„Evenimentele urmează un scenariu scris dinainte”

0

Ideea unei conspirații continuă să înconjoare atacurile de la Paris. Printre cei care o susțin sunt unii politicieni turci, în frunte cu președintele Erdogan, dar aceasta este afirmată și la Moscova și Teheran.

Se sugerează sau chiar se afirmă deschis că serviciile secrete americane sau cele israeliene s-ar afla în spatele atacurilor de la redacția Charlie Hebdo și de la magazinul evreiesc din Paris.
Ziarul rus de mare tiraj «Komsomolskaya Pravda» s-a întrebat pe prima pagină dacă nu americanii sunt cei care au pus la cale sângeroasele atacuri din capitala Franței. Într-un articol semnat în cotidianul rus, colonelul Alexander Jilin își bazează teoria pe diferențele dintre Statele Unite și Uniunea Europeană privind sancțiunile împotriva Rusiei, după criza ucraineană.

Alexander Jilin, care conduce «Centrul pentru Studii asupra Problemelor Aplicate» din Moscova, scrie că, imediat după ce președintele francez François Hollande se întreba pe 5 ianuarie 2015 dacă sancțiunile asupra Rusiei mai sunt utile, el ar fi prezis că Franța va fi victima unor atacuri teroriste.

«Komsomolskaya Pravda» l-a intervievat pe economistul rus Mihail Kazin, șeful firmei de consultanță «Neoconomics». Kazin s-a întrebat cine a avut mai mult de profitat de pe urma atacurilor de la Paris, răspunzând că Statele Unite. El a adăugat:

„În elita americană se află mai multe grupuri, fiecare dintre ele având capacitatea de a organiza asemenea atacuri”.

În Iran, Press TV a publicat pe site-ul său un articol al lui Paul Craig Roberts, un editorialist, fost membru în conducerea Trezoreriei Statelor Unite și un susținător al ideii conspirației în ceea ce privește evenimentele din 11 spetemrbei 2001. Roberts scrie că atentatele de la Paris „pot fi privite și ca având rolul de a întări relația de vasalitate a Franței față de Statele Unite”.

„Supecții pot fi deopotrivă vinovați și proști. Amintiți-vă de toate comploturile create de FBI care au avut rolul de a face din terorism un pericol real pentru America” – Paul Craig Roberts.

Pe site-ul său Roberts citează o serie de surse de la Paris care sugerează că atacurile au fost de fapt „operațiuni sub steag fals”, acțiuni sub acoperire menite să îi scoată vinovați pe alții decât autorii reali, în scopul denigrării acestora.

„Fie că a fost o operațiune sub steag fals sau nu, atacurile au fost folosite în scopuri mult mai mari” – Paul Craig Roberts.

Acestea ar putea fi „readucerea Franței pe orbita Washingtonului”, „atenuarea simpatiei europenilor pentru cauza palestiniană”, sau „contracararea opoziției occidentale față de războaiele din Orientul Mijlociu”.

Melih Gokcek, primarul capitalei Turciei, Ankara, a sugerat implicarea în atacuri a Mossad-ului, serviciul secret israelian. El a făcut această afirmație de la tribuna unui congres al tineretului din Partidul Islamist al Dreptății și Dezvoltării, de guvernământ. Israelul a fost deranjat de votul din Parlamentul Franței în sprijinul recunoașterii statului Palestina.

„Evident că Israelul nu vrea ca sentimentul (independenței palestiniene – n.r.) să se răspândească în Europa. De aceea, este sigur că Mossadul se află în spatele acestui fel de incidente. Mossadul inflamează islamofobia provocând asemenea incidente” – Melih Gokcek.

Parlamentarul turc Ali Sahin a scris pe Twitter că atacul de la Charlie Hebdo „a fost regizat ca o scenă dintr-un film” de forțe care vor să discrediteze Islamul.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: 

„Evenimentele urmează un scenariu scris dinainte și ar trebui să fim conștienți că este vorba de un complot împotriva lumii islamice”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.