„Nu putem impune poporului lucruri pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă”

2

Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, a vizitat țara natală a tatălui său, Kenya, la sfârșitul lui iulie 2015. În discursul său de la Nairobi, Obama a abordat problema drepturilor homosexualilor, una din principalele preocupări ale politicii externe americane, așa cum a proclamat John Kerry, șeful Departamentului de Stat al SUA.

„Cred cu tărie că toți oamenii ar trebui să fie tratați la fel de către lege. Cred că toți oamenii merită protecție egală în cadrul legii. Cred că oamenii nu ar trebui să fie discriminați pe baza orientării lor sexuale. Când un guvern începe să trateze oamenii diferit, atunci acel obicei are tendința să fie copiat” – Barack Obama.

Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei, a spus că, deși țara are multe în comun cu SUA, sunt și lucruri pe care poporul său nu le poate accepta.

„Este foarte evident că avem multe valori comune cu SUA: dragostea pentru democrație, antreprenoriat, valorile familiei. Dar sunt și chestiuni pe care trebuie să admitem că nu le împărtășim. Pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă. Este foarte greu pentru noi să impunem poporului nostru chestiuni pe care ei înșiși nu le acceptă. De aceea, o spun și repet: pentru kenienii de azi, problema drepturilor homosexualilor este o non-problemă. Noi ne concentrăm pe problemele de zi cu zi ale poporului nostru. Problema homosexualității nu este pe primul plan în mințile kenienilor. Și asta e un fapt” – Uhuru Kenyatta.

Uhuru Kenyatta este fiul lui Jomo Kenyatta, considerat părintele Kenyei. A studiat științele politice la Colegiul Amherst din SUA și este președintele țării din 2013. În Kenya, relațiile sexuale între persoanele de același sex sunt pedepsibile cu închisoarea.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. ROMÂNI, PÂNĂ ȘI POPORUL KENYAN, ȚARĂ DEOSEBIT DE SĂRACĂ ARE DEMNITATE PENTRU A IMPUNE LEGILE NORMALITĂȚII !!!!
    NOI DE CE NU AVEM CURAJ ????
    ARE PREȘEDINTELE NOSTRU VREO REACȚIE CU PRIVIRE LA STAREA ROMÂNILOR DE CÂND A PRELUAT MANDATUL ???/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.