Cei puşi să păzească averea Ţării, ţineau de şase pentru hoţi

2

Parlamentul Romaniei hotiDomnu’ politician, alo, domnu’…, cum care politician, orice politician, indiferent de culoare, nu contează că e de stânga, de dreapta, de sens giratoriu. Când spun domnu’ Politician, să spui : da să trăiţi, aşa cum făcea Pristanda, când îl întreba Prefectul de steaguri. Cum adică, tu nu ai treabă cu steagurile? Bine, am să te întreb altfel: ştii ceva de uzinele pe care le aveam în ’89? Nu şti, de ce nu ştii? Nu erai politician în acea vreme? Erai în opoziţie? Şi ce dacă? Nu ai văzut cum dispăreau uzinele, nu ai văzut cum a dispărut colosul ăla de 23 August? Ăla mare, mă, care înghiţea, ca un balaur, în fiecare dimineaţă, câteva zeci de mii de muncitori. Nici Semănătoarea? A, ai văzut, da’ nu ai putut face nimic. De ce nu te-ai legat cu lanţul de poarta uzinei, când au vrut să o demoleze? Nu ai putut, înţeleg, nu ai avut lanţ, nu ai găsit lacăt, care a fost motivul, de nu ai făcut acest gest extrem? Cu un an înainte şi tu vânduseşi o uzină şi nici ăsta nu protestase la vânzarea ta. Spune nene aşa! Ca într-o frăţie adevărată, fiecare vindea când îi venea rândul. Bun, de aceea stătea unul 4 ani, după care se schimba, venea celălat. Bravo, v-aţi înţeles!

Auzi, mă, da’ nu vă era frică, aveam şi noi poliţie, procuratură, servicii secrete, nu vă deranja nimeni? Vă mai deranjau, când veneau după drept. Nu vă lăsau în pace, încercaţi voi să vă eschivaţi, cum că voi, politicienii, răspundeţi de ce vindeţi, ei nu, că de nu ţineau ei de „şase”, nici voi nu puteaţi fura. Păi, de, cine vă păzea dacă furaţi toţi?. De, cei din opoziţie, aha, am înţeles, erau nerăbdători, vroiau să intre peste rând, şmecherii. Nu le mergea cu organele, vigilente dom-le, atât de vigilente că nu mai avem nimic în ziua de azi! Băi, nea Politicianule, aţi furat tot, nu aţi mai lăsat nimic. Cum adică a mai rămas, ce dracu mai este de furat? Ar mai fi oleacă de pădure şi nişte drumuri de făcut? Bă, da’ de DNA nu vă e frică? Nu? Păi, văd că vă cam adună ca pe muşte. A, e un fel de înţelegere, ei vă arestează, vă judecă, vă condamnă, faceţi acolo câteva luni, un an, doi maxim, apoi veniţi acasă şi trăiţi din banii furaţi. Înţeleg, vă condamnă, dar nu vă iau banii. E bună înţelegerea! Şi merge, merge treaba, bravo mă, vă descurcaţi!

Băi, dar dacă te întreb eu aşa, pe tine politician, cum îl întreba Prefectul Tipătescu pe Ghiţă Pristanda, unde sunt cele 44 de steaguri, ai şti să-mi răspunzi? Am uitat, tu nu ai avut steaguri, da’ uzinele, combinatele de oţeluri, fabricile, fermele zootehnice, ştii ceva de ele? Nu ştii, s-au privaţizat, da’ banii, unde sunt banii din vânzarea lor? Păi, băi polticianule, au fost grămezi de bani, unde sunt? Ce zici, că nu vă venea prea mult de fiecare, eraţi prea mulţi? Da, e posibil. Deci, nu şti să-mi răspunzi ce s-a făcut cu industria, nici cu banii. A, am înţeles, pe scurt, unităţile economice le-aţi vândut şi banii i-ați împărţit frăţeşte. Banii i-aţi împărţit între voi, politicienii şi ceilalţi, adică servicii, poliţie, procuratură, mă rog, nu-i mai număr pe toţi. Am înţeles bine, da? OK. Ăsta este şi motivul de nu prea s-au făcut dosare penale două zeci şi ceva de ani. A mai picat câte un prost care nu ştia să negocieze. Bă, v-aţi descurcat, aveţi şi şansa să rămâneţi cu banii. Te bucuri Politicianule.

Poate ai dreptate, da’ tot îmi vine să vă împuşc pe toţi.

Acesta este un pamflet, sau poate nu.

Autor: Ionel Cârstea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

 1. dar cei care le-au dat puterea pentru cine ţineau de şase? Sau de proşti ce erau nici măcar nu şi-au dat seama cînd a dispărul fabrica în care avea loc de muncă, de care nu le-a păsat?

 2. Da, s-a furat tot , industria, agricultura pe butuci . finantele vandute .
  nici catei nu mai avem , ai care sunt sunt bolnavi din samintza olandeza , la fel cu rosiile canceroase si legumele care le bagam in noi . Azi taranu scrie pe bilet „rosii Romanesti” , daca-l iei la intrebari e cu saminta olandeza ! Am ajuns sa cumpar rosia Romaneasca vanduta pe sub mana , cu dublu pret !
  LOL !
  Am furat-o ! ! Asa ca ..ciucu mic si joc de glezne ! Adica MUCLES !
  PS. La dobermanni cozile de topor au facut raul de multa vreme !
  Despre restul…cozile de topor sunt in paradisuri exotice si fiscale !
  Asta e, suntem niste PACALICI ! mai nou POKEMONI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.