Poporul și „patrihoții”

0

A trecut trăgând din greu aer în piept pe vreme de caniculă, s-a așezat ca să-și tragă sufletul, pentru că era umbră, cu o sforțare s-a întors pentru a vedea ce se întâmplă în spatele său, în dreapta, a mai oftat odată și a plecat. Foarte probabil bolnavă, foarte probabil năpădită de griji și probleme, foarte probabil obosită, cocoșată și gârbovită, dar grăbită, să-și rezolve problemele, treburi importante, nu prostii.

În spatele său, contrastul este evident: în Piața Civică a municipiului Vaslui, în numele său, de bună seamă, vineri, 12 iunie 2015, la ora 12.00, o mână de ”liberali” ageri, membri activi, deci cu pretenții și aspirații viiitoare, începeau să protesteze împotriva lipsei de moralitate a primului-ministru în funcție și pentru demisia sa (de data asta e vorba de Victor Ponta). De bună seamă, cu gândul la funcțiile care se vor elibera odată cu plecarea lui Ponta și care vor trebui ocupate de ei. Dar, pentru că nu puteau să spună asta și pentru că au avut un motiv să se gândească cu seriozitate la acest transfer timpuriu, înainte de șansa păcălelilor bine regizate numite „alegeri” din 2016, l-au cerut în stradă, cu alte cuvinte și în numele ei. L-au cerut cu lozinci precum „Ponta impostorul a furat poporul” „Ponta, nu mai sta!” „Jos Guvernul păgubos condus de un mincinos!’’ și „Ponta ne-ai minţit, meriţi pedepsit!’’. Sau sub acuzația cel mai potrivit formulată astfel: Ponta și ai lui au avut șansa să fie destul de penali și prea puțin prinși, în vreme ce ei și ai lor nu au avut-o și poate s-ar fi descurcat și mai bine.

Sau putem să ne gândim că PNL a cerut demisia guvernului PSD de grija poporului și a țării, de grija femeii din fotografie și în numele său?… De ce putem fi siguri, în afară de graba liberalilor de a lua locul „impostorilor” și „mincinoșilor” în exercițiul funcțiunii, este că nu femeia din imagine le-a dat întâlnire acolo…

Ca și alte organizații ale liberalilor din țară, cea din Vaslui și-a chemat membri în Piața Civică a orașului pentru a cere demisia primului-ministru Victor Ponta. Protestul a fost organizat vineri, începând cu ora 12.00, pentru a concide cu discutarea în Parlament a unei noi moțiuni, a treia din 2015, împotriva guvernului condus de Ponta, depusă în efortul politic al PNL de a înlocui Guvernul PSD. 

În urmă cu o săptămână PNL a depus la Parlament o nouă motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta care este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO (Partidul Social Românesc), foști PSD, Și doi de la grupul-democrat, restul fiind deputați și senatori PNL. Motiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” și arată, printre altele, că Ponta ar fi vrut să ajungă președintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” și că „este timpul să recunoască și să părăsească puterea”.

„Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”Liberali pichetare demisie Ponta iunie 2015 Vaslui

Liberali pichetare demisie Ponta iunie 2015 Vaslui

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.