Mintea de pe urmă a Europei?

16

Europa orabaEuropenii trăiesc de câteva luni în mijlocul unui haos geopolitic. În fiecare zi Bruxelles-ul a anunţat altceva, Uniunea Europeană a luat-o într-altă direcţie, atunci când a fost vorba de confruntarea cu această nenorocită de invazie maritimă şi terestră a Europei în plin secol 21. Sute de mii de oameni ajunşi aici, unii de teama războaielor, dar cei mai mulţi din motive economice, toţi au venit să se scalde în râurile de lapte şi miere ale continentului. Zăpăceala a fost sublimă. S-au înălţat garduri înfricoşătoare de sârmă ghimpată la frontiere. Apoi s-au făcut în ele găuri de trecere, largi. S-a spus, solemn, că principiul frontierelelor deschise ale spaţiului Schengen trebuie onorat. Imediat acelaşi principiu a fost ignorat. Reglementările de la Dublin privind repatrierea forţată a migranţilor ilegali au fost scoase, ameninţător, din sertare. Au fost puse la loc, două sertare mai jos. În cea mai mare măsură, fie că a fost vorba de atitudinea, protestele şi faptele Ungariei, sau ale Bulgariei, ale germanilor şi francezilor de rând etc., în spatele lor s-a aflat o Angelă Merkel buimacă şi depăşită de situaţie.

De partea cealaltă s-au aflat lideri sătui până-n gât de ce se întâmplă. Robert Fico, premierul demnei Slovacii, a pus piciorul în prag. A avertizat că ţara sa va abandona şi „ideea stupidă şi periculoasă” a unei UE unite, şi Uniunea însăşi, dacă nu se va găsi grabnic o soluţie comună pentru a se pune capăt celui mai mare dezastru demografic abătut asupra Europei după Al Doilea Război Mondial. Curajos, premierul slovac a respins ideea cotei obligatorii de invadatori pentru ţara sa. La fel, Cehia, Ungaria şi România s-au situat pe aceeaşi poziţie, de data aceasta vocea Raţiunii s-a auzit din estul, nu din vestul Europei. Cu un curaj demn de toată admiraţia, Fico a spus că, atâta vreme cât el va fi prim-ministru, nici un aşa-zis azilant extra-european trimis de Bruxelles, sau de Luxemburg, nu va pune piciorul pe pământul Slovaciei. Că Slovacia a fost şi rămâne o ţară suverană, chiar şi în cadrul Uniunii Europene. Naţionalismul lui Fico se bizuie, în primul rând, pe faptul că este inadmisibil să se impună unei ţări creştine să accepte stabilirea pe teritoriul ei a unui grup de oameni de altă religie, că aceasta ar constitui sămânţa unor conflicte viitoare de proporţii incalculabile. Ce anume a scos la iveală disputa micuţei şi curajoasei Slovacii cu guvernanţii UE este că această criză a migranţilor ilegali potenţează şi mai mult riscurile deja existente, de colaps al UE. Că a forţa vreo ţară membră să accepte şi să voteze pentru cotele de migranţi ilegali ar putea fi picătura care ar umple paharul lichidării Uniunii.

Pe de altă parte, intervenţia militară energică a Rusiei în Siria, împotriva ISIS, succesele rapide obţinute de alianţa Moscovei cu Damascul, Iranul şi Hezbollahul, dar şi escaladarea masivă a luptelor şi perspectiva deschiderii unor noi fronturi de luptă, în perioada imediat următoare, toate acestea indică posibilitatea imediată a apariţiei unui alt val de refugiaţi în direcţia Europei. De data aceasta un val gigantic, de circa 3 milioane de oameni, iar atunci, dacă europenii vor refuza să-i primească, vor fi criticaţi şi arătaţi cu degetul de toţi ipocriţii, de pretutindeni. Sau, aşa cum spunea recent Donald Tusk, preşedintele Consiliului Europei, „statele teocrate ne vor ţine predici despre ce înseamnă toleranţa religioasă, dictatorii ne vor povesti ce înseamnă democraţia, iar cei care stârnesc acest exod îngrozitor ne vor învăţa cum să ne purtăm cu invadatorii”.

Aşa după cum se cunoaşte, liderii europenilor s-au regăsit întrucâtva, au făcut un pas serios pentru a stăvili atât invazia migranţilor, cât şi cea a ipocriziei internaţionale, extra-europene, au reconciliat poziţia corectă a celor din Est, cu slăbiciunile şi ezitările celor mari din Vest, Germania şi Franţa – însăşi Angela Merkel, spăşită, a recunoscut într-un interviu acordat presei britanice că Europa unificată are nevoie urgentă de un alt sistem de guvernare comunitară. Şi, împinşi la zid de invazia ilegală, liderii amintiţi (şi smintiţi) au dovedit, cum spune o vorbă veche a românilor, că Dumnezeu le-a dat mintea cea din urmă. Că, poate, tot răul ultimei invazii islamice a fost spre bine. Spre trezirea cetăţii asediate, Europa.

Miniştri din cele 28 de state membre ale U.E., reuniţi la Consiliul Justiţie şi Afaceri Internede la Luxemburg, au căzut unanim de acord în ce priveşte repatrierea migranţilor ilegali, în primul rând economici (pakistanezi, majoritatea celor africani şi musulmani etc.), adică cei care nu pot primi statutul de refugiat şi azil în spaţiul comunitar. Şi, ce anume a fost cel mai important la reuniunea de acolo este că miniştrii europeni de interne şi-au afirmat energic voinţa de a lua măsuri pentru gestionarea comună a controlului tuturor frontierelor UE, terestre, maritime şi aeriene, inclusiv cele din extremitatea estică a Uniunii. Aşa să fie!

Preluare: art-emis.ro / Autor: Radu Toma

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

16 COMENTARII

 1. dar in Siria razboiul nu se va termina prea curand pentru ca cu extremistii musulmani nu o scoti la capat niciodata .
  Rusia sa nu pateasca in Siria ce a patit URSS in Afganistan inainte de 89.
  In Afganistan ambele puteri mondiale SUA si Rusia(URSS)au intervenit militar ambele interventii militare au fost un esec total.
  Interventia militara SUA in Iraq a fost un esec total
  Interventia unor tari UE in Libia a fost un esec total
  Acum Rusia poate pati la fel in Siria iar acum in Siria razboiul poate dura ani si ani de zile.
  In Afganistan razboiul ci islamicii radicali dureaza daca nu ma insel de mai bine de 30 de ani!
  asa ca cu acesti oameni nu o scoti la capat.
  Iar cat despre islamizarea Europei acesta este un fenomen inceput prin anii 60-70-80 incurajat de clasa politica vest europeana fenomen care continua si astazi si care nu mai poate fi oprit!!!!!!

 2. Orice se poate daca doresti cu adevarat numai ca crestinii nu sunt atit de statornici in credinta precum musulmani cradinta care este dusa de ei pina la extrem fanatism

 3. Suflete nevinovate
  Unde sa duca di calea urgiei ce sa abatut asupra lor

  Sa ne gindim si la situatia noastra daca eram in locul lor
  O zi buna

 4. asa este niste suflete nevinovate au finantat primavara arab-africana tot niste suflete nevinovate au gasit arme de nimicire in masa in irak ,unde JANDARUL UNIVERSAL A ADUS LINISTEA ,DEMOCRATIA SI PE ISIS INAINTE DE ASTA-PACIFICAND AFGANISTANUL ,ELIBERANDU-L DE INVADATORI SI REDADU-L POPORULUI TALIBAN,si mai inainte de asta fiind singura organizare STATALA care a reusit sa aduca in pragul extintiei o RASA UMANA RASA ROSIE.,SI SINGURA NATIE CARE DIN MOTIVE UMANITARE LE-A DAT JAPOINEZILOR DOUA BOMBE ATOMICE IN CAP.SA LUAM EXEMPLU FRATILOR DE LA O NATIUNE CARE E CULMEA DEMOCRATIEI .

 5. Avem spioni romani oameni ai statului care se ocupa de asa ceva aici e vorba suflete nevinovate femei copii batrini care nu poseda arme cum ati mentionat
  Trebuie gindit si la situatia asta
  Romanii nostri peste trei milioane daca nu i pri meau statele europene si occidentu eram si noii in aceiasi situatie

 6. Bibicilor,cine a inceput destabilizarea zonei??incepand cu Irak,Libia,Siria ,Egipt.Yemen,ai Bibicilor?? sau aveti doar memorie selectiva???

 7. CINEVA CRED CA STIE CE FACE….SUNT INTERESE SI BANI LA MIJLOC…NICI IEPURII NU TREC NEOBSERVATI GRANITELE ATITOR STATE…-BINE NU O SA FIE…

 8. haosul e in mintea ametita a europenilor…ia sa puna piciorul in prag, sa-i ia pe refugiati cine a creat situatia si 0 duzina de nave de patrulare…gata problema….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.