Începe cotonogeala politică

1

În județul Vaslui s-a întețit deja lupta politică pentru alegerile locale și generale din 2016. Lupta pentru ciolan produce mari daune, mai ales asupra caracterului, deja serios afectat și ciuntit de politică. Se produc destituiri, se rup relații de rudenie, se destramă prietenii, oamenii nu mai vorbesc unii cu alții, administrațiile se cutremură, satele deja vuiesc, iar furtuna politică ajunge și prin biserici, ca să nu-l amestecăm și mai mult pe Cel de sus. Dumnezeu să ne ajute pe toți, după mare mila sa!

Anunțul privind candidatura secretarei pesediste a Primăriei Dodești Loredana Cerbu pentru funcția de primar al comunei s-a făcut în „prime-time” în timpul slujbei de duminică de la biserica din sat unde oficiază soțul. Luat prin surprindere de o asemenea contracandidată și de audiența „drept-credincioasă” de care s-ar bucura, primarul liberal, care îi este cumătru, botezându-i unul dintre copii, a reacționat după puterile sale lumești, adică administrativ, destituid-o din funcția pe care o exercita temporar, cea de secretar, și trimițând-o înapoi, la Achiziții publice. 

Primarul are altă variantă, mai credibilă, cel puțin pentru cei care îl cunosc ca pe un om cu frica lui Dumnezeu și care nu pune prea mult preț pe disputele politice.

„Nu se mai putea comunica deloc cu dumneaei. Nici măcar nu mai răspundea la salut. Acesta a fost motivul pentru care am destituit-o. Un primar nu poate lucra fără secretarul primăriei, care trebuie să întocmească proiectele de hotărâri pentru ședințele Consiliului Local și multe altele” – primarul Victor Popa.

„Nu sunt deranjat de faptul că dumneaei își dorește să ajungă primar. Este dreptul fiecărui cetățean să candideze. Dar asta nu trebuie să afecteze activitatea la primărie” – Victor Popa.

Prin urmare, pentru „silenzio stampa” cu care l-a tratat, primarul Popa a decis „retrogradarea” anunțatei sale contracandidate și cumetre într-un compartiment al Primăriei, funcție pe care o ocupase până în 2008, când tot el, prin decizia sa, a numit-o secretar.

Fostul secretar al comunei vine cu propria versiune asupra desfășurării luptei dintre neamuri: primarul nu a mai vorbit cu ea și a și destituit-o în scurt timp, fără a-i oferi niciun motiv.

Numirea și destituirea, la latitudinea primarului

„Dumnealui nu îmi răspundea nici la salut. E problema dumnealui. Pur și simplu, a decis să nu mai fiu secretar. Nu mi-a comunicat care îi sunt motivele”, spune cumătra.

Loredana Cerbu confirmă că s-a înscris în PSD, a participat la ultimele alegeri din organizațiile locale și intenționează să candideze pentru funcția de primar. Mai spune și că oricum nu mai putea îndeplini funcția de secretar al primăriei, deoarece aceasta nu este compatibilă cu cea de membru de partid. Totuși – și acest lucru nu îl contestă – s-a plâns la Prefectura Vaslui de decizia primarului. Asta doar în cadrul unei audiențe pe care a obținut-o la prefectul Andrei Puică, spune Loredana Cerbu, pe când prefectul declară că a depus o contestație la decizia respectivă.

„Doamna Loredana Cerbu îndeplinea temporar funcția de secretar al primăriei, fiind detașată pe acest post prin decizie a primarului. Legal, primarul, așa cum a numit-o pe dumneaei, prin decizia sa, poate să o și înlocuiască, printr-o altă decizie. Dumneaei a contestat la Prefectură această decizie, însă i s-a explicat că decizia primarului este perfect legală” – prefectul Andrei Puică. 

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.