„Există un curent antiromânesc din afara țării foarte subtil și foarte bine organizat”

15

Invitat la una dintre emisiunile lui Daniel Roxin, actorul Dorel Vișan ia atitudine față de atacurile antiromânești, față de denigrarea unor personalități din istoria românilor:
„Lucrurile astea se fac fie din ignoranță, fie dintr-o atitudine voită, care are un scop ascuns și, în general, urât și murdar; pentru că nu se poate construi nimic pe gol. Orice faci, orice construcție, fie ea și socială, nu se poate face fără să se țină cont de ce s-a făcut înaintea noastră. Aceste personalități au în ele suflul genialității, iar geniul acționează la convulsiile dintre libertate și necesitate. Geniul nu este negociabil, cu geniul nu poți negocia, cum nevociem noi cu partidele, cu oamenii și așa mai departe, pentru că geniul are, în general, o atitudine despotică și dictatorială, pentru că are puterea de a lansa idei fundamentale. Acești oameni care lansează idei fundamentale conțin în ei contradicția. Cum spunea Adrian Păunescu: sunt născuți pe stări contrare

Aceste mari personalități, aceste mari spirite, ne-au fixat pe noi în istorie.

Există și un curent antiromânesc din afara țării care este foarte subtil și foarte bine organizat și care urmărește să creeze o piață de desfacere. Aceasta nu se poate realiza decât distrugând celelalte lucruri care îi fac pe oameni să-și păstreze o anumită formă de conștiință și de rezistență”

„Noi trăim o vreme în care nu mai vorbim despre trecut, dar cred că nu vorbim nici despre prezent.

Omul a vorbit odată cu Dumnezeu, acuma cred că vorbește singur și depărtându-se de Dumnezeu s-a îndepărtat și de sine.

Octavian Goga, mare nostru cărturar și poet, și patriot extraordinar, spunea că granițele unei țări nu se păzesc de către soldați, ci de către statui. Acolo unde există o statuie care reprezintă un punct luminos din istoria unui neam, a unei națiuni, acolo este și o graniță a acestei națiuni, deci granița se poate întinde extraordinar de mult. Faptul că noi avem statuia lui Eminescu în Canada este un punct de graniță”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

15 COMENTARII

  1. URGENT,INFIINTAREA CENZORILOR POPORULUI ,CARE SA CONTROLEZE ACTIVITATEA PRESEDINTELUI,PREMIERULUI,GUVERNULUI,PARLAMENTULUI ,CONTROLUL MAGISTRATILOR,DNAului,SRIului,INFIINTAREA SERVICIULUI DE CONTRAINFORMATII,ROMANIA FARA CONTROL SE INDREAPTA CATRE HAOS!

  2. Iată că în adoptarea Legii nr.217/2015 nu au mai fost subtili ci au trecut la a pune cnutul pe cultura română fii şi nepoţii bolşevbicilor ! Urmează lista cu scriitori şi oameni de cultură în general,INTERZŞI,iar noi răbdăm batjocura ! Nu pot să nu mă întreb până când?

  3. In fiecare ţara exista un 15-20% de cetateni care isi urasc patria. Daca stii sa-i manipulezi pe ăstia nici nu trebuie sa pornesti un razboi pentru a ingenunchia o tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.