Când îi doare adevărul

4

PoliticaAr putea părea cel puțin curios la prima vedere când și cum reușesc să vadă politicienii întreaga mizerie care există în viața politică, care îi înconjoară: imediat ce au ieșit din această mizerie. Până atunci se lăsau copleșiți de toată această murdărie, respirau cu pieptul larg toate mirosurile pestinențiale, toată duhoarea degajată de sordida luptă politică și se jucau printre degete cu ce găseau în haznaua aranjamentelor subterane. Erau parte din această mizerie până peste cap și era un deliciu și un privilegiu, în același timp, pentru că le era profitabilă.

Doar atunci când nu mai reușesc să-și păstreze una dintre pozițiile înalte și binefăcătoare pe grămada mustuită de gunoi, doar atunci când fortuit o pot privi de pe margini, printr-o excludere mereu foarte nedreaptă, au ochi pentru a o vedea și condamna pentru ceea ce este cu adevărat.

Tocmai acest lucru este, cu siguranță, o dovadă a caracterului acestor oameni politici, a ipocriziei lor, și, mai ales, a modului în care se rapoartează politicianul nostru la ceea ce putem numi adevărul vieții noastre publice și politice, altfel spus, cum stau lucrurile între omul politic și adevăr.

În august 2014, după ce a părăsit Partidul Mișcarea Populară, Teodor Baconschi, în mod evident un alt element și purtător al unei culturi politice prin excelență democratică și occidentală, fost apropiat al Elenei Udrea, s-a întors împotriva celor pe care îi susţinea în urmă cu puțin timp. Motivația ar putea fi foarte bine una personală, Baconschi condamnând faptul că i s-au cerut bani pentru candidatura la europarlamentare. Așa s-a făcut că fostul ministru de externe a început să vadă că România este distrusă de „ţopârlănie” şi izolată şi dispreţuită la nivel internaţional. Concluzia despre clasa politică pe care tocmai o părăsise forțat a fost că „Orice târfă dă lecţii poporului român”. „Într-adevăr”, o să spuneți, dar păstrați-vă replica și pentru final…

„Ţopârlănia distruge România. De câţiva ani buni suntem izolaţi internaţional şi tot mai dispreţuiţi. Nivelul vieţii publice a coborât neîncetat. Neamul prost s-a cocoţat pe platouri, pe funcţii ministeriale, pe candidaturi la preşedinţie. Tot ce era mai obscur, mai necioplit şi mai fals a ieşit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecţii poporului român.

Un sfert din acest popor a emigrat. Un alt sfert se ascunde, scârbit. Jumătatea rămasă crede că ce vede la televizor e viața însăși. Și votează, pentru a legitima nimicul cleios în care ne-am afundat”. Aceasta era postarea lui Teodor Baconschi de pe Facebook.

Dar foarte probabil că politicianul Baconschi nu și-a încheiat încă socotelile nici cu „țopârlănia”, nici cu „neamul prost”, nici cu „arivismul” și nici cu… „târfa”. Pentru că prima afirmație care a fost ștearsă de pe pagina de socializare a fost tocmai cea mai tare, cea legată de târfă, despre care s-a crezut că ar fi Elena Udrea (oare de ce?!), pentru ca apoi să dispară întreaga postare. Un moment de sinceritate? Probabil, dar așa cum poate apărea acesta la un politician român: doar atunci când consideră că și-a încheiat calculele personale cu politica, adică, da, cu topârlăniile, neamurile proaste, arivismul și târfele. Și târfa? Ce a spus târfa? Că e doamnă, bineînțeles!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Nu cu mult timp în urmă spunea că -i este greu să se abțină când e lângă ea;urlau hormonii!Acum e țoapă !Ceartă între curve!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.