai puțin toți ceilalți.
Majoritatea semnalelor rutiere sînt tot din anii aceia.