„Faliţii în Roma Antică erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau”

1

CEC Bank„Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a doua şanse, în 2014”, declară Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC Bank, bancă de stat, nefăcând niciun secret către ce orizonturi s-ar îndrepta preferințele sale în materie de tratare a clientului dator.

Păcat că metodele brutale folosite în antichitate împotriva datornicilor nu mai sunt valabile acum, ba mai este aprobată și o lege a falimentului personal, iar celor care nu pot să îşi mai plătească creditele li se mai dă o şansă.
Să mai spunem că Mirela Iovu era prezentă la o conferință de presă cu tema „banca viitorului”

„Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a doua şanse, în 2014”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Vorbim despre falitii model „Orase cetati independente grecesti” /chiriasii care nu au mai vrut sa plateasca chiria si inarmati au cucerit comuna facand sa dispara din calendar „calendele grecesti zilele cand chiriasii vin sa plateasca chiria. Faliti amestecati cu expulzatii de sub Pontificatul Ecumenic dupa conciliul cu bata de la Efes cu minciuna „Donatio Constantini” si supusii Kzarului Bulan care au dat multitudinea de clerici secretosi care cu catrea intr-o mana si sabia in alta au impus travestiul ,minciuna ,hotia si crima drept adevar. „Vrem si noi falitii nostri !” = cati inteleg chemarea caci toti rad in batjocura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.