„Sculați, voi, oropsiți ai justiției!”

17

Codrin StefanescuCeea ce i se întâmplă lui Condrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, și celor ca el, este mai mult decât înduioșător, este sfâșietor, dovedind că spiritul victimizator al socialismului, încă mai trăiește prin acești îmbuibați cu patru rânduri de gușă. Iar proletariatul, masele largi sărace de cetățeni liberi din Roma antică, printr-un arc foarte diform peste timp, este încă reprezentat și astăzi. 

„Am fost atacaţi şi vânaţi zece ani de zile”, spune ”social-democratul” vorbind despre cumplita ”persecuție” pe care „oamenii muncii” politice și administrative ai partidului „de la orașe și sate” o suferă din partea ”fiarei fasciste”, justiția, care „și-a pus jugul” pe afacerile lor.

„Am fost atacaţi şi vânaţi zece ani de zile de un regim ticălos. Avem în momentul ăsta 1.185 de primari și consilieri incompatibili. Numai noi, PSD-ul! Cred că nu avem primari, viceprimari sau consilieri judeţeni şi municipali în ţară să nu fie sub o anchetă sau sub o vânătoare la nivel naţional. Nu există judeţ să nu avem o problemă cu conducerea partidului. Zece ani de zile am fost vânaţi constant. Am crezut că după noiembrie 2014 lucrurile vor intra pe făgaşul normal şi o să trăim şi noi puţin în normalitate în ţara asta. Iată că nu trăim, că vânătoarea continuă” – Codrin Ștefănescu.

Bineînțeles că aleșii locali ai partidului nu au făcut nimic altceva decât să încalce, într-un fel sau altul, legile în vigoare, motiv pentru care au ajuns în această situație ”imposibilă”.

”Social-democratul” Codrin Ştefănescu are una dintre cele mai fabuloase averi dintre toţi politicienii români, avere pe care, bineînțeles, i-ar fi imposibil să o explice în contextul exitenței unei legi la fel de constrângătoare precum cele incriminate. Noroc că tot ei fac legile, chiar dacă le mai scapă unele aspecte sau sunt constrânși de condiții europene de „integritate”, precum incompatibilitatea!

În declarația de avere Ștefănescu figurează ca proprietar al unui apartament și al unei case de vacanță, deși deține mult mai multe bunuri fie pe numele lui, fie pe cel al fostei iubite. Pe lista de proprietăţi deţinute de cei doi se regăsesc: un imobil de birouri de pe strada Louis Blanc din Capitală, o vilă cumpărată cu 30.000 de dolari, în 2003, care găzduieşte o galerie de artă, un apartament pe Bulevardul Magheru, un alt apartament pe Splaiul Unirii. Codrin Ștefănescu locuiește într-un apartament pentru care a achitat 2,89 milioane de euro, ca activități cu adevărat productive și aducătoare de venit nu a făcut nimic altceva decât politică și… are probleme cu modul în care lucrează justiția, mai ales în ceea ce îi privește pe demnitari. Parcă, totuși, în contextul descris anterior, nu poate decât lipsi surpriza față de ultima preocupare a politicianului, justiția…

Inutil să mai precizăm că ”martirul” de azi „atacat și vânat” a probat și alte calități, la fel de onorabile precum suspecta „agoniseală”, precum traseismul, trecând și prin Partidul România Mare, prin Partidul Conservator, încă odată prin PRM, din motive de sinceritate a crezului politic și puritate doctrinară, de bună seamă… 

Normalitatea pentru care militează politicianul ”social și democrat” nu ar putea fi decât cea în care oamenii partidului fac astfel de averi (cum altfel decât prin afaceri ilegale?!) și nimeni și nimic nu îi poate împiedica.
Astfel de oameni ajung să facă politică astăzi și să pretindă, de la tribune și de pe televizoare, că reprezintă, poporul sau o doctrină, social-democrația, care, după «Manualului de politologie», pledează pentru „organizarea și conducerea democratică a societății, având la bază principiile egalității și dreptății sociale” și, mai mult, pentru „limitarea puterii claselor sociale avute”, aceea doctrină generată și de ideile marxiste ale egalității.
Eroii persecutați ai poporului muncitor de astăzi, precum Adrian Năstase, au averi de milioane de euro și o viață de huzur stropită și asezonată cu dressing politic. Dar ar putea oricând, în fățărnicia lor, să cânte «Internaționala socialistă» alături de poporul „oropsit” și prea adesea ignorant pe care îl „reprezintă”.

Codrin Stefanescu CasaSculaţi, voi oropsiţi ai vieţii,
Voi, osîndiţi la foame, sus!
Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
Să-nceapă al lumii vechi apus!

Sfârşiţi odată cu trecutul negru,
Sculaţi, popor de osândiţi!
Azi nu sunteţi nimic în lume,
Luptaţi ca totul voi să fiţi!

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Solidarizarea

Prin noi s-o făurim!

Sculaţi, nu-i nici o mântuire
În regi, ciocoi sau dumnezei!
Unire, muncitori, unire,
Şi lumea va scăpa de ei!

Prea mult ne-au despuiat tâlharii
Ce-n lume, lux, desfrâu se scald:
Să ne unim toţi proletarii,
Să batem fierul cât e cald!

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Solidarizarea

Prin noi s-o făurim!

Ţărani şi muncitori, noi suntem
Partidul, mare muncitor!
Pământul este-al celor harnici,
Cei leneşi plece unde vor!
Când vulturi lacomi, corbi de pradă,
N-or mai pluti nori negri-n vânt,
Pe cer luci-va-ntotdeauna
Al înfrăţirii soare sfânt.

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
Solidarizarea

Prin noi s-o făurim!

Codrin Stefanescu tribunal«Porniți înainte, tovarăși!»

Porniţi înainte, tovarăşi!

Cu sufletu-n lupte-oţelit,

Din închisoare noi iarăşi

Gata de luptă-am ieşit.

Am stat în celule în fiare,

Cu trupul din greu chinuit.

Noaptea cea neagră dispare,

Ziua cea mare-a venit!

În luptă cu fiara fascistă

Poporul cuvântul şi-a spus:

Steagul libertăţii

Să-l ridicăm tot mai sus!

În ultima fotografie îl avem pe Codrin Ștefănescu într-o altă bătălie, lipsită de orice respect și plină de nesimțire, cu justiția.

La ultimul termen al recursului din dosarul “Zambaccian”, în care fostul premier Adrian Năstase şi soţia sa, Dana Năstase, erau acuzaţi de procurori de luare de mită şi şantaj, secretarul general adjunct al PSD, a fost scos afară de jandarmi din sală. Preşedintele completului de judecători a luat decizia după ce Ştefănescu, aflat pe o bancă din ultimul rând, a început să râdă, să comenteze şi să şuşotească.

Afară, în faţa camerelor de luat vederi, a fost aceeași victimă: „Astfel de incident este inimaginabil. Preşedintele acestui complet mi-a spus: ‘Domnul acela cu chelie, ridicaţi-vă în picioare. Dumneavoastră vă hliziţi în sala de judecată?’. Evident că m-am simţit jignit”.

„Acum patru ani, l-am vizitat pe Codrin Ștefănescu la una din case. Am fost primit într-o vilă blindată cu obiecte de artă. Mai toate erau de vânzare, parterul casei fiind un fel de magazin de antichități. La mansardă ne aștepta intelectualul Ștefănescu, ascuns după răftoaie de cărți vechi și foarte vechi. Era îmbrăcat cu niște pantaloni albi de in, foarte lejeri, prin care se vede și cel mai mic strop de bășină scăpată pe după chiloți. Pe trunchi purta o cămașă, tot de in, descheiată cât să se vadă bine lănțicul de aur. În picioare purta niște conduri tigrați, pe care scria mare, cât gândacul de bucătărie, Armani. M-a poftit să mă tolănesc pe niște canapele din piele, care dădeau într-un perete ocupat jumate de o plasmă și jumate de ‹Care cu boi›. Originale, mi-a mărturisit domnul Codrin. Deasupra fiecărui tablou lumina câte o aplică țigănească, fără nicio legătură cu împrejurimile. Mi-a explicat tot ce ține de cărți, în special despre hainele cărților, el fiind un fel de intelectual specializat pe partea de ambalare a lecturii. Când a obosit, ne-am retras din nou la umbra unor tablouri, de unde a sunat secretara și a rugat-o să-i comande zece mici cu muștar” – Marian Turosu, unul dintre puținii ziariști care au vizitat somptuoasa reședință a lui Codrin Ștefănescu.

Loading...
loading...

17 COMENTARII

  1. Eu la modul general gandesc asa -cel care se plimba de la un partid la altul nu ai personalitate -este o personalitate cu dizabilitatii si fizice/psi/poti sa ai cartiiii/sa citesti si tu ramai in lumea celor drepti

  2. Eu la modul general gandesc asa -cel care se plimba de la un partid la altul nu ai personalitate -este o personalitate cu dizabilitatii si fizice/psi/poti sa ai cartiiii/sa citesti si tu ramai in lumea celor drepti

  3. Stefanescule, tu si cu sletca ta impreuna si cu borfasii ceilalti de la celelalte partine nu mai furati fratilor, pentru Dumnezeu, opriti-va-ti o data !!!! Justitia??? .. inca nu-si face detoria pe deplin pentru a va condamna cu cate 50 de ani si confiscarea tuturor averilor, sau spanzurati in piata publica cu confiscarea averilor. Atunci si-ar face datoria . Ceea ce face Justitia cu voi acuma este un fel de joaca de-a pisica cu soarecele. Rusine, ba derbedeilor, mai aveti si tupeu sa spuneti ca sunteti hartuiti.

  4. Acest dobitoc vorbeste, el care are o casa in care se poate muta un liceu cu internat ? El care nu a lucrat niciunde ca sa poata castiga macar contravaloarea mobilelor din hol.

  5. Justitia nu trebuie sa dezgroape diversele nereguli fiscale,pe baza unor denunturi cu subiecte de peste cinci ani vechime.Decapiteaza administratia aleasa electoral.Justitia este doar organ administrativ.Sa se supuna si ei alegerilor publice ,cum este in SUA.

  6. La Cluj in armata am avut unul pe nume .Era prin 87 .Leit asta si glasul felul de a vorbii .L-am intrebat pe Facebook daca a facut armata la Cluj nu mi-a raspuns.)))Suta la suta ii asta era la mine in companie.Mama mama.))))Daca astia jung sa ne aibe destinele in mainiile lor fugiti.

  7. Codrin Stefanescu este unul dintre ordinarii politicii romanesti… suficient de incompetent incat sa nu conteze si suficient de las incat sa nu iasa in fata.

  8. Cei mai buni prieteni ai lui , dupa cum el, insusi spunea : Adrian Nastase si….Sorin Oprescu !! Trage-ti , va rog, Dvs. , ….concluziile !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.