„Ne îndreptăm spre o globalizare totalitară”

4

România a înlocuit totalitarismul de tip comunism cu totalitarismul de tip globalist.

Editor, scriitor și poet, Răzvan Codrescu vorbește despre marxismul cultural și corectitudinea politică:

„Ne îndreptăm spre o globalizare totalitară. Este la fel de periculoasă și în Occident, și în Orient. Am ieșit din comunism în 1989, e adevărat. Dar, cum bine observa un remarcabil analist francez, Jean Francois Revel, nu contează numai să ieși din comunism, contează să părăsești toate consecințele comunismului, ceea ce e mult mai greu. Noi am ieșit din comunism, dar funcționăm în formele lui mentale.

Care era criteriul absolut în comunismul marxist, după care era judecată realitatea socială? Factorul economic. Este astăzi un alt factor mai important decât cel economic? Nu. Comunismul era certat cu ideea de tradiție. Și lumea de azi, cu ideologiile de azi, caută să o distrugă. Comunismul era anti-naționalist, cu desființarea granițelor naționale. Este exact ce se întâmplă astăzi în comunitatea europeană. Va să zică am rămas pe aceleași coordonate, numai că lanțul e ceva mai lung. Asta e tot ce-am câștigat. Sau, dacă vreți, am căzut din lac în puț”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. TOTALITARISMUL GLOBALIZĂRII ESTE DE 100 DE ORI MAI NOCIV CA ȘI COMUNISMUL !!!!
    DACĂ COMUNISMUL ÎNSEMNA CA PUTEREA SĂ FIE ÎN MÂNA POPORULUI, GLOBALIZAREA ÎNSEAMNĂ CA PUTEREA SĂ FIE ÎN MÂNA CÂTORVA MILIARDARI AI LUMII, RENUNȚAREA LA SUVERANITATEA ȚĂRILOR, RENUNȚAREA LA ISTORIA ACESTORA CÂT ȘI O SCLAVIE TOTALITARĂ DE TIP MODERN.

  2. Globalizarea nu poate fi decat totalitara, doar asa pot fi tinute in frau diversitatea de popoare si religii, ca in Imperiul lui Stalin.

  3. Romania n-a cunoscut nici comunismul (nu terminase nici macar etapa socialista) si nici totalitarismul (termenul a fost implementat artificial dupa 1990)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.