Toleranța la ipocrizie și standardul dublu

5

În 2003, Statele Unite, alături de Marea Britanie, Australia și Spania, invadau Irakul, în dispreț total față de directivele Consilului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), care nu recomanda intervenția armată în țara condusă la acea vreme de Saddam Hussein.

Dintre țările membre ale Uniunii Europene, doar Franța lui Jacques Chirac s-a opus invadării Irakului și a protestat față de călcarea în picioare a poziției ONU.

Franța s-a „revanșat” însă ulterior, în 2011, cînd a declanșat intervenția armată în Libia, giganticul său președinte de la acea vreme, Nicolas Sarkozy, reprezentând unul din principalii factori de presiune care au condus la rezoluția Consilului de Securitate al ONU privind invadarea Libiei de forțele NATO.

În general vorbind, sub bagheta SUA, țările membre NATO au tras în ultimii ani, încet, dar sigur, pe linie moartă, Organizația Națiunilor Unite, cea care fusese gândită tocmai ca un organism mondial care să încerce să prevină și să aplaneze conflictele armate, răspunzând în același timp de rezolvarea crizelor umanitare ce au decurs din diferitele înfruntări militare, para-militare și nu numai.

Acum, când Europa se confruntă cu problema valului masiv de imigranți, veniți din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, aceleași țări, adică membrele europene ale NATO, care au distrus, alături de SUA, casele, modul și mijloacele de trai ale oamenilor din Siria, Irak, Afganistan, Libia, ș.a.m.d., se jură, cu mâinile pe portofele, că ele nu au nicio vină în toată tărășenia asta și nu își pot identifica nicio responsabilitate, cât de mică.

Mai mult decât atât: după ce au transformat ONU într-o șandrama nefolositoare, într-o poveste frumoasă despre dezideratul păcii în lume, numai bună de spus nepoților la gura sobei, aceiași membri ai NATO refuză să preia responsabilitățile Organizației Națiunilor Unite în privința crizelor umanitare, se spală european pe mâini și se luptă disperați să paseze cartoful încins de la o țară la alta.

Anglia, imperiul mondial care și-a atras bogăția din coloniile sale risipite pe toată fața Pământului, inclusiv în Orientul Mijlociu și Nordul Africii, care a decimat populații întregi, în numele intereselor proprii și care a reprezentat principalul sprijin militar și diplomatic (sic!) al SUA pentru invaziile militare din ultima vreme, plânge cu fața în pumni, ca o țară mică și neajutorată, în fața valului de imigranți.

Germania, motorul economic Europei, Cornul Abundenței, Casa Dreptății și a Europenismului, Das Vaterland, face apeluri disperate către celelalte țări din UE, vizând „solidaritatea” în privința gestionării costurilor generate de invazia imigranților. Aceeași Germanie care uitase complet de solidaritatea europeană și își arăta pumnii încleștați către Grecia și celelate țări cu datorii publice semnificative din Europa, strigând sus și tare că, atunci când vine vorba de obligații, fiecare e pe datoria și barba lui.

România, Stâlpul NATO, Avangarda Anti-Comunistă, Trompeta de Serviciu a stăpânilor din NATO și UE, care s-a grăbit să trimită mândră trupe în Afganistan, în Irak și fregată de război în Libia, ridică neputincioasă din umeri, suspinând că nu e pregătită să primească refugiați. Să trimită trupe în diferite teatre de război și să cumpere diverse troace, cu titlu de armament și tehnică militară, a fost pregătită România, dar, văzând că scutul de la Deveselu nu o apără de valul de imigranți, face acum pe ruda mai săracă de la țară.

Destrămarea Imperiului Otoman, după Primul Război Mondial, a aruncat țările arabe în sfera de influență a imperiilor vest-europene, ca Franța și Anglia, care le-au supus politicii colonialiste clasice, prin care țări întregi din toată lumea au fost efectiv jupuite de bogății și resurse, iar popoarele lor asuprite fără nicio urmă de omenie.

Ulterior, după cel de-Al Doilea Război Mondial, când mișcarea de emnacipare națională a popoarelor arabe a condus la crearea statelor independente și la alungarea asupritorilor, lupta împotriva colonialismului a fost dusă în Orientul Mijlociu și în Magreb cu precădere de regimurile de sorginte socialistă, care au stat în calea planurilor de extindere a sferelor de influență și a hegemoniei asupra zonei, venite din partea unor țări precum SUA și Israel.

Așa că a fost nevoie de introducerea ”democrației” și a ”libertății” în zonă, prin intermediul „Primăverii arabe”, care a răsturnat regimurile socialiste din Irak, Siria și Libia, o dată cu ele fiind distruse și sistemele de valori și de forțe care reușiseră să creeze un echilibru relativ stabil în Africa de Nord și cu precădere în Orientul Mijlociu.

România a participat cu entuziasm la aceste intervenții ilegitime și cu spirit de agresiune externă, ale țărilor membre NATO, împotriva țărilor arabe, sperând că va fi făcută părtașă la prada de război.

În schimb, țara noastră este făcută părtașă, de către puterile europene, la distribuirea imigranților veniți din țările distruse de intervențiile militare ale NATO.

Așa poate vor înțelege și românii că marile imperii nu își vor trata niciodată pe picior de egalitate coloniile.

Preluare: invectiva.ro / Autor: A.I.

Loading...
loading...

5 COMENTARII

  1. „Așa poate vor înțelege și românii că marile imperii nu își vor trata niciodată pe picior de egalitate coloniile.” nici aproapele tau nu te mai trateaza bine cand nu mai ai bani…. daramite la nivelul statelor

  2. De. Ce mâncați…., ca o duc rău înțeleg ca se omoară intre ei vad, ca vin în Europa și nu respecta legile și religia și băștinași,scuze atuncea,de unde or venit.sunt musafir european dar respect și legile și tradițiile și condițiile de viata,

  3. asta spune un amic doctor din Siria dar a studiat in Romania medicina ,este crestin cu familia acolo si oarecum sunt aparati in zona militara ””” Este un plan Americano-Europian de a goli Siria de populatia –-este un transfer demografic Guvernatori Europian au pus poporul Sirian dintre 2 fronturi,ori muriti prin bombe ori prin foame,deci plangerea lui Merkel lacrimi de crocodile
    …. tarile Europiane ne tremit creminali fabricati de ei si creaza situatii potrivita de transfer ale poporul Sirian
    Europa batrana are nevoie de popolatia tanara”””’ Totusi noi trebuie sa ne pastram nemul curat si tara crestina din strabuni ce cu singe a aparat-o si fara navala musulmana ……………ajutor sa primeasca cit de cit ca hrana si adapost copii si femeile si toti si indrumati la iesire din tara ! Sa mearga cu Alahul lor ,noi sa raminem cu Dumnezeul nostru sa ne vedem de saracia si nevoile noastre .Ce facem cu alte ale altora !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.