De ce ne învață noua stăpânire că suntem idioții Europei?

16

Corul tampitiRomânii au parte, în ultima perioadă, de un atac teribil asupra fiecărui element ce îi definește ca și popor

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit la televizor sau citesc știrile pe internet în ultima perioadă am senzația că cineva încearcă să ne transforme într-o țară de idioți. Pe lângă metehnele tradiționale și problemele pe care societatea românească le are și sunt demne de evidențiat, observ o campanie din ce în ce mai agresivă care tinde să lovească exact înidentitatea la care românii nu au renunțat nici atunci când au fost ocupați prin forța armelor de diverse imperii vecine.

Da, internetul în general poate naște tâmpiți dacă nu este utilizat cu mare grijă și mai ales fără un oarecare discernământ. Există o masă critică de indivizi și individe care navighează deja pe internet doar pentru a citi diverse prostioare sau povești de can-can, pe care le promovează și comentează apoi cu obstinație.

Violurile, crimele monstruoase și accidentele teribile fac deja parte din ideea de a face presă în România, deoarece presarii și-au dat seama că sunt la mare căutare și le bagă pe gât cititorilor orice poveste cu iz de melodramă care poate aduce turme de cititori și, prin urmare, o oarecare sumă de bani.

Dar pe lângă aceste melodrame de zi cu zi, românii au început să fie atacați pe toate fronturile, în special de publicațiile “HyQuality” cu tot felul de studii și opinii avizate în priviința modului lor de a fi. De la studii pompoase făcute în laboratoarele externe, din care reiese că suntem retarzii Europei, până la opinii emise de diverși intelectuali la modă care spun răspicat că noi, românii, avem o mare problemă pentru că suntem.

Pentru că suntem corupți la nivel macro și micro social vinovat este românul de rând, deoarece nu are educație internaționalistă, pentru că se duce prea mult la biserică și pentru că nu înțelege la adevărata lor valoare noile tendințe europene și globalizatoare. Televiziunile, ziarele și intelectualii plătiți cu bani grei de parveniții sistemului care a distrus România se chinuie din răsputeri să ne convingă că suntem o nație de incompetenți și că avem o mare problemă care ține de fibra noastră interioară.

Agresiv, bine pus la punct și foarte bine finanțat, atacul este coordonat prin toate gurile de foc ale celor care s-au angajat în această acțiune pe care majoritatea nu o văd și o înțeleg mai degrabă ca o acțiune de reformă profundă a societății românești. O reformă care, prin finalitatea ei, ar trebui să aducă bunăstare milioanelor de români sărăciți de tranziție și săturați de politicienii corupți. Singurul lucru care ne scapă din vedere este că avalanșa reformei ascunde, nu de puține ori, în spatele ei, în calitate de păpușari, aceeași oameni care au avut grijă să aibă parte de o viață cât mai bună în perioada în care România a fost jefuită de corupții pe care acum îi privim cu bucurie cum înfundă (pentru o scurtă perioadă) pușcăriile.

Oameni care, cu ajutorul instrumentelor date de mormane de bani, caută să ne convingă că nu suntem demni nici măcar să ieșim pe stradă doar pentru ca avem neșansa să ne fi născut români. Și că trebuie să ne schimbăm în profunzime, să renunțăm la tradițiile care deranjează și să ținem capul cât mai jos în fața reformei care nu poate fi contestată și nici judecată în vreun fel.

Care este ideea?

Preluare: blastingnews.com / Autor: Teo Larisa

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

16 COMENTARII

 1. LA ORDINEA ZILEI….MANIPULAREA….O METODA IEFTINA DE SPALARE A RUFELOR MURDARE…DE PUPINCURISTI …MASS MEDIA NU DUCE LIPSA SI NICI ALTE SECTOARE….

 2. simplu: pentru ca au nevoie de idioti!
  iar romani care sa contribuie la aceasta imagine sunt destui, crezand ca, astfel, vor iesi din tagma respectiva.

 3. mi-aduc aminte , ma intreba in bucuresti , un fost angajat lhp
  domnu popan , de unde naiba au astia atatea masini ,
  cand pe mine ma cauta lumea prin buzunare sa vada daca n-am tigari
  Îmi place Comentează Distribuie
  Comentarii
  Petru Popan
  Petru Popan nu te mai poti preface ca nu stii , ca nu intelegi .

 4. poate din cauza ca toti cred ca se pricep la politica. cand crezi asta inseamna ca ai luato razna. pentru ca politicienii au un singur scop. sa prosteasca populatia sa-i voteze. ei AJUNG SA GUVERNEZE, PE BAZA MINCIUNILR SI NIMENI NU-I TRAGE LA RASPUNDERE CUM AR TREBUI. AI MINTIT,MUSAI DEMISIONEZI IN BLOC. in ungaria premierul care a mintit a fost obligat de popor SA DEMISIONEZE. puterea POPORULUI ESTE IMENSA, DACA STIE S-O FOLOSEASCA SI NICIUN POLITICIAN NU AR MAI INDRAZNI SA MINTA. folositi-va puterea la ALEGERILE VIITOARE. cine minte, demisia in bloc

 5. o minoritate numeric nesemnificativa .
  la 26 ani de ;a revolutie revolutie
  e timpul sa recunoastem , in capitalism cei mai importanti oameni sunt capitalistii

 6. Starea asta de dezorientare pleaca de la guvernarile haotice care ne-au suprimat orice entuziasm dupa revolutie!
  Nu pot uita ce mult ma framantam sa inteleg de ce ne spuneau mereu ca la inceput trebuie sa ne fie greu ca mai pe urma colo peste niste ….ani sa ne fie foarte bine!
  Au trecut 25 eu sper sa traiesc si acea zi in care poporul roman sa traiasca demn ,decent cel putin!
  Dar procentul de analfabetism ma descurajeaza!
  Multi elevi abandoneaza liceele ….

 7. eu n-am vazut niciun studiu in care sa fim numiti retardatii Europei asa cum se spune tendentios in articol ci dimpotriva , romanii sunt apreciati oriunde in lume . Agentii de dezinformare de la est ne spun tot timpul ca suntem jecmaniti , otraviti cu chimicale , tinuti sub supraveghere si cate si mai cate . Minciuni . Rusii au interesul sa dezbine uniunea dintre tarile Europei pentru ca le face concurenta , pentru ca UE este o forta daca tarile sunt unite . Ei cauta sa stimuleze mandriile nationale ca sa faca tarile Europei sa se urasca intre ele .Au agenti de dezinformare in toate tarile . De obicei sunt deghizati in ecologisti . Parerea mea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.