Ne-am săturat de mizeria de la TV

15

Dan CapatosProbabil cu toții cunoașteți seria inepuizabilă de emisiuni de televiziune precum WowBiz și Un Show Păcătos. Cineva însă s-a săturat până peste cap de aceste mizerii și a redactat o scrisoare deschisă către CNA (Consiliu Național al Audiovizualului). Scrisoarea a devenit în scurt timp virală pe rețelele de socializare, mai ales pentru că mulți dintre noi suntem la fel de revoltați de ce se întâmplă pe ecrane.

„Stimate Consiliu Național al Audiovizualului și stimați consilieri, îmi cer scuze că vă interpelez astfel însă ieri seară am realizat că reprezentați încă una din companiile căpușă din România, iar dumneavoastră vă luați salariul degeaba.
Spun aceste lucruri deoarece aseară am avut plăcerea să vizionez două emisiuni de maximă audiență: Wowbiz, moderată de Mădălin Ionescu, și Un show păcătos, moderată de către Dan Capatos. Nu știu dacă ați avut răbdarea să vă uitați pe canalele tv românești și la emisiunile difuzate de acestea însă ar trebui să o faceți. Până atunci iată ce am reținut: două “vedete” autohtone împreună cu ghiveciul numit familie, iubite, amante pe canapelele acestor emisiuni.

Când spun vedete mă refer la cântărețul de manele Nicolae Guță (Un show păcătos) și Leo de la Strehaia (Wowbiz). Până aici nimic greșit, două personalități ale acestei țări, nu comentez calitatea, originile și personalitatea acestor oameni. Asta cere piața (o să îmi explice majoritatea dintre voi că au audiență) și nu avem ce face. Ce facem însă cu ce promovează aceste personaje la tv prin limbaj, acțiuni și prezență? Vă răspund tot eu, aducându-vă ca și mostre de cultură expresiile învățate din cele două emisiuni: „Dopul curului, pișato, nebuno din coceni, coțohârlo, ești deșteaptă ca mama mielului cu o nară (în traducere ești deșteaptă ca p…) și multe cuvinte noi gen: „televizu” etc etc toate abundând de „bă, fă, jegoaso, împuțito” etc etc. Astea asezonate cu o regie ieftină de bătăi în platouri și lacrimi amare.
Mă întreb acum eu, ca și consumator tv, ce se întâmplă stimate CNA cu valorile umane, cu mesajele transmise de tv și educația care ar trebui făcută și de către televiziune și care sunt acțiunile întreprinse de către instituția dumneavoastră pentru a veni în întâmpinarea unor asemenea manifestări pe televizor. Și aici nu mă refer la moderatori, ei își fac meseria, încearcă să crească audiența emisiunilor și să își câștige salariul, ci mă refer la calitatea invitaților și la calitatea subiectelor.
Iar pentru cei care o să îmi răspundă cu: schimbă canalul sau urmărește CNN-ul, le pot da următorul răspuns: sunt român și îmi doresc ca taxele plătite de mine să asigure salariile unor profesioniști cum ar fi acești consilieri din CNA care ar trebui să aibă un control asupra acestor emisiuni și pe deasupra îmi doresc emisiuni de știri și divertisment, cum văd și pe canalele televiziunilor europene. Dar bănuiesc că acesta va fi doar un semnal de alarmă tras de către un actor”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

15 COMENTARII

 1. Numai asa pot promova subcultura si prostul gust ! Daca vor forma oameni cat mai multi si inculti poti sa-i manipuleze mai usor .Vulgaritatea,incultura,lipsa de bun simt au ajuns ‘valori ” pe care le cultiva din interes.

 2. Da de ce sa ramanem prosti si sa nu stim si noi cat cantareste o buza, un san sau un nas? Ne-au invadat atatea „personalitati” si atatea povesti despre vietile lor „importante”, incat, zau, nu stiu ce sa zic!? Noi chiar ramanem prosti daca nu facem audienta! Nu putem da cu piciorul unor asemenea emisiuni! Dar cu bomba da! :)))))))))))

 3. Am parasit Romania in 1980.
  Nu urmaresc Tv. din Tara insa sunt activ in internet si printre altele am trecut frugal pe Wowwiz.ro.
  M-a scarbit ceiace am vazut acolo.
  Se dau diferite aspecte din viata unor oameni de indoielnica cultura, si profesii josnice, ce folosesc un jargon de maidan, iertati-ma tiganesc.
  Aici in Occident cid aud vorbind romaneste pe strada se foloseste un jargon mizerabil, itradevar tiganesc.
  Norocul nostru este ca srainii nu inteleg, ca ne-am face si noi de rusine.
  E vina noastra, deoarece cu totii ne-am dorit fercirea in care traim azi.
  Prostirea si tampizarea populatiei este scopul politicienilor din Est cat si din West.
  Credeam ca comunistii sunt porci.
  Cei de West sunt unsi cu toate alifiile de un milion de ori mai excroci
  Din pacate atat comunistii cat si capitalistii au fripturistii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.