PeneLeii de pe Facebook

2

Facebook winnerÎn aceeași zi și la aceeași oră, 29 septembrie2015, 11:00 AM, Florin Ciurariu și Dan Marian, copreședinții PNL Vaslui, trimiteau prietenilor de pe Facebook invitații de a aprecia paginile lor, primul „Pnl Filiala Județeană Vaslui”, cel de-al doilea „Organizația Județeană a PNL Vaslui”. Bineînțeles, este vorba despre același partid, PNL Vaslui, dar care are doi copreședinți, Ciurariu și Marian, care se vor înfrunta curând pentru președenția unică a… „Filialei Teritoriale PNL Vaslui”, cum se numește oficial structura județeană. Deci, amândoi greșesc și, într-un mod cât se poate de hilar, cu mult înainte de a-și reda doctrina și enunța nenumăratele principii, dovedesc că nu cunosc numele organizației politice pe care o conduc…

Liderii PNL Vaslui se bat în conturi, dar nu bancare, ci de socializare, și în pagini, dar nu de doctorate plagiate, ci pagini de Facebook. Aceste pagini de socializare au făcut atât de mult pentru liberali la alegerile prezidențiale din 2014, aducându-și o contribuția decisivă la alegerea liberalului Klaus Iohannis în fruntea statului. Liberalii vasluieni nu au uitat și mai încearcă odată.

Cu alegerea lui Iohannis românii și-au luat țara înapoi, dar numai pe Facebook, în realitate rămânând tot a politicienilor. Acum liberalii urmăresc succesul viitoarelor păcăleli virtuale, la alegerile locale și parlamentare din 2016.

Liderii cei mai importanți ai partidului din județul Vaslui se bat în postări, în aprecieri și distribuiri de multă vreme. Tot ce scrie presa locală de bine, dar și cea națională despre ei sau șefii de la București este distribuit imediat și apreciat de ceilalți liberali, în vreme ce se grăbesc, de asemenea, să distribuie tot ce se scrie și este nefavorabil în legătură cu Guvernul sau adversarii lor politici.

Mania feisbucistă a celor doi copreședinți ai PNL Vaslui, Florin Ciurariu și Dan Marian, a atins apogeul pe 29 septembrie 2015, când amândoi și la aceeași oră, 11:00 AM, au trimis prietenilor de pe Facebook invitații de a le aprecia paginile. Primul dorea aprecierea paginii „Pnl Filiala Județeană Vaslui”, în vreme ce cel de-al doilea cerea prietenilor să dea „like” pe pagina „Organizația Județeană a PNL Vaslui”.

Bineînțeles, vorbim despre același partid, PNL Vaslui, rezultat din fuziunea, și la nivel local, a fostei „Filiale Teritoriale PNL Vaslui”, condusă de Ciurariu, cu „Organizația Județeană PDL Vaslui”, condusă de Dan Marian. Ce a ieșit se cam vede din numele pe care le-au ales cei doi pentru paginile lor. Numele corect, cel oficial, din ultimul statut aprobat pentru partid, este „Filiala Teritorială PNL Vaslui”. Deci, nici Ciurariu și nici Marian nu au „nimerit-o” cu numele paginii lor… Mai au dreptul la o încercare, pentru că Facebook-ul suportă multe, inclusiv schimbarea numelui contului sau a paginii…

Dacă cei doi co-președinți se vor înfrunta în realitatea fizică pentru președenția unică a PNL Vaslui, Facebook-ul îl dă în prezent învingător pe Dan Marian, cu 1.505 de aprecieri pentru pagina sa, în vreme ce Ciurariu mai are de trimis invitații, pentru că pagina sa are numai 329 de aprecieri. Dar pentru asta poate apela și la prieteni, are 1.605.

Cei doi s-au simțit inspirați în același timp să trimită aceste invitații de apreciere pe 29 septembrie 2015, în timp ce în Parlament se discuta moțiunea depusă de partidul lor comun împotriva Guvernului Ponta. De altfel, această temă ocupă capul de afiș al celor două pagini. În rest, însă, acestea diferă destul de mult. Dacă prima, „Filiala Județeană”, promovează mai mult acțiunile lui Ciurariu și a liderilor fostului PNL Vaslui, ale Alinei Gorghiu, cea de-a doua, „Organizația Județeană”, îl are în centru pe Dan Marian, pe Vasile Blaga, președintele fostului PDL, și pe Corneliu Bichineț, pentru care Dan Marian și-a arătat deja sprijinul față de candidatura sa la președenția Consiliului Județean (CJ). Asta în vreme ce Florin Ciurariu nu a făcut acest lucru, deși Bichineț a fost membru al fostului PNL Vaslui. S-ar putea lesne ajunge la concluzia că fuziunea nu prea funcționează nici pe Facebook, dacă în viața de zi cu zi luptele pentru putere și afirmarea „personalităților marcante” este vizibilă cu ochiul liber prin gazete.

De altfel, și Corneliu Bichineț, vicepreședintele liberal de la CJ Vaslui, a intrat, cu doar câteva zile în urmă, în jocul politic de pe Facebook. El și-a creat un cont pe rețeaua de socializate, și nu pagină oficială, cerând prietenia ”sinceră” multor vasluieni, și nu aprecieri interesate…

Aprecierile sunt așteptate însă, fără îndoială, de toți trei, de vreme ce toate aceste mișcări strategice de pe Facebook se petrec cu doar câteva luni înainte de alegerile locale și generale din 2016, când Facebook-ul va fi din nou foarte politic, mai visător ca oricând și dătător de mari speranțe…

Loading...
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.