Odă bucuriei de a fi mereu copil

0

Uniunea Europeana ajutorDe o vreme democratică încoace, întreaga patrie este scărmănată de tot felul de campanii ca la Europa, care spun frumos și pe înțeles, ca pentru cei de clasa a I-a E, ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci ca să fii copil cuminte, civilizat, democrat și european.

Cu arătătorul ți se indică clar că trebuie să fii tolerant, să accepți orice, trebuie să nu fii rasist, dar să fii multicultural, să crezi în tot ce spun unii că este democratic, pentru că ei știu, iar săptămâna asta trebuie să spui nu violenței, săptămâna viitoare tre’ să vorbești frumos, în fiecare dimineață să te speli pe dinți, mâine nu tre’ să uiți să te speli pe mâini și mai tot timpul de acu tre’ să faci și să fii de acord mai ales cu ce spun unii și alții.

De campanii de astea de educare te lovești ca liber cetățean european pe stradă la tot pasul, când un nu-știu-care vine la tine și îți spune că trebuie să folosești prezervativul. „…Da’ de la ce te-ai luat?! Eu urăsc sexul!” Îți spune și de ce, pentru că el este documentat, spre deosebire de tine. ONG-ul lui i-a spus că așa se iau boli sexuale. „Poate nu am de unde să iau boli sexuale, dacă nu mă culc cu prietena ta”. Dar așa se ajunge la situații ca unuia la vreo 40 de ani să îi spună un puțoi pe stradă cam cum ar trebui să-și desfășoare viața sexuală…

Dar copiii ăștia mai știu și de altele. Unul vine și îți spune că nu e cool să îți bați copiii. Altul vine și îți spune că nu e cool să fumezi. Altul ține să îți spună că nu e trendi să îți bați nevasta. Așa o fi, nu zic ba, da’ astea nu sunt treburile lu’ ăla micu’, nu e treaba ONG-ului, nu e treaba statului, nu e treaba nimănui! Poate că nu e chiar așa cum zic ei, poate că e tocmai pe dos. Cel mai cool e să faci sex fără prezervativ, să fumezi până te înnegrești și să ții aprinsă flacăra dragostei caftindu-ți femeia sistematic. De ce tre’ să-mi zică mie un ONG cum e bine?! Ce i-a făcut pe ăștia așa de deștepți?! Uite că unii fumează până la 90 de ani. Se întâmplă. Iar copiii ajunși la maturitate apreciază o bătaie lipsită de excese venită la momentul potrivit. Și asta se întâmplă.

Cel mai deranjant este că parcă toate ONG-urile astea cu multe griji sociale și educaționale, plătite bine de UE, s-au angajat într-o competiție pe moartea inteligenței pentru atingerea unui prag maximal de stupiditate și infantilism. Toate se adresează publicului precum unor copii mici, cu niște discursuri și argumente aproape debile, pentru handicapați mental. Totul e făcut pentru a fi depersonalizați, să nu fie lăsați să gândească de unii singuri. Pe nimeni nu interesează ce gândești cu adevărat, toată concentrarea e asupra scopului: asta trebuie să gândești!

În același timp, și mai nou, dicționarul nu mai are un rol neutru, de explicație neimplicată. El ne învață și, mai mult, ne dă din start și din principiu singurele sensuri posibile pentru expresii precum „țigan”, „jidan”, „homosexual” și altele. Nu mai ai voie să alegi sensul în care ai chef să folosești cuvintele. El îți este dat deja de corectitudinea politică și recunoscut de limbă, care devine un fel de instanță.

Acestă propagandă la țintă are trecut, prezent și viitor, sub mantaua pestriță a diversității, insinuându-se încă din anii ’90 și înlocuind-o pe cea comunistă, atât de ternă. În Beverly Hills, de exemplu, un serial care a prins la adolescenții români pe atunci, toate erau ca toate cele din filmele americane, distractive și strălucitoare, dar când venea momentul potrivit, tânărul american devenea serios și responsabil din calea afară, își țuguia buzele, și spunea un mare nu rasismului, sexismului sau drogurilor, către tot ce trebuia.

Săptămâna nonviolenței

Elevii au câte o „săptămână non-violență” în care, printre altele, participă și la concursul „Suntem inteligenți, nu violenți!”. În cadrul săptămânii, sunt îndoctrinați pedagogic împotriva violenței prin tot felul de activități pe care cei mai inteligenți dintrei ei nu le pot lua în serios. Unor copii de clasa a X-a li se țin discursuri de clasa I și sunt puși să scrie manifeste împotriva violenței. Sunt luați cu arcanul prin tot felul de concursuri și expoziții tâmpe pentru ca niște cadre, didactice de astea, să fie mulțumite că au bifat niște activități. Bineînțeles că rezultatul va fi pe măsură: un mare fâs!

Dar îndoctrinările programatice și sistematice recâștigă terenul pierdut din 1990 încoace. Sus una! Jos alta! Pentru că așa zic unii, despre care s-a stabilit deja că sunt cei mai deștepți și știu cel mai bine. Trebuie să mai existe și alte modalități de educare a publicului decât prostia, copilăriile și penibilul.

Săptâmâna împotriva rasismului

Pe stadioane fotbaliștii sunt puși să țină discursuri împotriva rasismului, cu o autoritate care le este dată… De ce?! De statutul de fotbalist?! O rețea, FARE – Fotbal Împotriva Rasismului în Europa, a fost creată și este bine finanțată ca să se ocupe de rasismul de pe și din jurul stadioanelor din Europa. Pentru că nu se poate abține, de vreme ce a plecat pe calea „incluziunii sociale”, noțiune fundamentală în Europa de azi, militează și pentru „includerea femeilor și fetelor” în fenomenul fotbalistic, pentru că acestea… fac parte dintr-o altă rasă, nu? Vor o mai mare participare a minorităților etnice și migranților. Și dacă ăștia nu vor? Ba să vrea, că nu e după ei! Noi trebuie să facem incluziune aici!

Să fii suporter nu mai este o activitate liberă și independentă, trebuie să te comporți într-un fel, trebuie să adopți atitudini, trebuie să consimți la comandamente, trebuie să participi la acțiuni. FARE te bombardează cu bannere, reviste, fluturași și afișe, antirasiștii îți realizează ei coregrafia, îți desenează ei bannerele, îți aleg ei sloganurile, te pun ei să strigi ce vor ei. Iar dacă nu o faci, ești rasist și urmează… excluziunea socială. Nu ai vrea să ți se întâmple asta!

Lupta împotriva criminalității prin șah

Decât să furi, mai bine ia și te întinde la o partidă de șah! Este cunoscut că șahul contribuie substanțial la anularea instinctelor agresive și a comportamentului criminal…

Poliția se manifestă și ea educațional o săptâmână pe an „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. „Ziua de luni este dedicată prevenirii furturilor”, spun polițiștii. Așa că se simulează un furt și se reproduc toți pașii infracțiunii, pentru ca potențiaul infractor să știe bine că nu are scăpare și ce îl așteaptă. Miercuri s-ar putea preveni violul, dar nu se va merge prea departe cu simulările…

Marți e ziua pentru acțiuni de prevenire a infracţiunilor comise cu violenţă, sub sloganul „Inteligenţă, nu violenţă”, așa că, în mod firesc, se organizează… un simultan de șah. 

La sfârșitul săptămânii, polițiștii vin cu niște statistici în care se constată scăderea numărului de infracțiuni, a furturilor, a loviturilor, a vătămărilor și celorlalte. Tre’ să fi fost efectul șahului…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.