Apărați… Armata!

0

Centrul Militar VasluiDe la „Pe aici nu se trece!”, la „Pe aici numai dacă nu vreți nu treceți”.

Culmea militării! La Vaslui, o situație elocventă și emblematică a stării în care se află forțele militare românești, bune astăzi doar pentru a apăra interese străine prin părți îndepărtate ale lumii cu care altfel nu am fi avut de-a face. Armata din municipiul Vaslui, ce a mai rămas din ea, are nevoie de apărare și o obține… prin licitație publică. O firmă de pază va face planton la Centrul Militar din Vaslui.

„Puneți mâna pe arme! Apărați… Armata!” În caz de război, cu furci și topoare sau, în cel mai bun caz, pistoale cu bile vasluienii vor ieși să apere… Armata, adică Centrul Militar din Vaslui, singura instituție militară din municipiul reședință de județ. Consiliul Județean (CJ) Vaslui, instituția civilă care patronează Centrul, a scos la licitație un contract de achiziție publică pentru „Servicii de pază și intervenție specializate de pază la Centrul Militar Județean Vaslui”.

Dacă pe vremea stagiului militar obligatoriu județul Vaslui era împânzit de garnizoane și unități militare, UM 01651 din reședință fiind fruntea, astăzi municipiul Vaslui mai are o singură clădire cu o asemenea destinație, Centrul Militar, căruia îi cam lipsesc utilitatea și obiectul de activitate, recrutările pentru armata “profesionistă” a României, care este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, depășind mica ogradă a unei clădiri vechi părăginite. Înainte vreme în centrul municipiului Vaslui domnea o impunătoare clădire care nu se numea altfel decât «Casa Armatei», pe care acum același CJ Vaslui o transformă într-un Centru… Multicultural. Multiculturalismul a înlocuit așadar apărarea națională, așa cum apărarea națională a fost înlocuită de NATO, cu scuturile sale de la Deveselu, care ne recomandă pe noi, România, ca principală țintă… Servim patria!

Pentru distanța în timp și ce a făcut acest timp din ceea ce a fost armata în județul Vaslui edificator este tocmai cazul penal și penibil al colonelului Paul Boghiu, nimeni altul decât șeful Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Vaslui. La începutul lunii noiembrie 2015, acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru luare de mită și trafic de influență pentru că a pretins și primit 500 de euro, 20 de litri de vin, doi litri de țuică și doi cocoși. Boghiu i-a promis celui care ulterior l-a denunțat că îi va ajuta fiul să fie angajat în armată, lăsând să se creadă că are influență asupra membrilor comisiei de selecție.

De la Armata care avea sediu ultracentral mândru și tot respectul vasluienilor, la colonelul care cere doi cocoși pentru „manevre” de recrutare. Aceasta a fost marșul forțat al „forțelor militare” în județul Vaslui, marș forțat spre NATO, alianță militară care „și-a luat angajamentul să ne apere”.

Iar acum 10 lei pe oră de post fără TVA. Acesta este prețul fixat al contractului pentru paza Centrului Militar care urmează să fie asigurat de către o firmă privată pe parcursul anului viitor, pentru paza unei armate care nu mai este în stare să se apere singură.

Politicienii, chiar și în fața unor asemenea situații cel puțin paradoxale, reușesc să rămână optimiști, iar modelele, medelele din mințile lor, „democrația americană” și „civilizația occidentală”, le spun că se poate, că orice se poate… Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, nu vede nicio problemă în această situație și reușește să facă o comparație uluitoare, între armata de mercenari a Statelor Unite, menită de exporte „democrație” prin bombe, și ce a însemnat Armata în istoria noastră națională. „Și dotarea și chiar pregătirea armatei americane este asigurată de firme private” – Dumitru Buzatu.

O comparație cu Elveția, veșnic neutra țară europeană care înțelege să aibă o armată de 200 de mii de oameni la 7 milioane de locuitori, Dumitru Buzatu nu ar fi reușit să facă. Deși nu a mai fost atacată în ultimii 500 de ani, Elveția nu are ”prietenii” României probabil, țară care, din cauza poziției sale geostrategice are ocazia să se gândească la război cu fiecare conflict militar care are loc pe trei continente… Elveția are peste 20.000 de mii de fortificații de-a lungul și de-a latul țării și una dintre cele mai dotate armate din lume, România are însă ”prieteni” care nu au trădat-o niciodată, decât… întotdeauna.

Vreme de 36 de ani, până în 1998 când a fost desființată în cadrul „efortului” de integrare în NATO, municipiul Vaslui a avut o mare unitate militară, UM 01651. Ultima dată când s-a vorbit despre „apărarea naţională” din Vaslui a fost în 2012, când ziarişti vrânceni au descoperit în parcul de vechituri al societăţii Remat din Focşani peste 20 de tancuri şi 28 de autoblindate aduse de pe meleagurile vasluiene pentru a fi dezmembrate de sudorii de acolo.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.