„Europa urmează orbește politica americană faţă de imigranţi”

0

Europa urmează orbește politica americană în privința imigranților în cadrul angajamentelor aliate, iar apoi poartă singură povara afluxului important de imigranți, a declarat joi, 3 septembrie 2015, președintele rus Vladimir Putin la un forum economic regional la Vladivostok (Extremul Orient).
„Criza imigranților cu care se confruntă astăzi Europa era absolut previzibilă, având în vedere că Occidentul continuă să-și impună politicile în regiunile lumii musulmane” – Vladimir Putin.

„Am spus de mai multe ori: această criză era destul de previzibilă. Dacă vă amintiți, Rusia și eu personal am avertizat în legătură cu aceasta cu câțiva ani în urmă. Am avertizat că vor exista probleme de amploare, dacă așa-zișii noștri parteneri occidentali vor duce – așa cum am spus întotdeauna – acea politică externă greșită, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum”.

Greșeala principală a politicii externe occidentale este impunerea unor standarde proprii la nivel mondial, fără a lua în considerare caracteristicile istorice, religioase, naționale și culturale ale anumitor regiuni.

„Aceasta este politica impunerii standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale acestor regiuni. Aceasta este în primul rând politica partenerilor noștri americani”.

Vladimir Putin și-a arătat surprinderea că unele organe mass-media din SUA critică Europa pentru rigiditatea excesivă față de imigranți, deși Statele Unite sunt cele care au provocat problema.

„SUA nu se confruntă cu un aflux de imigranți atât de mare, în timp ce Europa urmează orbește instrucțiunile Statelor Unite și suferă foarte mult”.

Pentru Putin primul pas pentru rezolvarea crizei refugiaților este ca statele lumii să se unească împotriva terorismului și extremismului.

„Singura modalitate de a inversa fluxul de refugiați este de a ajuta oamenii să-și rezolve problemele acasă. Iar primul pas ar trebui să fie crearea unui front comun și unit împotriva grupurilor jihadiste”.

„Vrem cu adevărat să creăm o cualiție internațională împotriva terorismului și extremismului și purtăm consultări cu partenerii noștri americani în această privință”  – Vladimir Putin.

„În Rusia se trăieşte ca ruşii! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…

Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.

Nu contează cât de tare strigă ‘discriminare’, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune. Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia.

Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse” – Vladimir Putin, în cadrul unui discurs în fața Dumei de Stat, 4 august 2013.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.