Dezintegrarea modelului civilizațional European

2

Laszlo KoverLaszlo Kover , președintele Parlamentului Ungariei, a declarat că problemele create de imigranții africani sunt un semn al „dezintegrării modelului civilizațional european”, că UE și NATO sunt responsabile pentru apariția valului de refugiați din Europa și că nu există conceptul „Europa”.

„Faptul că în inima continentului african sunt uciși oameni este un alt semn ca modelul civilizației europene este în criză, deoarece acei oameni erau foarte bine în urmă cu sute de ani” – Laszlo Kover.

„Ce vreau să spun este că totul are un pret. Ceea ce Europa plătește acum, faptul că luptă să iasă din situația asta nu poate fi separat de ceea ce Europa a făcut în ultimele secole sau chiar în ultimii ani. Pentru a ilustra pot să recurg la câteva exemple recente. Refugiații africani nu ar fi fost incontrolabili și de neoprit în Libia dacă țările europene și țările NATO nu ar fi ținut atât de mult sa bombardeze sistemul din Libia până să-l facă bucăți. Sistemul era cum era… Cel puțin funcționa. Comparativ cu standardele africane, acel sistem a fost capabil să ofere cetățenilor un nivel de trai respectabil într-un areal foarte mare. Aceasta a dus la apariția unui zid între Europa și problemele grave care existau în Africa, dar care măcar puteau fi îndiguite acolo”.

„Să adăugăm că, pe lânga Europa, și Statele Unite sunt responsabile pentru situația din Orientul Mijlociu”, a spus jurnalistul ce-l avea invitat pe președintele Parlamentului ungar, la care acesta a replicat: ”Să nu aprofundăm, pentru că ar putea arunca din greșeala niște bombe peste noi. Încercam să spun că putem vorbi și despre Siria și Irak”.

„Nu cred că există ceva mumit ”Europa”. Cred că există doar un sistem disfuncțional numit Uniunea Europeană care nu arată așa cum ar fi trebuit să arate” – Laszlo Kover.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Punctul pe „i” dar cu ceva teama si strângere de inima ca declarația sa nu scoată din sărite SUA. Este de-altfel mentalitatea liderilor maghiari care reprezintă interesele naționale și care vorbesc în numele cetățenilor… oare este greu ca Bucureștiul macar aici sa copieze demnitatea de care sau dovada cei de la Budapesta? Nu acum in niciun caz…. nu avem președinte, nu avem guvern iar leprele din parlament când în continuare România bucată cu bucată… sa speram ca anul viitor vom fi atât de înțelepți sa alegem „grâul din neghina ” si sa hotaram cu adevărat si in bine DESTINUL NOSTRU…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.