„Ceea ce se întâmplă azi e o invazie: suntem invadați!”

21

Viktor Orban, primul-ministru al Ungariei, a vorbit, pe 21 septembrie 2015, în fața Parlamentului maghiar, despre invazie și cum amenință identitatea Europei și cultura sa, despre politica dezastruoasă a Bruxelless-ului în domeniul imigrației, despre bogăția și slăbiciunea Europei, despre lupta Ungariei pe două fronturi împotriva celor care invadează Europa și a celor care susțin invazia din interior și despre modul în care este folosită imigrația de masă, mai ales de către stânga, pentru a da lovitura fatală națiunilor și statelor națiune.

Un discurs incorect politic, prin care se spun lucrurilor pe nume și care face apel la rațiune și bun-simț, care descrie realitatea Europei și a lumii în mod obiectiv, fără sentimentalisme universaliste sau prejudecăți politicianiste. Un discurs care merită citit măcar și numai pentru faptul că astfel de oameni politici, care pot să rămână verticali în fața „curentelor de opinie” și a „regulilor jocurilor democratic”, create și întreținite de multe ori în mod obscur și ocult, pentru a susține cu tărie ceea ce cred sunt tot mai puțini.

„Onorabile Președinte, onorați membri ai Parlamentului!

Am cerut cuvântul în deschiderea sesiunii de toamnă pentru a vă prezenta un raport asupra recentelor evenimente. Problema imigrației ilegale a explodat în viețile noastre cu o asemenea forță, că mă văd nevoit să-mi prezint raportul în fața acestei onorabile adunări.

Totuși, înainte de a continua, aș dori să profit de această ocazie pentru a mulțumi călduros membrilor poliției și forțelor militare, care servesc la granițele noastre, în numele tuturor maghiarilor. Ei și-au făcut datoria într-un mod exemplar, disciplinat și ferm. Vă mulțumim pentru serviciul pe care l-ați făcut țării!

Doamnelor și domnilor.

Vreau să vă vorbesc despre ceea ce crede guvernul ungar că este natura problemei în contextul imigrației ilegale. Vreau să vă explic de ce avem dezacorduri cu Uniunea Europeană. Vreau să vă informez despre ceea ce am întreprins până în prezent pentru a opri imigrația și a proteja frontierele Ungariei și ale Europei și să vă precizez în câteva cuvinte la ce ne putem aștepta în următoarele luni.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: problema este imigrația în masă. Imigranții nu numai că bat la porțile noastre, dar le sparg împotriva voinței noastre. Aceștia nu sunt doar câteva sute, câteva mii, ci sute de mii, chiar milioane de imigranți care asediază frontierele Ungariei și ale Europei. Nu vedem capătul acestui val. Milioane așteaptă, la rândul lor, să fie în măsură sa le traverseze și ceea ce urmează nu este o listă completă:

Irakul are o populație de 35 milioane de locuitori, dintre care 8 milioane au nevoie de ajutor umanitar și trăiesc numai datorită acestui ajutor și, potrivit previziunilor noastre, această cifră se va ridica la 10 milioane, de acum și până la sfârșitul anului. Din aceste 8 milioane putem estima că 4 milioane sunt refugiați interni.

Siria: 4 ani de război civil, 12 milioane de refugiați care beneficiază de ajutor umanitar: 7.600.000 sunt refugiați interni și 4 milioane dintre ei au fost forțați să fugă către țările vecine, unde trăiesc în acest moment în tabere.

Afganistan: 950.000 de refugiați afgani trăiesc în Iran și 1,5 milioane în Pakistan.

Se desfășoară un război civil în Liban și insurecții fără sfârșit în Eritreea. Mali este confruntat cu un război civil și în Somalia este o situație asemănătoare.

Dacă adunăm aceste cifre, numărul de persoane și situațiile de război, putem concluziona că numărul refugiaților interni în Africa subsahariană se ridică la 12, 5 milioane.

Acesta este un rezumat al situației. Linia de apărare nord-africană s-a prăbușit: primăverile arabe au creat haos, vedem că instituțiile democrației reprezentative, considerate de noi, sau mai degrabă de către Occident, ca singura formă de Stat, nu sunt operaționale în țările în care nu există nicio voință de a le crea.

În plus, Uniunea Europeană este slabă. Deja, la începutul anului, au existat semne alarmante. Unii, mai vizionari decât alții, au prevăzut deja o escaladare a presiunii migratoare. Din ce în ce mai mulți oameni pleacă, traficanții de ființe umane au creat rute migratoare cu ajutorul autorităților și Europa nu numai că a deschis porțile și ferestrele, dar a trimis și invitații imigranților! Este natural să vrei să-ți protejezi propria familie. Este exact ceea ce noi facem acum. Ungaria a fost un membru respectat al marii familii europene timp de o mie de ani. Este o datorie istorică și morală de a proteja Europa, pentru că atunci și Ungaria este protejată. Reversul este, de asemenea, valabil: când noi protejăm frontierele Ungariei, protejăm, de asemenea, și Europa.

Mulțumită mas-mediei și Internetului este acum clar pentru întreaga lume că Europa este bogată și slabă. Este combinația cea mai periculoasă.

Pare perfect rezonabil să decidă, cei care trăiesc în condiții grele, să emigreze către o țară bogată, dar slabă, pentru a-și lua porția de fericire, în acest caz în țările noastre. Noi îi înțelegem, am înțeles că mulți dintre ei sunt nevoiți să își părăsească țările în care unii comit atrocități contra propriului lor popor, unde economia se prăbușește și somajul bate toate recordurile. Imigranții, ei însiși, sunt victime ale proastelor decizii politice. În realitate, lumea a întors spatele acestor oameni, lumea a întors spatele acestor State, unde demnitatea umana este încălcată și situația se degradează pe zi ce trece. Înțelegem toate acestea, dar dacă ne bazăm pe niște simple calcule matematice este ușor de văzut că Europa este incapabilă să preia asupra ei toate problemele omenirii.

Suntem incapabili să-i ajutăm pe toți imigranții economici. O simplă înțelegere a economiei ne face să înțelegem, și experiențele noastre de până acum sunt suficiente, că nu putem oferi de lucru la toată lumea. Pe de altă parte, nu suntem chiar siguri că ei vor sa muncească din greu… Când vedem că unora dintre refugiați nu le place în Austria și pleacă în Germania, aceasta pune lucrurile în perspectivă; la fel când imigranții manifestează în Germania pentru că vor să plece în Suedia…

Situația este agravată și mai mult de izbucnirea unei epidemii de criminalitate. O Europă care cere celor 500 de milioane de cetățeni să-i respecte legile nu este capabilă să-i convingă pe imigranți să se supună unei simple proceduri de înregistrare. Politicile Bruxelles-ului și ale marilor puteri fac situația și mai dramatică, atunci când ele își dovedesc incapacitatea de a înțelege rădacina problemei și îi consideră pe imigranții economici ilegali drept refugiați.

Prin urmare, constatăm că frontierele noastre sunt în pericol, că modul nostru de viață, bazat pe respectarea legii, este în pericol, că Ungaria și toată Europa sunt în pericol. Ceea ce se întâmplă azi e o invazie: suntem invadați! A devenit o problemă cotidiană în Europa: cei care sunt invadați nu pot oferi adăpost.

Pentru ce suntem în dispută cu Uniunea Europeană? Puteți să o constatați chiar dumneavostră: trebuie să ne batem pe două fronturi. Trebuie să protejăm frontierele Ungariei și ale Europei și, în același timp, să ne opunem viziunii politice pe termen scurt, care se întoarce contra voinței popoarelor europene. Am impresia că numeroase persoane nu doresc să vadă gravitatea amenințării. Mai întâi, ele nu văd imigrația de masă ca o problemă, ori o amenințare, ci ca o oportunitate de care ar trebui să profite.

Stânga europeană vede migrația ca o șansă de a-și realiza proiectul istoric: eliminarea națiunilor

Pot să înțeleg stânga europeană. Ea vede, în sfârșit, migrația ca o șansă de a destabiliza statul-națiune și de a-și realiza proiectul istoric: eliminarea națiunilor. Există un motiv în spatele criticilor forțelor politice cu privire la voința Ungariei de a-și apăra națiunea milenară, suveranitatea și independența sa suverană. Ne-am obișnuit cu asta după 2010. Dar nu este numai stânga care se cabrează în această atitudine: putem găsi oameni din tot spectrul politic care chiar i-au încurajat pe imigranți să-și părăsească țările pentru a veni în Europa, riscându-și viața în speranța uneia mai bune.

Consecințele, pentru noi și Europa, sunt dezastruoase: cum Europa este incapabilă să-și protejeze frontierele, un număr tot mai mare de frontiere din Europa se închid. Ori, una dintre cele mai importante reușite ale UE a fost libera circulație a bunurilor și a persoanelor în ceea ce este cunoscut sub numele de Spațiul Schengen.

Suntem deci în conflict cu Bruxelles. Opiniile noastre diferă asupra problemei, asupra soluțiilor de rezolvare a ei și asupra consecințelor acesteia. Ideile noastre diferă asupra a ceea ce se va întâmpla, dacă luăm sau nu luăm anumite măsuri. Un lucru este sigur: trebuie să reconsiderăm o serie de realizări, de înțelegeri și de instituții.

Dar, între timp, nu putem sta aici și să nu facem nimic. Atât timp cât Europa va fi incapabilă să decidă cu privire la o acțiune comună, fiecare stat va fi obligat să se apere singur împotriva acestei amenințări brutale, într-o luptă acerbă, în mod proporțional cu mijloacele sale, și să facă sacrificii extraordinare. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putere, în limitele legii. Și vom continua să o facem și în viitor cu toate forțele noastre.

Cred că acest lucru este ceea ce așteaptă cetățenii noștri de la noi. Mai mult de un milion de unguri și-au exprimat punctul de vedere asupra imigrației. Rezultatele consultării naționale sunt la dispoziția tuturor; le-am publicat pe Internet. Peste 80% din populația ungară crede că politica proastă de imigrație aleasă de Bruxelles a eșuat și, prin urmare, normele ar trebui să fie consolidate.

Poporul ungar a decis: țara trebuie apărată. Toate acțiunile întreprinse de guvernul ungar până azi și toate măsurile pe care el le va lua pe viitor se vor supune acestei dorințe imperioase.

Două tendințe politice s-au configurat în prezent în Ungaria: prima urmărește să protejeze Ungaria și poporul ungar, cultura sa națională și identitatea sa europeană; a doua, din motive obscure, se opune.

Nu pentru a ne distra am construit și construim sute de kilometri de garduri. N-am cerut cu plăcere convocarea acestui onorabil Parlament în sesiune extraordinară pentru a vota amendamentele legislative care să ne permită să oprim imigrația în masă, ca să-i protejăm astfel pe cetățenii unguri și familiile lor. Și nu este excentricitatea cea care ne-a condus să utilizăm propriile nostre soluții: am încercat, pur și simplu, să ne respectăm obligațiile din tratat.

La ce ne putem aștepta? Nimeni nu trebuie să-și imagineze că problema va dispărea peste noapte. Nimeni nu trebuie să se legene în iluzia că măsurile guvernamentale adoptate vor reduce fluxul de imigranți care pune presiune asupra întregii Europe. Dimpotrivă, trebuie să ne pregătim pentru o luptă de lungă durată. În numele Guvernului pot să vă asigur că noi vom face tot ce este posibil pentru a proteja Ungaria, frontierele sale și poporul său. Le vom proteja și nu vom accepta niciun compromis. Dar, în absența unui plan european comun de acțiune, nu putem pune capăt acestei probleme, ci doar să o administrăm în interiorul țării noastre, fără a o rezolva la nivelul întregii Europe.

Noi avem propuneri pentru o soluție a problemei, care va conduce la elaborarea unui plan de acțiune la nivel european. Vorbim despre soluții simple și logice, dictate de bunul simț. Dacă, de exemplu, prietenii noștri greci nu pot să protejeze frontierele Europei și pe cele ale Spațiului Schengen, trebuie să ne însărcinăm noi cu asta: cele 28 de state membre trebuie să-și asume partea lor de sarcină în protejarea frontierelor de sud ale Europei. În loc să deviem problema spre inima Europei, trebuie să mergem direct la sursa ei. Nu trebuie să instalăm tabere de refugiați, nu contează ce nume le dăm, în interiorul UE, ci în exteriorul ei. Trebuie să ajutăm țările care adăpostesc milioane de refugiați de război, pentru a le permite să ofere refugiaților care nu doresc să ajungă în Europa, condiții de viață mai decente. Propuneri, cum e cea a sistemului de cote, oferă o soluție temporară la consecințele acestei imigrații masive, dar nu rezolvă cu nimic cauzele ei.

Nu se poate rezolva nimic fără un plan de acțiune european.

Filozofia care stă la baza sistemului de cote nu este destinată să oprească fluxul de imigranți economici către Europa sau să protejeze Europa și modul de viață european. Din contră, ea va accentua problema, bazată fiind, cred eu, pe recunoașterea tacită că imigranții care au intrat deja ilegal în Europa vor fi reticenți să se reîntoarcă acasă.

Ca răspuns la aceasta, noi, ungurii, spunem: liderii de la Bruxelles au pus carul înaintea boilor! Vă propunem să punem în primul rând capăt imigrației în masă și, odată ce am reușit să protejăm granițele noastre, ar trebui să discutăm soarta celor care sunt deja aici sau care doresc să vină.

Oricum, trebuie să-i convingem să respecte legile noastre. Trebuie să-i facem să înțeleagă că Europa este Europa, pentru că norme explicite guverneaza existența noastră. În Europa, statul de drept nu înseamnă opresiune, ci protecție și securitate.

De asemenea, trebuie subliniat că aici fiecare a muncit din greu pentru a trăi în pace și în siguranță: indivizii și comunitățile naționale au muncit din greu pentru asta. În Europa, bunăstarea nu vă este acordată în mod automat, din oficiu, este un drept pe care trebuie să-l câștigi prin munca ta.

Onorabili membri ai Parlamentului, în încheiere, vă rog, indiferent la ce partid sunteți afiliați, să sprijiniți guvernul în lupta sa contra imigrației în masă. Nu avem decât o țară și este datoria tuturor să o protejăm.

Vă mulțumesc pentru atenție!”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

21 COMENTARII

  1. urmasul lui Attila hunul are sange in briceag! (scuzati) il doare la basca! 2-3 garduri si a rezolvat!…noi nici daca am pune aspiratoare de musulmani nu am prinde nimic! suntem tara aleasa! la noi au priza ce ce ne taie padurea,ne umfla gazul si petrolul!…mai avem cate ceva …in curand vom fi in curul gol!..dar membri falosi ue..dar fara Schengen!

  2. FIECARE ARE DREPTUL SA SPUNA ,OPINIA SA ,CRED CAR FI BINE SA COMANDE DOAR O SIN.PERSOANA CARE A FOST ALES SA CONDUCA TARA ,FARA CA ALTI SASI ,BAGE NASUL ,ACEST DOMN IOHANNIS,TREBUIE SA DEA ORDINI SI ALTI SA LE RESPECTE ,SA NU VA DUCETI DE ISBELISTE ,DACA COMANDA TOTII ,NU E BINE SAVETI O ZI PERFECTA .

  3. asa este daca amestecam D.N.A. iese ca e in a.d.n.-UL NOSTRU mioritic.Mai bun ORBAN,mai bun IOHANIS ca sunt maI ROMAN I ,si mai alesi ca ponta.ORICE ESTE STRAIN E MAI BUN DECAT NOI.DE ZIUA ARMATEI ROMANE SE CANTA INTAI IMNUL S.U.A. TRAIASCA.!

  4. Ăsta este un politician cu personalitate, care vede interesele ţării lui, fără să urmeze temele date de „partenerii” de peste Ocean sau de la Brusel. Am zis!

  5. NU FACE NIMICA STATI PE PACE . AN GERMANIA SANT 4 000 0000 de turci , si care si cate alte natiuni mai sant an plus . Problema este ca nici romanii nu au ce muncii , dar pt cei ce vor invada Romania , daca e sa fie . An Italia sant si dorm pe sub poduri cu sute-le , loc unde si dorm , se caca , mananca si supravietuiesc . Sant poduri , pe sub care cand se trece cu automobilu-l , soferu anchide geamuri-le de mirosu-l ce exista . An fata garii la Roma sant cu sute-le care dorm pe catrtoane .La 6 A.M cand gara deschide politia ai trezeste si ai pun sa plece . Ele sant multe schimbari si mai toate care mai dramatica decat cealanta .

  6. Nu incep sa cant osanale lui Viktor Orban, dar are alta stofa prin comparatie cu (sa zicem Victor Ponta). Ungurii au coloana vertebrala. Actioneaza nu se limiteaza la discutii pe facebook. Nu imi place ce am scris , dar din pacate asa se vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.