Viitor de aur

0

Prospăturile din Consiliul Județean (CJ) Vaslui sunt și mai leneși decât venerabilii. Despre cele șase tinere speranțe nu se poate spune nimic, pentru că aproape că nu au deschis gura în ședințe, nu au avut nicio inițiativă, nicio idee, niciun freamăt, niciun raport de activitate, nu au făcut absolut nimic. Anca Dima (PNL), Ciprian Trifan și Claudiu Căciulă (PSD), Ionuț Ghețău (PMP, fost PDL), Andrei Bărăgan (PC) sau Nelu Maftei (independent, fost PPDD) doar au fost aleși din partea partidului, și-au luat locurile, și, în loc să înceapă, misiunea lor s-a terminat.

Campania pentru a-i determina pe consilierii județeni ai să-și justifice funcțiile și banii câștigați prin prezentarea unui raport de activitate (care, de altfel, înaintea noastră, e cerut de lege) continuă neabătut, în ciuda rezistenței îndârjite a reprezentanților poporului vasluian. Doar șase consilieri au găsit de cuviință să se justifice în fața publicului, până la sfârșitul lui aprilie 2015. Restul nu dau socoteală nimănui pentru ce au fost aleși, pentru banii pe care îi câștigă, pentru ceva…  

Lupii tineri, urși în hibernare continuă

Pe cerul politicii vasluiene stele, mai ales în actuala legislatură, CJ Vaslui s-a bucurat de apariția unor tinere speranțe, toate partidele aducându-și în legislatura vasluiană, spre calificare la locul de muncă, cel puțin un reprezentant al tinerei generații de politicieni.

Din partea PSD au ocupat locuri în consiliu fostul lider al organizației de tineret, la al doilea mandat, Ciprian Trifan, mai târziu făcându-i-se lor și lui Claudiu Căciulă. PNL, de asemenea, a făcut reformă printre cadrele sale din CJ și la întinerire, dar și la promovarea femeilor, pentru a-l doilea mandat, desemnându-o pe Anca Dima. PDL nu s-a lăsat mai prejos și a venit cu Ionuț Ghețău, desemnat chiar lider de grup. PC l-a găsit pe undeva pe Marius Bărăgan, pentru ca PPDD să-l ridice, revoltat pe „ciocoi”, din fața televizorului pe Nelu Maftei.  

Plin proces de reformare a clasei politice la CJ Vaslui, ce mai! Dar ai noștri tineri, în cea mai importantă instituție a județului nu au învățat în anii lor de mandat decât poate „la gât cravatei cum se leagă nodul”, iar în ședințe „ni vin de fericesc norodul/ cu chipul lor isteț de oaie creață”.

Anca Dima. „…Sărut mâna. Mulțumesc!” Autorul acestui articol își aduce aminte de dulcile cafele pe care le servea din mâna domnișoarei sus amintite la sediul PNL înainte de conferințele de presă. Anca Dima îndeplinea o misiune de secretariat fiind implicată din când în când în „extrem de laborioasă” misiune de management al vreunui cabinet parlamentar. Glasul cristalin i s-a auzit însă doar la sediul partidului, unde se simțea mai sigură probabil pe partea politică, strict doctrinară, în misiunea administrativă încredințată de același partid se poate vorbi despre un eșec lamentabil. În șase ani, tânăra nu a reușit să producă un raport de activitate, semn că… nu a avut nimic de declarat.   

Ciprian Trifan. Nu mai este atât de juvenil, de vreme ce și-a pierdut funcția de președinte la tineretul PSD Vaslui, iar experiența în partid l-a recomandat pentru funcția de secretar general al Organizației Județene a PSD. Pe partea administrativă însă promite în continuu, la un moment dat fiind în discuții chiar pentru preluarea funcției de vicepreședinte CJ. Nu s-a concretizat nimic, și nu vorbim doar despre funcția respectivă. Trifan e foarte activ în CJ, însă doar înainte de ședințe sau după, pentru că în ședințele PSD nu se prea vorbește peste, după sau înainte de Dumitru Buzatu, președintele PSD, dar și al CJ Vaslui.

Claudiu Căciulă. Merită menționat probabil datorită prestigiosului tată și mai probabil fiind că tot astfel și-a câștigat locul în CJ. În loc să-l trimită la.. Paris, apropo de versurile anteriore, Aurel Căciulă, lider PSD la Huși, viceprimar și candidat la primăria orașului, și-a trimis fiul în CJ, iar cravata îi șade impecabil. În rest, este probabil plin de calități, toate în stare latentă.

S-au pierdut pe drum…

Ionuț Ghețău. A început în forță, dar s-a pierdut pe drum. Și nu este nicio metaforă. De vreo trei ședințe, tânărul nu mai ajunge la ședințe și nimeni nu știe nimic despre el. Mai ales că s-a despărțit de foștii colegi de la PDL, optând pentru aripa lui Elena Udrea, PMP. De sub…pulpană, a rămas singur și gol de când președinta „bună pentru România” a început să aibă probleme cu legislația în vigoare, cu SRI-ul și cu sutienul. S-ar părea că s-a decis pentru a doua oară că fără Elena viața politică și administrativă nu mai are niciun sens.

Nelu Maftei. Susținătorul lui Dan Diaconescu a făcut un singur gest administrativ de când este consilier județean: a vorbit la secretariatul CJ să i se schimbe plăcuța din față. Nu mai aparține partidului lui DD, mai ales că nici DD nu-și mai aparține (fiind și el la „Beciul Domnesc), ci este independent. Independent de activitatea din CJ Vaslui a fost de la bun început, tot ce s-a schimbat a fost… plăcuța. 

Andrei Bărgan. Vocea tânărului conservator s-a auzit o singură dată într-o ședință a CJ. Atunci, în februarie, a declarat că se abține, dar nu era nici vreun chin fiziologic, și nici unul intelectual, ci strict politic. Cei doi conservatori din CJ deciseseră să facă o demonstrație de forță în fața PSD arătându-le că pot să nu susțină proiectele de hotărâre propuse de executivul roșu. Nici nu s-a observat la vot, așa cum nu s-a observat vreodată prezența lui Bărgan în consiliu. Despre un raport de activitate nici nu poate fi vorba, dar s-ar putea să fie vorba despre o fobie printre conservatori. Șeful cel mare făcea adesea rapoarte pe vremuri și uite unde a ajuns!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.