Deputați plictisiți

0

Cu “C” de la cumpătare. Un mandat de doi ani ar fi tocmai potrivit pentru unii deputați vasluieni. Nu de alta, dar intervine ”surmenajul”. Deputații Florin Ciurariu (PNL) și Victor Cristea (PSD) au “trudit” primii doi ani prin Parlament, dar, pentru că nu au fost remarcați și gloria le-a fost răpită, s-au oprit. De un an nu au mai mișcat nimic. Primul e reținut de ceva probleme intestine (lupte pentru șefia PNL Vaslui), pe când celălalt ar mai spune ceva, dar nu vrea să înjure.   

Deputații vasluieni de la litera “C”, exceptându-l pe Tudor Ciuhodaru (despre care numai asta nu se poate spune) sunt cei mai cumpătați, ferindu-se de efectele suprasolicitării și surmenajului. Florin Ciurariu și Victor Cristea au început mandatul 2012-2016 ca tinere talente, dar au rămas doar speranțe. La doi ani după preluarea marilor responsabilități de legiuitori și reprezentanți, s-au oprit brusc din activitate, semn că printre modificările constituționale, despre care se tot vorbește, un mandat de doi ani, dublat de o vacanță pe măsură, ar fi cele mai potrivite.

Viguros doar în politică

Deputatul Florin Ciurariu, copreședintele PNL Vaslui, nu a mai semnat o propunere legislativă măcar din februarie 2014, iar curiozitățile, manifestate prin întrebări și interpelări către miniștri, l-au părăsit din iunie 2013, când se gândea la soarta Spitalului orășenesc din Negrești. Pirn martie 2012, cu ultimele puteri, a ridicat o mână în sus la moțiunea depusă de liberali „Guvernul Ponta amenință viața pacienților: amână lista de medicamente compensate”. 

Ca deputat, Ciurariu a avut o „pornire” de să te ții, pliindu-se de minune pe marile probleme ale țării. Când a fost de gaze de șist a spus clar „Gazele de șist reprezintă o oportunitate, dar exclusiv cu garanții de mediu și cu acordul comunităților locale” (o interveneție din mai 2013). Când a fost de regionalizare, deputatul a venit imediat cu „Principii pentru o regionalizare în folosul direct și imediat al oamenilor” (declarație din septembrie 2013).

Apoi, unii, oameni politici mai mari decât el au scornit alianța între PNL și PDL, și mai ales “blestemata” de co-președenție a organizațiilor județene, Florin Ciurariu ajungând alături de senatorul Dan Marian, între care membrii PNL vor trebui să se decidă pentru viitoarea unică președenție a „Marelui PNL”

Mișcarea i-a stricat tot feng shui-ul și deputatul nostru a fost nevoit să se dedice în exclusivitate politicii. De atunci nu s-a mai pronunțat în Cameră decât de nevoie. Când PSD-ul lui Dumitru Buzatu a dat iama în primarii liberali, la Ciurariu s-au văzut niște probleme psihice. „Sindromul Stockholm la Vaslui: PSD vrea să ia primarii pe care i-a terorizat ani în șir”, a fost numele declarației pe care a făcut-o la Cameră. De atunci Florin Ciurariu a mai rămas viguros doar în partid, ca la 16 ani, „prin restaurante, baruri, cafenele și scandaluri”, pentru că vrea să învârtă din nou roata, cu ajutorul lui Dumnezeu și al membrilor, pentru a fi din nou unicul președinte al PNL Vaslui.

Victor CristeaCristea a pățit-o, „mamele lor de treburi!”

 În toamna lui 2013, în plină activitate, deputatul Victor Cristea era să ajungă celebru, numai că s-a oprit la timp. El a fost la film (un lucru pe care îl aflați mai rar despre aleși, de obicei fiind cu filmările) și nu s-a putut abține, în calitatea sa de secretar al Comisiei de învățământ din Cameră.Am fost la filmulPoziția copilului și încă de la început am vrut să ies din sală, erau folosite numai expresii triviale, înjurături. Noi ne chinuim să dăm o educație copiilor la școală și în film sunt numai obscenități, trivialități. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se dorește denigrarea poporului român? Noi venim să-i mai dăm artistului bani? Să ne denigreze, să ne facă inculți?”, a spus în plen deputatul PSD. El a adăugat că „un film, o poveste nu se face cu înjurături la adresa părinților din partea propriilor copii” și că „nu trebuie premiat ce denigrează poporul roman”.

Trebuie reamintit că filmul cu înjurături primea pe atunci o largă recunoaștere europeană, fiind premiat prin numeroase festivaluri. Mai trebuie spus, de asemenea, că deputatul de Vaslui a fost supus unui tir de zeflemele și… înjurături de către mai toată mass-media națională, unii ajungând chiar să-i ceară demisia.

Dar e musai să spunem că Victor Cristea și-a apărat “puterea convingerilor” cu câteva straturi groase de cenușă turnate în cap de pe ce ecrane și prin ce ziare a mai încăput. „Poate și eu am înjurat un copil. Nu am înjurat la serviciu, nu am înjurat în Parlament, copil poate am înjurat, poate prin curte, acolo, în felul meu, dar nu e o dominantă, ca orice om. Pe tatăl meu nu l-am auzit înjurând. Atâta tot, era supărat prin curte, ‘mamele lor de treburi!’”. Noi vă spunem sigur că ați înjurat foarte mult!

Apoi se pare că s-a (în)jurat că nu mai deschide gura… sau nu se mai duce la film. Rar a mai fost auzit Victor Cristea de atunci, iar din februarie 2014 s-a oprit de tot. În iunie 2014 a semnat ultima propunere legislativă care i-a suscitat interesul.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.