Zece minciuni planetare, zece războaie americane

19

Razboi minciuni soldati americaniFiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare? Moda Primăverii Arabe a fost lansată tot sub pavilion american. O glumă foarte bună este ghicitoarea: Ce țară din lumen u a avut nicio revoluție? Răspunsul corect: Statele Unite ale Americii! De ce? Răspuns corect: pentru că este singura țară care nu are pe teritoriul ei o ambasadă americană.

Prin aceleași mijloace, iar și iar, aceleași State Unite manipulalează pentru a crea premisele unui război. Fiecare război important a fost „justificat” printr-un fapt abominabil, care mai târziu (mult prea târziu) s-a dovedit a fi o dezinformare, lansată în mod deliberat. Iată un scurt inventar:

Vietnam 1964-197521. Vietnam (1964-1975)

Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.

Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe.

Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane în zonă.

Consecinţe: Milioane de victime, malformaţii genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.

Granada 19832. Grenada (1983)

Minciună mediatică: Mica insulă caraibiană a fost acuzată de construirea unei baze militare sovietice şi de punerea în pericol a vieților medicilor americani.

Ce am aflat ulterior: Nici vorbă! Preşedintele american Reagan a inventat aceste pretexte.

Scop: Împiedicarea punerii în aplicare a reformelor sociale şi democratice ale prim-ministrului Bishop (mai târziu asasinat). Reagan spunea: „Nu putem permite apaşilor comunişti să se infiltreze în grădina noastră”.

Consecinţe: Represiune brutală prin pușcași marini şi reinstaurarea controlului Washingtonului.

Panama 19893. Panama (1989)

Minciună mediatică: Invazia puşcaşilor marini a fost făcută în scopul arestării preşedintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri.

Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru ţara pe teritoriul căreia se afla şi încetarea dreptului de folosință liberă a americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil.

Scop: Menţinerea controlului american asupra rutelor maritime strategice.

Consecinţe: Bombardamentele americane au ucis între 2 şi 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media.

Irak 19914. Irak (1991)

Minciună mediatică: Irakienii au distrus incubatoarele din maternităţile kuweitiene.

Ce am aflat ulterior: Știre inventată de agenţia de publicitate Hill & Knowlton, plătită în acest scop de emirul Kuweitului.

Scop: Anihilarea opoziției Orientului Mijlociu faţă de Israel.

Consecinţe: Nenumărate victime de război, după un embargou de lungă durată, care a interzis şi importul de medicamente.

Somalia 19935. Somalia (1993)

Minciună mediatică: Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare în Somalia.

Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumpărat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez.

Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice.

Consecinţe: Incapabil să controleze regiunea, Washingtonul o menţine într-un haos total.

Bosnia 1992 - 19956. Bosnia (1992-1995)

Minciună mediatică: Ruder Finn şi Bernard Kouchner dezvăluie existența „lagărelor morții” în Serbia.

Ce am aflat ulterior: Finn şi Kouchner au minţit. Lagărele respective cuprindeau prizonieri de război, ținuți acolo în vederea unor schimburi ulterioare. Însuși preşedintele bosniac musulman Iţenegovic a recunoscut acest lucru.

Scop: Distrugerea Iugoslaviei socialiste, ultima rămasă pe listă, și a sistemului ei de siguranță socială, pentru a instaura, în schimb, controlul regiunii de către companiile multinaţionale, care să poată folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunărea și zona Balcanilor.

Consecinţe: Patru ani de măcel înfiorător pentru toate naţionalităţile (bosniaci, sârbi şi croaţi). Război provocat de Berlin și prelungit de Washington.

Iugoslavia 19997. Iugoslavia (1999)

Minciună mediatică: Sârbii au comis genocid împotriva albanezilor kosovari.

Ce am aflat ulterior: Pură invenţie a NATO, după cum a recunoscut chiar purtătorul de cuvânt oficial al NATO, Jamie Shea.

Scop: Instalarea unei baze militare americane în Kosovo, într-una din puținele zone din care se putea explata uraniu; punerea Balcanilor sub controlul NATO și transformarea acestei organizații într-o poliție cu puteri discreționare, la nivel global.

Consecinţe: 2.000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo, pusă în practică de către UCK (Armata de eliberare din Kosovo) și legitimată de NATO.

Afganistn 200128. Afghanistan (2001)

Minciună mediatică: Bush a vrut să răzbune atacurile din 11 septembrie 2001şi să-l captureze pe Bin Laden.
Ce am aflat ulterior: Nu există nicio dovadă privind existența organizației teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii se oferiseră să-l extrădeze pe Bin Laden.

Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerată regiune strategică, în vederea construirii unei conducte care să traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud.

Consecinţe: Ocupaţie pe termen lung și creştere uriașă a producţiei şi traficului de opium.

Irak razboi Armata americana9. Irak (2003)

Minciună mediatică: Saddam posedă arme periculoase de distrugere în masă. Afirmație făcută de Colin Powell la Naţiunile Unite, cu prezentare de dovezi.

Ce am aflat ulterior: Casa Albă a ordonat agenţiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur şi simplu, fabricarea lor.

Scop: Controlarea tuturor resurselor de petrol şi șantajarea rivalilor: Europa, Japonia, China…

Consecinţe: Irakul a fost scufundat în haos și barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate să revină la starea anterioară, de supunere totală și obscurantism.

Hugo Chavez Venezuela410. Venezuela – Ecuador (2008)

Minciună mediatică: Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost bine stabilit).

Ce am aflat ulterior: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte. Printre acestea: Chavez trage în propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist… Încercările de demonizare au continuat până în clipa morții sale (5 martie 2013). Succesorul său, Nicolas Maduro, şi-a exprimat dorinţa de a deschide o anchetă asupra morţii lui Chavez. Încă înainte de deces, Maduro a lăsat să se înţeleagă că „duşmanii istorici” ai ţării ar fi provocat şi cancerul conducătorului.

Scop: Companiile multinaţionale din SUA vor să menţină controlul asupra petrolului şi celorlalte resurse sud-americane, temându-se de eliberarea socială şi democratică a Americii Latine.

Consecinţe: Washingtonul duce un război generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, șantaj, amplasarea de baze militare în apropierea resurselor naturale.

De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare când mass-media îți va spune că Hugo Chavez a fost un dictator, amintește-ți aceste imagini. Un număr estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui.

Hugo Chavez, hasta la victoria siempre!

Razboi minciuni soldati americani

Loading...
loading...

19 COMENTARII

 1. Datorita Americanilor sufera si suferim toti din aceasta lume .
  Politica lor a distrus tari si au adus moarte-a a miloioane de oameni si copii din cauza .
  Razboaielor duse pe nedrept prin sabotarea libertatii popoareleor, Prin Bolile pe care leau facut special sa distruga omenirea si mai ales incepand din Canbodgia si pana acum au dus la moartea milioanelor de suflete.
  Cinste Rusilor ca nu se las a sa fie tratati ca si alte popoare pe care lea-u subjugat ca sa le fure Aurul-Petrolul si multe alte bogatii

 2. Romania face parte din NATO si din UE…dar sa fie atenta sa nu fie atrasa in razboaie si confruntari ce nu ne apartin…aliatul nostru AMERICA…nu prea se comporta ca un aliat ci ca un stat ce a subjugat Romania…

 3. Nu pentru că este la modă să fii antiamerican, dar pentru că acum ei fac legea la noi, trebuie să știm al lor “modus operandi”…

 4. Nu numai ca a declansat conflicte armate unde interesele economice si militare i-o cereau, dar si si-a inscenat adevarate tragedii pt a sensibiliza opinia publica. Alaturi de Israel, promoveaza terorismul de stat, cand si cum “vrea muschii lor”, ca apoi sa-si impulsioneze industria militara.

 5. Americanii sant adevaratii teroristi ai lumii. Provaca conflicte armate in alte zone ca sa poata intretine o armata “fara nr”prin jefuirea altor popoare.Conducatorii glorioasei armate Romane au picat ca mustele in rahatul american si au redus armata la nivel de Albania sau Ungaria,au vandut sau demolat cazarmile militare,au desfiintat serviciul militar ,ca vezi Doamne ne apara dusmanii .Au uitat ca in al 2 lea razboi mondial cele mai salbatice bombardamente in Romania le-au facut fara motiv Americanii.Motivatia lor a fost ptr a nu se intoarce in america cu munitia nefolosita.

 6. Imi place gluma cu care incepe acest reportaj: ce ţară ny a avut, vreodată, o revoluţie?
  Statele Unite
  Cum aşa?
  Nu are nici o ambasadă americană, pe teritoriul ei!
  Maniheismul idiot al prietenilor mai, “de dreapta”, a făcut praf această ţară!
  Idioţii care criticau doct, cum altfel, incheierea unor tratate comerciale cu China, nu critică Germania, cea care a incheiat contracte de zeci de bilioane!
  Imi e greaţă, teribil!

 7. sa fim seriosi asa a fost intotdeauna…cel care e mai puternic isi impune regulile cu voia celorlalti sau daca nu , cu forta ,,mediatica,,

 8. Corect vorbind, cred ca intreaga perioada de dupa ultimul razboi mondial, poate fi caracterizata prin razboaie declansate de SUA, din diferite motive financiare. Exemplu: controlul pietei titeiului (unul din motivele de baza), in general al materiilor prime esentiale. Bineinteles, motivele teoretice erau intemeiate (arme chimice, arme nucleare, s.a.) Cel mai edificator exemplu: Irak. Nu stiu daca e adevarat, dar in momentul de fata, SUA controleaza in mod direct sau indirect intreaga lume (parere personala). E cert ca aceleasi SUA au alimentat cu arme tabere opuse! (nu o data, nu intr-un singur comflict, exclusa fiind eroarea). Deci, nu ar trebui sa ne mire faptul ca SUA detin cea mai puternica economie. Concluziile celor enuntate ….?!

 9. Era de preferat dominatia americanilor…in detrimentul rusilor sau al chinezilor…Americanii au avut baze militare in Japonia tara invinsa in razboi…Care e situatia economica si politica a Japoniei…? Sa facem comparatie intre Coreea capirtalista si Coreea comunista….Sa facem comparatie intre Taiwanul capitalist si marea putere economica China …Daca dorim libertati civice alegem statul de drept cu separatia puterilor in stat…care reuseste in cea mai mare masura sa reduca abuzurile…Cine alege Rusia lui Putin alage statul mafiot ….peste masura de mafiot …nici nu se comapara cu mafiotii autohtoni care sunt niste mici copii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.