Nu nouă trebuie să ne fie ruşine!

22

Aproape cinci milioane de români suferă din cauza sărăciei!

Mulţi, foarte mulţi!

Şi mare păcat, România e bogată, e o ţară în care sunt multe de făcut şi am fi putut trăi bine!

Salariile mici ajung doar vreo două săptămâni, după care încep toţi să se-mprumute unul de la altul.

Mi-amintesc că-ntr-o seară, târziu, a ciocănit la uşă o bătrânică, era prietenă cu mama mea, părul ei alb lumina întunericul.

Venise pentru 10 lei:

– Am căutat de dimineaţă, am întrebat toţi vecinii, pe frate-meu, pur şi simplu nu mai ştiu încotro s-o iau! Că până vine pensia mai sunt câteva zile şi măcar de pâine să am, apoi oi vedea eu cu ce-o mănânc, mai îmi fac un ceai, un sos, ce-oi putea!

Lume necăjită, cu capul plecat de ruşine, ca şi cum sărăcia ar fi o vină, un semn că nu ai putut mai mult.

Cu aceeaşi ruşine roagă vreo vânzătoare să le dea hrana cea de toate zilele „pe caiet”.

Adică pâinea, uleiul, telemeaua şi ouăle se cumpără azi şi se plătesc la salariul care va veni.

Lume necăjită, bătrâni care nu mai au nici lacrimi, copii cu tenişi rupţi sau cu hăinuţe mici, ţărani care nici nu se mai duc la doctor, n-au cu ce plăti nici vizita nici doctoriile.

Nu mai e timp să visezi, nu mai e loc să zbori, singura preocupare e cum să supravieţuieşti înc-o zi şi încă o zi!

Boli, tristeţi, depresii, sinucideri, totul cu sentimentul ruşinii că nu ai putut mai mult.

Poate că nu mulţi ştiu, dar în Constituţia României există un articol, nr. 47, care spune aşa:

Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. 

N-ar fi cazul să ne-ntrebăm politicienii de ce nu respectă articolul acesta, de ce închid ochii în faţa sărăciei unui neam?

Pentru că baronii sunt în continuare pe post, fondurile europene nu sunt folosite din lipsă de proiecte viabile, iar România, o ţară bogată, e trecută toată „pe caiet”!

Nu nouă trebuie să ne fie ruşine, ci lor!

Preluare: aquiahora.ro / Autor: Liliana Angheluță

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

22 COMENTARII

  1. Comenatriu oportun, concluzie oportuna. D-aia sar de fiecare data cant este folosita expresia „numai in Romania este posibil……” sau alta „…..c-asa suntem noi romanii hoti lasi si mincinosi” si altele. Cei care conduc sunt asa nu romanii.

  2. Da, lashi, tradatori, curve, lunecosi, pe vorba si pe cuvantul multora nu poti merge nici pana la WC. Pentru ca e romanul tradator, inclusiv cu rudele apropiate, a reiesit ca Securitatea romana ar fi cea mai grozava de pe glob. Era grozava pentru ca 50 % dintre romani ii dadeau in gat la militie si la Securitate pe cealalta jumatate de 50 %. Si invers. Eu, fiind in functia a doua intr-un Consiliu popular stiam, fara sa doresc sa stiu o multime de fapte, de intamplari, shmenuri si secrete despre o mare suma de oameni din 9 sate,spuse de catre rudele, vecinii, consatenii celor in cauza. Se dadeau in vileag cumnati, veri primari, vecini, colegi de serviciu, etc. Povestile despre un ipotetic rai rural si despre nobletea boborului, etc sunt facute de oameni care erau in vizita, in concediu, in distractie prin sat si umblau pe campii dupa fluturi, pasarele, etc. .

  3. Da , ar fi cazul să-i luăm la întrebări , dar cum S-au adresat atâtea scrisori deschise parlamentului , au fost postate opinii pe saiturile lor , s-au făcut emisiuni Tv , au fost publicate articole în presă , nici un rezultat

  4. Rusinea este sursa multor complexe ! Duce la depresie , auto-indoiala , izolare , singuratate , tulburari compulsive , perfectionism , sentimente de inferioritate …Nu cred ca asta doriti ! Trebuie actiune , atitudine !!!!

  5. PE UN PARLAMENTAR ROMAN SE CHELTUIESC LUNAR IN JUR DE 13 MII DE EURO….DE 3 ORI MAI MULT DECIT UN UNGUR….SI UITE CONSECINTELE….NE MOR BATRINII DE FOAME….

  6. dar daca au uitat ce e rusinea ca bunul simt l-au pierdut daca au avut… suntem de mare rusine in ochii altora, de aceea nu ne mai stimeaza – suntem niste „aia”, desconsiderati in toata lumea! Ne place sa spunem ca avem deschidere la Marea Neagra, ca nu putem fi trecuti cu vederea iar altii trec cu tavalugul dus-intors peste noi pentru ca nu aratam ca am avea un pret – nu avem, nu stim sa fim! Ar trebui sa votam atent, sa-i dam – daca trebuie – pe toti la o parte, sa punem punct si s-o luam de la capat cu ce am mai ramas dupa atata coruptie! Trebuie inchisi toti (nu numai arestati!). Inchisi si confiscate averile – legal, fara abuzuri, dar bine verificate , fara interventii !

  7. Romanii mor de foame dar avem bani sa tinem refugiati ! Romanii pleaca sa munceasca prin tari straine dar avem bani sa tinem putori care maine-poimaine ne vor pune streangul la gat…..in ce tara traim, doamne ?!!

  8. Ce poti spune despre acesti batrani incaruntiti si nevoiasi ? Ca Dumnezeu ne tine pe pamant , datoruta lor !Aveti grija de ei ! Javre ordinare ce sunteti si nu i mai umiliti si sa va bateti joc de ei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.