Cum se alege noul președinte al Consiliului Județean Vaslui

0

Corneliu BichinetDescoperind algoritmul politic cu calm, cu algocalmin, pentru dureri de cap, algoritmicitatea de la nivelul vasluian cel mai de sus, ca un politolog adevărat cum sunt, pot să susțin afirmația că sunt în măsură de a fi capabil să vă spun cine va fi președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui după alegerile din 2016.

Nu o să vorbesc despre voturile vasluienilor în 2016, pentru că mă ocup de lucruri serioase. Ca să vedeți cum devine treaba ca să fie trebuie să fiți puțin atenți.

Deci, Vasile Mihalachi a fost în toate cele trei birouri, de președinte și cele de vicepreședinți. În trei mandate, cât a durat învârteala, Mihalachi a trecut din biroul de vicepreședinte din strânga, cum intri la vicepreședinți, „ing.” și „prof.”, de pe ușe,  în biroul mare de președinte (în locul lui Corneliu Bichineț) pentru ca să eșueze penibil, penabil și pensionabil în biroul din dreapta de la vicepreședinți (în locul lui Dumitru Buzatu). Deci, Mihalachi a executat o rotație completă, fiind cel mai versat și epuizând epuizat toate pozițiile de la CJ. Mihalachi a închis cercul, asupra lui și prin propria greutate nemaiacționând decât forța centrifugă…fugă…fugă…fugă…

Dumitru Buzatu a stat două mandate în biroul din dreapta de la vicepreședinți, iar apoi a trecut în biroul cel mare de președinte. Pentru a completa schema, Buzatu mai are de ocupat biroul din stânga de la vicepreședinți, ocupat până acum pe rând de Mihalachi și Bichineț. Deci, logica și algoritmul, experiența și combinatorologia ne spun că nu are cum decât că Buzatu va deveni în viitor din nou vicepreședinte, pentru ca să ocupe biroul ocupat în prezent de Bichineț, singurul pe care nu l-a ocupat până acum. Corect?

Nu e deloc simplu algoritmul ăsta. Și Bichineț are un birou în care nu a fost decât în vizită. Cel din dreapta de la vicepreședinți. O să spuneți că îl va ocupa în viitorul mandat. Nu se poate și o să vă spun și de ce. Vedeți, ca să fii analist trebuie să te pricepi la birouri oleacă. O trecere dintr-un birou de vice într-altul nu se poate produce decât printr-o escală de patru ani în biroul de președinte. Ați înțeles? Este informația sigură furnizată de cercetarea politico-administrativă empirică, de teren. Ceea ce îl face pe Bichineț, din trioul de aur al județului Vaslui, cel cu viitorul cel mai fericit: va fi președinte, după care va fi vicepreședinte. Adică va ocupa singurul birou în care nu a fost până acum, cel din dreapta de la vicepreședinți, ocupat mai întâi de Buzatu și apoi de Mihalachi.

Dincolo de pensia pe care a refuzat-o, Mihalachi are schemă completă și se va retrage din joc după acest mandat, în vreme ce Buzatu mai are de ocupat biroul din stânga de la vicepreședinți pentru ca să-și împlinească și el destinul de învârtitor și combinator. Biroul lui Bichineț e cel mai îmbietor, cel mai răcoros și prielnic pentru lectură. Bichineț știe cel mai bine…

Ajuns la vârsta seninătății, Buzatu va deveni apoi un pensionar fericit, mult mai fericit decât Mihalachi, în pijama cu rățuște, spre deosebire de-a lui Mihalachi, mult mai sobră. Buzatu va mai avea un singur dor, odor, Tudorel fiul, președinte la tineretul pesedist județean, să ocupe și el o funcție de ocupație, câte un birou, de la stânga la dreapta, și tot așa…

O să mi se obiecteze că, vezi Doamne!, Buzatu și Bichineț nu se mai trag în aceeași barcă prin Deltă la întâlnirile USL, că ar face o treabă mare opoziția politică dintre cei doi. Zău? Când s-a întâmplat asta?!

Cam așa arată o analiză politică completă, cu indici și indicatori reali, adică voința și combinațiile câtorva, puțini, singurele care contează.   

Aaa, și despre alegători să mai spun ceva, că m-am luat cu analiza și am uitat, așa cum se întâmplă analiștilor adevărați, dar totuși dă bine, pentru că sună democratic: ăăă, nu contează ce votați, tot ăia ies și tot aia e!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.