Gabriela Crețu evaluează din greu democrația

0

Gabriela CretuSenatorul PSD de Bârlad Gabriela Crețu a fost numită în Comisia specială pentru evaluarea stării de democrație în România, o inițiativă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Din iunie 2015 șipână în aprilie 2016, senatorul PSD de Bârlad Gabriela Crețu, împreună cu cinci colegi de coaliție, trebuie să evalueze toată democrația din România pentru a putea răspunde în final la întrebarea plecată de pe meleagurile vasluiene: „A fost sau n-a fost”, democrație, de data aceasta.

Inițiativa ciudatului proiect de lege pentru înființarea unei comisii senatoriale care să evalueze democrația din România aparține președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu confruntat cu justiția care „își face de cap” cu politicienii și mai ales cu inculparea de către DNA a noului partener politic apropiat Victor Ponta. Liberalii au refuzat să facă parte din această comisie, considerând-o inutilă și bizară.

Comisia trebuia să aibă inițial nouă membri, dar, în urma refuzului opoziției, a rămas cu șase, toți din coaliția de guvernământ.

Pe lângă senatorul vasluian, din „fundamentalul” for de analiză și evaluare vor face parte, din partea PSD – Georgică Severin, Frățean Alexandru, Timotei Stuparu, din partea PLR – Daniel Barbu, din partea UDMR – Pataki Csaba.

„Se constituie Comisia specială pentru evaluarea stării de democrație și a statului de drept în Romania în scopul de a întocmi și de a prezenta Senatului și, prin intermediul acestuia, societății românești o evaluare amănunțită, analtică și obiectivă atât a calității practicilor și instituțiilor democratice din România, cât și a modului în care puterile în stat funcționează potrivit principiului constituțional al separației, echilibrului și controlului reciproc” – din proiectul de hotârare.

Următoarele comisii înființate la nivelul Senatului ar putea analiza și evaluarea existența lui Dumnezeu în România și manifestările concrete ale acesteia, starea de fericire și de beatitudine a populației și calitatea și practicile sexuale în societatea românească.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.