„O Românie demnă şi raţională, atât îmi doresc….”

13

Drapel Romania cer„România trebuie să scape repejor de mentalitatea anilor 80-90, cu intelectualismele sale pro-occidentale stupizele, cu dihotomiile sale ieftine, cu „buni” şi „răi”, cu stereotipurile sale şi complexele sale tragi-comice.
Gata! E momentul în care trebuie să ne dăm seama că războiul rece s-a terminat, că prioritatea României nu mai e cerşitul de la înalte porţi. Uitaţi, până şi FMI a spus că nu mai avem nevoie de banii săi.
E momentul în care trebuie să ne ridicăm în picioare, să începem să avem curajul propriilor poziţii şi să înţelegem interesul naţional de pe propriile picioare, nu din poziţia ghiocelului.
Trebuie să începem să privim realitatea aşa cum este ea. Nu poţi să mai idealizezi Occidentul şi să îl vrei ca model. Sau să fii schizofrenic, să te superi pe Dragnea pe legea sa liberticidă, dar să te faci că nu vezi cum libertatea de expresie este distrusă de Angela Merkel în Germania.

Nu poţi să accepţi muţeşte pierderea suveranităţii naţionale în faţa unei Comisii Europene care are de acum autoritatea să îţi trimită, an de an, zeci de mii de migratori peste cap.
Nu poţi să stai ca prostul şi să elogiezi pe americani şi pe ueuropeni după dezastrele comise de aceştia în Siria, în Irak, în Libia.

Chiar nu înţelegem că lumea se schimbă? Chiar nu ne-am maturizat în aceşti 25 de ani de încă gândim după stereotipurile postului de radio al CIA în Europa? Or fi fost ele utile până în 1989, ca să rezistăm sub comunism. Dar doar un retardat mai crede în poveştile copilăriei la peste 20 de ani după revoluţie.
Şi nu suntem retardaţi.

Avem nevoie de un proiect de ţară: acela al unei Românii pe picioarele ei. Ridicată pe picioarele ei, nu o cerşetoare în genunchi, care parcă îşi cere tot timpul scuze că există.
Iar pentru un astfel de proiect de ţară, avem nevoie de o intelectualitate deschisă la cap şi demnă, care să îşi cunoască lungul nasului – nici mai lung, nici mai scurt decât este el cu adevărat.

O Românie demnă şi raţională, atât îmi doresc….”

Bogdan Duca

Loading...
loading...

13 COMENTARII

  1. In genunchi doar in fata lui Dumnezeu!
    Si din respect in fata parintilor si batranilor!
    Romania ridica-te, nu uita centrul Europei, a fost si va ramane Romania!

  2. Da, asta ne dorim cu totii _ sper sa nu m-ansel ! Ne-am saturat de minciunile din interiorul U.E., de minciunile despre “tara tuturor posibilitatilor” (SUA), care de fapt, e o tara de nenorociti, umbland mereu dupa acapararea a ceea ce nu e a lor, o tara de nemernici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.