Un muncitor a fost concediat pentru că a refuzat să vorbească despre Elena Udrea

0

NestiutorUn muncitor oarecum excentric și nonconformist refuză de la începutul scandalului, într-un mod foarte scandalos, să vorbească despre arestarea Elenei Udrea și a celorlalți. De fapt, încă de la începutul arestărilor nu a vorbit despre niciuna dintre mișcările Denea-ului. Despre niciunul dintre arestați pare că nu a știut abolut nimic, nu a putut să vină cu niciun verdict, cu nicio acuzație, cu nicio noutate în tot acest timp și nici cu vreo opinie despre întreaga desfășurare de evenimente. Liniștea muncitorului a sfârșit prin a înfuria întregul colectiv, care l-a demascat pe inopinent șefilor.

„Domnule, eu înțeleg democrația asta, că m-am străduit în atâția ani. Să nu-mi spună mie nimeni că nu o înțeleg, că dacă nu o înțeleg eu, nimenea nu o mai înțelege. Deci mă informez în fiecare zi, citesc ziare, iar dezbaterile astea mi-au distrus sănătatea. Nici nu știți cum îmi vâjâie capul toată ziua, după o noapte de confruntări de astea, mai ales să mai fi și săltat pe careva ziua și eu să fi pierdut toată știrea, cum serviciu ăsta pe care îl am. Deci, trebuie să ai părere, domnule, că altfel nu te exiști într-o societate. Nici eu nu am prea multe, că nu pot să spun, da’ să nu ai așa nicio opinie toată ziua și să vorbești numai despre familie, copii, despre natură, despre câinele tău… Deci așa ceva este intolerabil, cât oi fi eu de democrat. Oameni ca ăștia îs estrem de periculoși, domnule, e monștrii ăia care se naște imediat după tăcerea rațiunii. Asta tot de la televizor o știu. Vedeți, ce v-am spus? Oleacă de cultură civică mi-am făcut! Nu mi-am făcut?

Noi am hotărât aicea într-o unanimitate deplină, eu și cu colectivul, ca să scăpăm despre acest individ care nu are opinie, care făcea o notă discoardată când se discuta despre Elena Udrea și astea. Era băiat bun, nu zic, cuminte băiat, respectuos, vorbea frumos, nu înjura niciodată, muncitor, săritor la nevoie, stătea peste program. Parcă îmi și pare rău acu’ de el, da’ n-am ce să fac. Când era vorba despre politică și astea, arestări, nu zicea nimica decât că trebuie să fim uniți, să ne gândim la țară, să muncim fiecare la locul nostru… Prostii de astea. Păi, ce politică e asta?! Cam comunist! Nu vii cu ideii de astea perimate, că iriți opinia publică din fabrică. Azi așa, mâine așa, a devenit suspicios pentru colectiv și l-am eliberat, că ne distrugea mediul ambiental de lucru cu convețuirea noastră în comun aicea opt ore pe zi sau mai mult, cât e”, a declarat maistrul Petrică Romanescu, șeful direct al muncitorului.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.