„Cum rămâne cu pensia mea, maică?”

1

Nu putea exista un moment mai potrivit pentru a revizualiza acest afiș electoral atât de expresiv decât astăzi, când Miron Mitrea, cel de bază, a intrat în pușcărie?! Pensia bătrânilor, sau o parte din ea, e de presupus că a plecat odată cu el, acum, în momentul condamnării, sau, mai degrabă atunci, în momentul comiterii faptelor. Garanțiile lui Miron Mitrea de asemenea, odată cu el, sau în momentul acordării votului pentru un asemenea personaj, sau pentru mulți, mulți alții asemenea. Dar părți din aceste pensii, milioane de pensii, nu sunt închise în pușcării, ci în conturi, vile și lux. Voturile date însă rămân și dau posibilitatea unor asemenea oameni să fure… și să ajungă în pușcării, sau mai degrabă și mult mai adesea nu.

Cu mita lui Mitrea, cu comisioanele de 10% ale lui Udrea luate de la stat, cu altele, altele, altele și altele, atât de multe, anchetate și neanchetate, mamaia și tataia din imagine își vor putea face o imagine asupra pensiei lor și de ce a trebuit să fie tăiată. Pentru că aceștia sunt oamenii care au îndrăznit să le ceară votul, odată cu fel de fel de promisiuni și garanții, dar ei l-au mai și dat.

Prin urmare, bătrânii vizați astăzi ar putea să întrebe, e chiar indicat: „Dar cu pensia mea cum rămâne, maică?” – Rămâne cum am stabilit…

Curtea Supremă l-a condamnat pe deputatul Miron Mitrea la doi ani de închisoare pentru luare de mită. Prin sentinţă s-a dispus și confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea şi a fost menţinut sechestul asigurător pus de procurori. În dosar, Miron Mitea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004, este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC.

„Foloasele necuvenite au fost pretinse şi primite în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Paula Jianu în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. La momentul numirii în funcţia publică Irina Paula Jianu avea calitatea de vicepreşedinte, respectiv acţionar la societăţile comerciale menţionate” – din rechizitoriu.

Camera Deputaţilor a respins însă, în 13 august 2008, solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea. Mitrea şi-a anunţat, la începutul lui septembrie 2008, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din acest for, motivând că recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune că se ascunde în spatele imunităţii. Ulterior, Mitrea a obţinut un mandat de senator (2008 – 2012) şi un nou mandat de deputat (2012 – 2016).Miron Mitrea pensia

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.