E ok să omori câțiva bancheri

0

Destinul lupului singuratic Adrian ChristescuCriza economică mondială a fost provocată de cercurile financiare. Cum să procedezi ca să pedepseşti adevăraţii vinovaţi, dar să şi împiedici prăbuşirea băncilor şi a fondurilor de investiţii, deoarece colapsul lor ar isca un tsunami cu repercursiuni imense pentru toţi oamenii? E preferabilă calea mai scurtă, adică eliminarea fizică a făptaşilor, ca la o vânătoare de raţe grase? Sau aplicarea legilor? Sunt întrebări de actualitate, aflate în mintea multora, însă nerostite.
Prin romanul «Destinul lupului singuratic», apărut la editura Adenium, Adrian Christescu oferă un răspuns. Merge pe eliminarea fizică a infractorilor cu gulere albe, aflaţi în combinaţii cu politicieni la fel de corupţi. Şi se recurge la modalităţi prin care să se transmită un mesaj clar către bancheri, ca să înţeleagă că e cazul să lase furăciunile, deturnările de fonduri şi spălările de bani.
Cei care iau înfăptuirea dreptăţii în propriile mâini, desigur că în mod neoficial, sunt oameni din serviciile secrete ale ţărilor importante, ajunşi la un acord şi o finanţare comună, exasperaţi de corupţia cronicizată.

Extrem de bine scris, romanul e un thriller care poartă cititorul, datorită acţiunii, prin întreaga lume. Te ţine în tensiune până la ultima pagină, ceea ce este o realizare de zile mari. Cu un buget consistent, un regizor american priceput ar avea toate datele să producă un film de succes. Felicitări, Adrian Christescu!

Nu am de gând să povestesc «Destinul lupului singuratic», cartea merită citită. De oricine interesat de mecanismele nevăzute ale lumii şi care n-are mintea îngustată de lozinci. O să recunoaşteţi şi personaje cu corespondent în realitate. Aş recomanda-o în mod deosebit celor cu aplecare spre afacerile ilegale cu bani publici. Niciodată nu ştii unde se termină ficţiunea şi unde începe realitatea. Ori dacă realitatea nu depăşeşte cumva imaginaţia.

Preluare: stiripesurse.ro / Autor: Alexandru Petria

Volumul este un roman captivant cu un personaj principal carismatic. Virgil nu este un supererou și nici un asasin plătit. El este, pur și simplu, un bărbat puternic, înzestrat cu o structură fizică de fier și cu un mental deplin echilibrat, un soldat perfect antrenat în misiunile din teatrele de război apărute în Europa la sfârșitul secolului trecut. Un maestru al supraviețuirii în condiții cumplite, un luptător implacabil pentru apărarea cu orice preț a principiilor care ar trebui să ne călăuzească oricând, oriunde.

Adrian Christescu s-a născut în 1968 în Târgu Mureș. A absolvit Liceul «Alexandru Papiu Ilarian» (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnica din Iași (1988- 1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității «Mihail Kogălniceanu» (2004- 2008). Din 1992, a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar apoi a devenit managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la «Ziua de Iași» (2006- 2007), după care și-a continuat activitatea publicistică pe blogul personal. Volumul său «Trofeul» (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.