Reeditare la „căţeaua turbată”

0

Sediu Partidul Romania Mare VasluiUn partid a forţat yala ca să intre în sediu, celălalt luase totul din interior. Astfel se împart “ideologic” foştii peremişti vasluieni, rupţi azi în două formațiuni care se acuză reciproc că au spart sediul şi că au furat mesele şi scaunele. PRM-ul lui Vadim Tudor a câştigat procesul pentru numele partidul, inclusiv pentru sediul de la Vaslui, ocupat până la mijlocul lui inie 2015 de partidul lui Funar. Luni dimineaţă, al prima oră, „vadimiştii” au intrat cu forţa umplându-se de glorie şi de… paianjeni.
PRM s-a declarat mereu partidul care luptă cu marea mafia şi marea corupţie. Ce-i drept, nu cu mica infracţionalitate. Luni dimineaţă, „vadimiştii” din Vaslui au intrat cu forţa în sediul care poartă firma PRM umplându-se de glorie în ochii liderului suprem, Corneliu Vadim Tudor, care, în urmă cu câţiva ani, se împotrivea evacuării sediului central, numind executorul judecătoresc „căţea turbată” şi aruncându-i apă între ochi. De data aceasta, la Vaslui, sorţii au fost de partea „vadimiştilor”, care au stricat yala pentru a intra în sediul ocupat în mod abuziv de partidul lui Gheorghe Funar, Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale.

După un scandal de câteva luni în care Vadim Tudor şi Gherghe Funar s-au bălăcărit în presa naţională, în martie 2015, instanţa i-a dat câştig de cauză „tribunului”, recunoscând că marca «Partidul România Mare» îi aparţine.
Cum sediul partidului din Vaslui era închiriat de PRM, dar cheia era la Frontul Demnităţii, „vadimiştii” au spart uşa, luni dimineaţă, după ce „frontiştii”, duminică, organizaseră o şedinţă care s-a soldat cu… evacuarea sediului.

În prealabil, peremiştii cei adevăraţi nu s-au consultat pentru derularea acestei acţiuni nici cu poliţia şi nici cu vreun avocat, ci cu Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Vaslui. Acesta le-a spus că i se pare că au tot dreptul să ocupe sediul. Acum, Buzatu glumeşte spunând că dacă „frontiştii” vor veni la el pentru sfaturi le va spune acelaşi lucru. Realitatea este însă că, dacă cele două tabere se bat, nu are cine câştiga, pentru că niciunul dintre cele două partide nu mai contează electoral la Vaslui.

Politica vasluiană, ceva mai veselă

Lipsa partidului lui Vadim Tudor de pe scena politică vasluiană se resimţea însă acut. Totul devenise prea serios şi monoton, cu cele două mari partide, PSD şi PNL, luptându-se “principial” pentru putere. „Vadimismul” însă nu a murit, măcar ca stare de spirit sau psihoză. Acum avem, nu unul, ci două partide în care membri sparg sedii, fură scaune, fug cu mesele, îşi iau fişetele acasă, caută avocaţi şi se ameninţă cu procese. Până se vor fugări prin centru oraşului pare că nu vom trebui să aşteptăm prea mult.
„Da, am forţat yala. Au luat totul din sediu. Să vedeţi ce a mai rămas. Au luat absolut tot. Am intrat şi am măturat, am strâns paianjenii. Totul a fost luat, încărcat şi a mers către alte destinaţii. Pentru asta mă voi consulta cu un avocat şi îi vom da în judecată” – Mircea Focşa, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PRM Vaslui.

Liderul PRM a anunţat că va organiza o conferinţă de presă în care va demasca fărădelegile foştilor colegi, dar deocamdată nu poate, pentru că nu mai are în sediu decât un scaun rupt şi… ţine prea mult la presă.
Şi cealaltă parte, Frontul Demnităţii şi Identităţii, a anunţat o conferinţă de presă care va avea loc pe undeva printr-un restaurant. Pe scaunele de acolo, pentru că este adevărat că membrii au luat scaunele, dar erau scaunele lor.
„Sunt aduse de noi, unul a adus un birou, unul un scaun, unul un fişet. Noi am vrut să facem curăţenie şi de asta am luat tot din sediu, am vrut să dăm cu var. Trebuie să faci curat când treci de la un partid la altul” – un membru de partid… „cu scaun la cap”.
Concluzia nu poate fi decât una singură: naţionalismul românesc, doctrină slujită în trecut de mari personalităţi precum Nicolae Iorga, a ajuns pe mâini “bune” la Vaslui, ca şi în România.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.