Câteva greșeli grave în alimentație

0

Unul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare indiferență. Mai puțin de companiile faramaceutice care profită de pe urma acestui lucru.

Specialiștii afirmă că o treime din cancere sunt cazuri evitabile. De aceea susțin Compania Avita Internațional, deoarece pune accent pe un stil de viață sănătos. În România sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate dacă s-ar fi alimentat corect.

Omul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. Odată cu evoluția însă, omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump.

Prima greșeală: Apariția zahărului alb: În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la alimentația normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4 la sută zaharoză, adică mai puțin decât zahărul. Astfel că zahărul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greșeală: Făina albă – Un francez a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.

A treia greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită, deoarece ea punea accent pe cantitate, nu pe calitate.

În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor.

Asta a dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.

A cincea greșeală – introducerea aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație începând cu anii ’60 pentru ameliorarea calității organorectice, adică să fie mai plăcute la gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului alimentar.

A șasea greșeală – Organismele modificate genetic.

Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie să evităm zilnic?

– Evitarea apei cu clor – Oamenii abuză de clor atât prin consumul direct de la robinet, cât și prin duș, prin piele. În România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal. Acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.

– Evitați carnea – sub formă de șuncă, salam, parizer – deoarece conțin nitrați.

Când ajung în corpul omului, cum dau de Ph acid, se transformă în nitrosamine. Care provoacă cancer. Acesta este mecanismul prin care nitriții și nitrați provoacă cancer la tubul digestiv.

– Zahărul – factor oncogen. Mecanismul prin care acționează?

În SUA se consumă 55 de kg de zahăr pe cap de locuitor pe an, în România în jur de 33 kg. Zahărul este un aliment criminal. Stimulează în permanență secreția de insulină. Slăbește flora intestinală benefică. Dacă îi dai zahăr flora se dereglează total. Nu mai urmează calea metabolică a combustiei prin oxygen, ci calea anaerobă. Boală canceroasă avansează în corp cu lactoză în jurul ei în spațiu anaerob. La fel, zahărul modifică instinctul alimentar.

– Aditivi alimentari – produsele care conțin E-uri.

– Abuzul de carne și grăsimi – Carnea lasă în urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentară tratează păsările și animalele cu hormoni de creștere. Cancerul este de fapt o creștere anarhică a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu hormoni conține nitrați. Salamurile, de exemplu, conțin 60 % carne (în cel mai bun caz), 40% substanțe chimice.

– Obezitatea – factor oncogen.

– Hrană sterilizată prin metoda rațiilor.

– Poluarea electromagnetică – telefonul, transformatoarele.

Rolul oncogen al aditivilor alimentari

Benzoatul de sodium – există doar în România și în câteva țări din Est. S-a demonstrat că este cancerigen.

În țările europene a fost interzisă folosirea acestei substanțe în alimente. A fost înlocuit cu sorbat de potasiu care încă nu s-a dovedit a fi cencerigen.

Aspartam – se găsește în gumă de mestecat și unele băuturi carbogazoase, sucuri. Este răspunzător de 99 de boli.

Iodarea în exces a sării – România are singurul guvern care obligă ce să mănânce poporul. În 2002 Ministerul Sănătății a constatat la mulți români că tiroida funcționează anormal, adică sunt Hipotiroidieni. Guvernul a încurajat astfel consumul de sare iodata. În România existau atunci un număr de 10.000 de hipotiroidieni. După 3 ani, experiența a fost întreruptă deoarece au apărut cazuri de cancer tiroidian. Astfel cancerul de tiroidă s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut.

Autor: prof. dr. Pavel Chirilă

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.