„Statul legalizează infracţiunea de mită şi o numeşte plic fiscalizat? De râsul curcilor”

6

Un cunoscut medic vasluian reacţionează vehement împotriva legalizării şpăgii pentru doctori, considerând că este „o găselniţă unică în lume”, „de râsul curcilor”. În opinia doctorului Gheorghe Silvestrovici, statul trebuie să plătească salariul medicului, nu pacientul.
Psihiatrul Gheorghe Silvestrovici îşi exprimă nemulţumirea faţă de intenţia guvernanţilor de a fiscaliza şpaga,printr-un mesaj postat pe Facebook:

„Numai GALAXIA PONTA putea născoci o găselniţă unică în lume pentru medicii români – PLICUL FISCALIZAT! N- am nevoie de plicul cu bani. De ce să mai plătească pacientul asigurat bani în plus pentru o asistenţă medicală pe care a plătit-o deja prin asigurare?  Nu fac grevă numai pentru bani. Vrem în primul rând condiţii de îngrijire civilizate şi europene pentru bolnavi. 

Un salariu decent ceream acum 15-25 de ani. Acum cerem salarii europene pentru competenţă medicală europeană pe care o putem oferi aici, în ţară. Dacă e vorba numai de bani, oricând putem pleca în Europa sau în lume. Şi în anul 2015 România se situează printre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte alocarea procentuală din PIB sănătăţii: 4% în condiţiile unei medii europene de 6,5%.

Prin faptul că au menţinut acelaşi nivel de buget de 4% din PIB pentru sănătate timp de 20 de ani, guvernanţii au demonstrat mult dispreţ, batjocură şi nesimţire faţă de sănătatea oamenilor. Aici este vorba de un sistem politic corupt, care şi-a bătut joc de noi toţi. De ţăranii agricultori, de profesori şi învăţători, de pensionari, de pacienţi. Faptul că există medici care cer şi primesc bani trebuie pedepsit de lege. Eu răspund de faptele mele, nu pot fi incriminat pentru potlogăriile şi infracţiunile altora. Nu poate fi judecată şi condamnată o întreagă categorie profesională, pentru grupul de medici care primesc sau cer bani pentru actul medical.

Cultura şpăgii seamănă cu cultura hoţiilor, lenei, a țepelor și escrocheriilor, a demagogiei și a corupției politicienilor, a cerșetoriei agresive

Medicii nu au nevoie de şpagă, atenţii, coplăţi suplimentare din partea pacienţilor. Medicii vor salarii decente la un nivel european, conform pregătirii lor, potrivit competenţei lor. Nu dorim să avem colegi care primesc şpăgi. Un medic care primeşte plicul fiscalizat, oricând va fi umilit şi şantajat de celelalte grupuri profesionale. Cum vine asta, statul legalizează infracţiunea de mită şi o numeşte plic fiscalizat? Ne râd şi curcile! De ce să nu primească plicuri fiscalizate TOŢI SALARIAŢII? Când facem piaţa să fim recunoscători pentru buna servire tot cu PLICUL FISCALIZAT! Cultura şpăgii pe plaiurile mioritice seamănă cu cultura hoţiilor, cu cultura lenei şi a muncii de mântuială, cu cultura ţepelor şi escrocheriilor, cu cultura violului, cu cultura demagogiei deşănţate şi a corupţiei politicienilor corupţi, cu cultura bădărăniilor şi a comportamentelor nesimţite, cu cultura violenţei şi agresivităţii psihopaţilor, cu cultura cerşetoriei agresive, cu cultura mizeriei şi a nesimţirii faţă de mediul în care locuim. Trebuie să facem curăţenie în societatea românească! Noi toţi! Nu numai Justiţia şi Parchetul!”

Cine este Gheorghe Silvestrovici

Fost şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Gheorghe Silvestrovici a reacţionat vehement în toate perioadele de criză cu care s-a confruntat sistemul sanitar românesc. Este cunoscut în comunitatea locală din Vaslui ca fiind unul dintre medicii care aducea de acasă mâncare la pacienţi sau le oferea bani atunci când nu aveau cu ce să îşi cumpere medicaţia. A intrat în grevă în repetate rânduri, atunci când pacienţilor li se încălcau drepturile elementare la sănătate, fiind obligaţi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare pe patul de spital sau când paturile din spitalele vasluiene să tăiau din pix, fără a se ţine cont de realitate.

În anii 2000, pentru a trage un semnal de alarmă faţă de criza cu care se confruntau cadrele medicale, medicul Silvestrovici a protestat alături de pacienţi în faţa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. A protestat vehement şi faţă de decizia guvernanţilor din 2011, de a închide mai multe spitale din ţară, printre care şi Spitalul din Negreşti şi cel din Tutova, din județul Vaslui. În martie 2011, doctorul Gheorghe Silvestrovici, alături de personalul secţiei Psihiatrie, a intrat în grevă, în semn de solidaritate faţă de colegii care urmau să fie concediaţi.

Preluare: adevarul.ro / Autor: Simona Voicu

Loading...
loading...

6 COMENTARII

  1. respect d-le doctor! atata timp cat avem un prim ministru corupt nu ne putem astepta decat la masuri de teapa lui…asta-i caracterul omului si se reflecta in tot ceea ce spune si face! Rusine cu un asemenea prim ministru!

  2. au dat cu oistea-n gard ca si cu bacsisul ospatarilor !! ma,astia sunt mult mai prosti decat permite legea !! treaba-i clara ; le dai la salariu si nu are voie sa ia spaga !!,cine ar fi imbecil sa declare ca pt o operatie a primit 2000 de lei,ca a pretins sau nu…parlamentari mai idioti si imbecili decat in Romania,nu veti gasi !!pe ce lume traim,in ce era traim?a tunat si i-a adunat !!

  3. tot respectul pt felul cum puneti problema,d-le doctor Silvestrovici,dar cretinii astia au gandit la modul ;cu ce le dam noi,cu mai ciupesc de la pacienti,poate-i convingem sa ramana in tara si sa nu mai faca greva.Cat despre salariu ca in UE,aici cred ca este o mica probleme ;toata lumea vrea salarii ca afara,dar de unde bani?adica nu cred ca medicul poate primi 10 mii de euro si un mecanic 400 de euro !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.