Social-democrați pe dos

0

Ideologiile sunt niște „chestii” în a căror realitate trebuie să creadă ceilalți, pentru a fi convinși că parveniții și carieriștii s-au grupat în găști politice dintr-un alt motiv decât acela de a fi ei înșiși și a se împlini în cele două caracteristici care le surclasează pe toate celelalte. În rest, parcă ar exista totuși niște dispoziții sufletești ale personajelor, care i-ar face să aibă o oarecare aplecare spre anumite idei sau definiții. Dar totul depinde de context și de interesul personal sau de grup. Despre convingeri nu poate fi vorba, sunt cu totul desuete! 

Secretar al Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, deputatul social-democrat de Bârlad Adrian Solomon a votat împotriva majorării alocațiilor copiilor. Alături de colegii la fel de “sociali” Toader Dima, deputat PSD de Huși, Irinel Stativă, deputat PSD de Murgeni.

Social-democrații vasluieni din Comisia de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților au votat împotriva majorării alocațiilor copiilor de la 42 de lei la 84 de lei. Alături de colegii ”de stânga”, ”socialiști”, ai PSD, din Comisie, deputatul de Bârlad Adrian Solomon, secretar al Comisiei, Irinel Stativă, deputat de Murgeni, și Toader Dima, deputat de Huși, s-au opus majorării alocației copiilor pe motiv că nu ar exista fonduri bugetare suficiente pentru această măsură.

Ca să nu mai înțeleagă nimeni nimic, dar alegătorii să înțeleagă ce trebuie, deputații ”de dreapta”, ai PNL, de opoziție, au fost cei mai aprigi susținători ai amendamentului propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative. Bineînțeles, nu pentru că ar fi prea ”sociali”, ci pentru că sunt de opoziție, și deci trebuie să fie sociali, adică electorali, că doar nu îi costă nimic.

Deputații „partidului celor mulți” s-au opus adoptării acestei măsuri, deși se declară, potrivit doctrinei pe care chipurile ar îmbrățișa-o apărătorii unui nivel de trai decent pentru categoriile cele mai largi de populație.

„Din nefericire, votul a fost negativ, considerându-se că nu sunt resurse pentru această măsură destinată copiilor, deși Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat public o creștere a încasărilor bugetare față de 2014 cu peste 6,4 milliarde de lei. Efortul financiar necesar pentru acoperirea alocațiilor propuse este de doar 1, 75 miliarde de lei, adică de aproape 4 ori mai puțin față de încasările de până acum la bugetul de stat”, se spune într-un comunicat al Organizației Salvați Copiii.

„Sunt un pesedist adevărat și nu mă dezic de calitatea mea de membru de partid și nici de structura mea socialistă și chiar, de multe ori, comunistă. Cine are ceva de comentat să vină să-mi contraargumenteze. Da, recunosc că sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care acceptă armonia socială și nu are în programul său politic lupta de clasă” – Adrian Solomon, aprilie 2014.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.