„Nicio lege și nicio curte nu vor schimba adevărul”

0

Procurorul general al Texasului spune că nicio lege și nicio curte nu vor schimba adevărul, iar în Texas căsătoria e uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Declarația vine ca răspuns la decizia prin care Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoriile homosexuale la nivel național. Decizia a împărțit clasa politică în două după demarcația clasică: în timp ce politicienii democrați, în frunte cu candidata la președenția țării Hillary Clinton salută decizia, republicanii se manifestă împotrivă.

Procurorul General al Statului Texas, Ken Paxton, a afirmat că deciziția Curții reprezintă o diluare a instituției căsătoriei și impactul asupra societății americane va fi unul profund.

„Decizia celor cinci judecători ai Curții marchează o despărțire radicală de nenumăratele generații de legi societale și de tradiției. Impactul acestei opinii asupra societății noastre și asupra țesutului familiei va fi profund. Departe a de a fi o victorie pentru cineva, această decizie reprezintă o disoluției a instituții căsătoriei”, a spus Ken Paxton într-o declarație de presă postată pe siteul oficial al Instituției.

„Nicio curte, nicio lege, nicio regulă și niciun cuvânt nu va schimba adevărul simplu că mariajul este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Nimic nu va schimba importanța unei mame și al unui tată în creșterea unui copil”.

„Ca să fie clar – legea în statul Texas definește căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie și poziția acestei instituții este că nu există nicio referință în Constituția SUA despre un drept la căsătorie în afară de cel dintre un bărbat și o femeie. Primul Amendament protejează libertatea religioasă și dreptul de a crede în mariajul tradițional fără a fi discriminate”.

Ken Paxton a aprecit că în urma acestei decizii vor crește persecuțiile la adresa celor nu sunt de acord cu mariajele homosexuale pe baza principiilor religioase în care cred.

„Să începem prin a recunoaște primatul și importanța primei noastre libertăți – cea religioase. Sunt numeroase incidente în care activiști ai celor care susțin mariajul anti-tradițional și-au bătut joc, au umilit și intimidat pe cei care au îndrăznit să creadă în mod diferit decât ei. Această hotărâre îi va încuraja pe cei care doresc să-i pedepsească pe cei care au poziții morale, bazându-se pe conștiința și credințele lor religioase” – Ken Paxton.

Fostul guvernator al statului Arkansas, Mike Huckabee, a remis o declarație de presă în care a precizat că nu se va „supune unei curți imperiale” și deciziei sale de a face legal mariajul homosexual în toate cele 50 de state.

„Nu voi achiesa unei curți imperiale, așa cum nici părinții noștri fondatori nu s-au supus Monarhiei Britanice. Trebuie să rezistăm și să respingem tirania judiciară, nu să ne retragem”.

Decizia este „irațională și neconstituțională”.

„Această decizie irațională și neconstituțională de a respinge dorința cetățenilor din peste 30 de state se va dovedi una din cele mai dezastruoase din istoria curții. Singurul lucru mai rău decât această decizie greșită și falimentară ar fi ca președintele și Congresul să capituleze în fața acestui act neconstituțional, tiranic”.

„Această curte nu poate să abroge legile naturii și ale lui Dumnezeu asupra mariajului, așa cum nu poate să schimbe legea gravitației. Sub Constituția noastră, Curtea nu poate emite legi. Dacă va fi acceptată de Congres și de Președinte, această decizie va fi o lovitură serioasă libertății religioase, care este nucleul Primului Amendament” – Mike Huckabee.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.