Drumul infantei Alinuța spre Vaslui

16

Alina Gorghiu„Venind spre dumneavostră am sunat câțiva prieteni de aici și i-am întrebat care sunt problemele județului. Mi-au spus că cea mai mare problemă este infrastructura”, este declarația copreședintelui PNL Alina Gorghiu rostită vineri, 2 octombrie 2015, la întâlnirea cu membrii de partid din Vaslui.

Această mică declarația a scăpat presei „mari”, pentru că ea este prea mare…

Ce ne spune Alinuța nouă aici? Ca să fim lămuriți cum s-au petrecut lucrurile: aflându-se în drum spre Vaslui, ea a cerut niște indicații din partea prietenilor din partea locului. Nu geografice sau rutiere, pentru că nu șofa. Așa poate că nu ar fi ajuns niciodată. Indicații în legătură cu problemele din Vaslui. A simțit nevoia să facă asta pentru că nu le cunoștea, evident. La fel de evident: nu o interesau pentru cultura ei generală, sau politică, sau ceva. Dar, domnule, ce să le spun la oamenii ăia acolo?! A și primit indicațiile, așa cum ne mărturisește atât de sinceră, drept pentru care, de la tribuna întâlnirii de la Vaslui… Ghici despre ce a vorbit Alinuța? Da, despre infrastructura din județul Vaslui. Tocmai aflase că este o mare problemă. 

Ne și putem imagina dialogul cu prietenii politici din teritoriu:

– Alo, dar ce să le zic la oamenii ăia de acolo, de la voi? Ce îi doare cel mai mult, să-i ating?

– Doamna co, copreședintă, băgați-le cu infrastructura, asta îi apasă cel mai tare, i-ați muiat!

– Să le spun și de o autostradă, ceva?

– Băgați-le și cu autostrada, că le-a intrat în cap că ar putea avea acces la autostradă.

– Să le spun că le facem autostradă?

– Nu, că o să și zică că le-o dați la mișto! Spuneți-le că le faceți stradă până la autostradă, autostradă prin Moldova, că suntem în Moldova.

– Da, asta știu. Mai sus de Tecuci.

– Exact, mai sus!

Politicianul Alinuța, ajunsă lider la PNL, pe bază de susținere pe din dos, cum este îndeobște cunoscut, inclusiv sau mai ales de către membrii liberali marcanți sau marcatori, în drum spre Vaslui vrea referințe despre problemele județului. Altfel nu le-ar fi știut sau nu ar fi fost sigură. Până la urmă nu este vorba decât despre o zonă care nu contează decât cu vreo 2% din suprafață și populația țării și este cunoscut că de când a ajuns preşedintă de partid de opoziţie Alinuța se dedică la niște lucruri mult mai mari. De exemplu, cu puțin înainte de Vaslui găsise că învățământul a fost lăsat de izbeliște și suferă din cauza politizării, după Vaslui… a mai găsit ea ceva, ca să facă opoziție…

Trebuie să spunem imediat proverbul cu „dacă tăceai filosof rămâneai”, să ne gândim la câți idioții au putut scăpa atenției noastre în decursul timpului printr-o cuvenită tăcere publică și să constatăm că Alinuței nu îi este defel prielnică sinceritatea, mai ales în politică…

Bancurile cu Alinuța, ca și cele cu blondele, sunt nedrepte pentru întreagi categorii de femei, inteligente și decente, care nu se remarcă din păcate în politica mare. Însă Alinuța noastră vrea să ne contrazică în această tautologie. Ea este o creatoare de bancuri.

Cu câteva zile în urmă, de la tribuna Parlamentului, în cadrul discuțiilor dinaintea votului asupra moțiunii depuse de liberali împotriva Guvernului Ponta, a rostit pe un ton patetic o chemare: „Dragi colegi, vă invit s-o faceți astăzi, s-o faceți acum, s-o faceți aici!” Un umor spontan, de situație, reușit… Nu a repetat asta la Vaslui. Probabil că, după momentul Văleni, s-o fi gândit că poate fi foarte periculos să faci asta la Vaslui. Sau mai degrabă a dat un telefon…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

16 COMENTARII

  1. Eu am auzit ca foamea si lipsa locurilor de munca ar fi principalele probleme.Dar se pare ca pe Aliputa a impresionat-o infrastructura,ca de,ea are si loc de munca si ce manca,doar ca a hurducait-o masina. Probabil la fel si colegii ei de partid !

  2. faptul ca a intrebat „niste prieteni” despre problemele vasluienilor nu e o greseala – sa fim sinceri, nu avea cum sa le stie – greseala a fost, insa, sa spuna asta

  3. STA NICI LA CRATITA NU FACE FATA DECUM SA INTREPRINDA CEVA PENTRU SOCIETATE. CRESCUTA IN PUF SI TINUTA DE PARINTI LA STUDII A INVATAT SA BATA DIN GURA SI MINCIUNI.VORBA LUI UDREA,LE PROMITI SI APOI NU FACI NIMIC.

  4. Ceausescu pastra cativa langa el si restul in judetele lor pt a cunoaste situatia.Destept era cizmarul.Lipitoriile astea 600 la numar nici nu stiu unde e judetul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.