The special one Buzatu

0

Cel mai neprețuit președinte. Șeful Consiliului Județean (CJ) Vaslui a argumentat cheltuielile de pentru 2015 pe care și le-a propus simplu: CJ este cea mai și are nevoie de cele mai… Cea mai importantă instituție și cele mai noi și performante instrumente de lucru. Totul a fost la superlativ pentru Dumitru Buzatu în ședință din martie 2015 a CJ, așa că nu mai poate mira că a promis că va aduce „muntele la Mahomed”: apele termale de la Ghermănești la centru medico-social de la Băcești.

„Este inadmisibil într-o instituție ca a noastră să lucrăm cu calculatoare de acum 10 ani. Trebuie să avem la dispoziție cele mai performante programe antivirus. Trebuie să utilizăm cele mai performante instrumente”. Sunt cuvintele președintelui CJ din cel mai, într-adevăr, dar cel mai sărac județ al țării. În ședință Buzatu a arătat că nu vrea decât ce e mai bun pentru sine și instituția pe care o conduce, cele mai noi calculatoare și programe, cele mai bune softuri, cei mai tari antiviruși, iar banii cheltuiți nu au prea multă relevanță. Nici nu își mai poate imagina altceva pentru instituția sa, care strălucește, alături de augusta sa persoană, prin responsabilitate și activitate. Are și cele mai mari pretenții de la consilierii județeni care trebuie să studieze în câteva zile documente de sute de pagini, pe care el le cunoaște în profunzime. Totul este special la „Mitică” al nostru de la CJ Vaslui și el reușește să aducă și muntele la Mahomed, printr-un experiment, dacă se concentrează mental.

Ce ți-e și cu tehnica asta!

Calculatoare noi de 60 de mii de lei, licențe de 20 de mii, software de 10 mii, switch de 8,5 mii, firewall de 7,5 mii. Aceste investiții au fost trecute în Programul de investiții publice al județului Vaslui pe anul 2015. Consilierul liberal Radu Bobârnat a obiectat spunând că sumele i se par cam mari, în condițiile în care prețul pieței este mult mai mic.

„Știți cât de repede evoluează tehnica asta?”, a “explicat” Marin Nistor, directorul Direcției Economice din cadrul CJ Vaslui, pentru a argumenta imposibilitatea “logică” ca angajații să lucreze pe calculatoare vechi de 10 ani și de ce “tehnica” trebuie să fie la zi, fără a preciza cu ce s-a schimbat munca acestora în această perioadă. Între timp dirijează rachete?

Muntele la Băcești

Dar nimic nu e prea mult pentru un președinte de-a dreptul mesianic care, prin faptele sale, redă viața și pune oamenii pe picioare.

„Oamenii care au beneficiat de tratament la Băcești, după câteva luni, au fost puși pe picioare și au fost capabili să meargă din nou în mediul familial”, le-a spus Dumitru Buzatu consilierilor, pentru a justifica o investiție cel puțin neobișnuită la prima vedere: o salină la Centrul medico-social de la Băcești. O investiție de 80 de mii de lei, care l-a trimis pe același Bobârnat la zicala populară „calicului îi trebuie tichie de mărgăritar”. Consilierul a numit investiția o extravaganță. „Este o sumă importantă care se investește, de 800 milioane de lei vechi. Înainte de salină nu ar trebui să rezolvăm cele mai stringente probleme cu care se confruntă județul?”, a întrebat Bobârnat. Reprezentantul Centrului de la Băcești a intervenit, precizând că în cămin sunt mulți bătrâni cu boli cronice pentru care salina este binevenită: „Noi avem o bază de tratament de recuperare. Vrem să ne extindem cu această salină care este benefică pentru bolile respiratori cu care se confruntă persoane în vârstă. Medicul de la centru a făcut un referat, prin care se arată că este necesară salina pentru majoritatea pacienților de la noi”.

Ghermănești la Mahomed

„Nu știu care este logica să cărăm apă de la Ghermănești”, a spus și consilierul liberal Cornel Pleșu la ideea lui Buzatu de a folosi apa termală la Băcești. Însă mult apreciatului Centru de la Băcești nu îi pot fi puse limite la investițiile și dotările pe care trebuie să le aibă. Dumitru Buzatu le-a propus consilierilor o excursie de documentare, în vreme ce vicepreședintele Corneliu Bichineț l-a apreciat drept cel mai mare din întreaga Moldova. Astfel încât centrul de la Băcești merită orice, îi poate fi „închinat” chiar și „un experiment”, precum l-a numit președintele CJ Vaslui: a aduce apa termală de la Ghermănești într-o nouă secție, de balneologie, înființată la Băcești. La urma urmei, nu ar fi vorba decât de „o soluție de a aduce muntele la Mahomed”, cum s-a exprimat Buzatu, mult sub capacitățile sale paranormale.

„Specialitatea” lui Buzatu

Acestea din urmă au reiești și mai clar când s-a luat în discuție proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special (cum altfel?!) lui Dumitru Buzatu, ca reprezentant al județului Vaslui în Adunarea Generală a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui pentru serviciul de salubrizare.

Radu Bobârnat a argumentat că s-a încălcat legea și documentele pe care îl vor mandata pe Buzatu să le voteze și semneze nu au fost remise din timp pentru a fi studiate, fiind vorba de sute de pagini.

Studiul de oportunitate în vederea delegării de gestiune prin concesiune a serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini și regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din județul Vaslui nu le ajunseseră consilierilor în cele cinci zile prevăzute de lege.

„Trebuie să răspund cu fermitate!”, a tunat Dumitru Buzatu, care a arătat că se lucrează de câțiva ani la aceste documente și consilierii județeni ar trebui să le cunoască conținutul în amănunțime, așa cum el o face.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.