„Cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, Cervantes şi Hamlet”

0

Când un ministru al Culturii îți spune că Hamlet a fost un mare scriitor al umanității trebuie să fii sigur despre ce cultură e vorba acolo… sau despre ce țară e vorba.

Ministrul Culturii din România, Ionuţ Vulpescu, a participat, pe 23 aprilie 2015, la un eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii. Tânărul politician social-democrat a vorbit despre importanţa lecturii, evident, pentru alții, așa cum obișnuiesc politicienii. Ce a făcut el în lipsa acesteia (nu își citea discursul) a fost să-l confunde pe Shakespeare cu Hamlet.

Vulpescu a vrut să amintească că de Ziua Cărţii se comemorează moartea lui William Shakespeare (23 aprilie 1616). Ce a ieșit a fost asta:

„Aceste date simbolice au importanța lor, conștientizăm cât de importantă este lectura în tot restul anului. Ziua de 23 aprilie este importantă deoarece este legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, bineînțeles în afară de Cervantes și Hamlet”.

Unde mai pui că Miguel de Cervantes a murit în 22 aprilie 1616…

Ionuț Vulpescu este un apropiat al lui Ion Iliescu, fiindu-i consilier, pe blogul personal dându-și orientarea politică „la stânga, acolo unde e inima”.

Pe același blog își alege ca motto un citat din Panait Istrate foarte potrivit pentru a fi adresat aceluiași Iliescu, dar și tuturor colegilor:

„Spuneți-mi care e mărimea puterii pe care viața v-a pus-o în mâini; și în funcție de exercitarea ei, ce ați făcut cu această putere în raport cu semenii voștri. Numai astfel vă voi spune cine sunteți”.

În materie de gafe „culturale”, fostul ministru al Educației Remus Pricopie (2012-2014) e greu de egalat. La întrebarea unde s-au născut Romulus și Remus el răspundea astfel: „Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean”, vorbind despre lupoaica care, potrivit legendei, i-a găsit și alăptat pe gemeni.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.