„La Mărășești au murit 30.000 de oameni, pentru țară, în Colectiv 60, la o bere!”

12

Batalia de la Marasesti„Populism grețos”, astfel califică cunoscutul blogăr și luptător pentru drepturile românilor din Harghita și Covasna Dan Tănasă decizia RATB de a schimba denumirea câtorva stații din «Pasajul Mărășești» în «Colectiv», ca omagiu pentru victimele incendiului din clubul bucureștean de pe 30 octombrie 2015.

„Citesc pe Mediafax că RATB a anunțat că, din 27 noiembrie, stațiile de tramvai și autobuz denumite ‹Pasaj Mărășești› vor purta numele ‹Colectiv›, în amintirea victimelor tragediei produse la clubul cu același nume, unde în urma incendiului din 30 octombrie au murit 60 de oameni.

Cum e posibil un asemenea populism grețos? Uite că e posibil.

Amintirea unei bătălii decisive pentru soarta acestei națiuni este batjocorită de niște semidocți din RATB care au impresia că în acest fel contribuie cu ceva la amintirea victimelor tragediei din Colectiv.

Pentru cei care nu știu (înțeleg că RATB a fost ‘bombardată’ cu cereri din partea unei ‘armate’ de idioți) Bătălia de la Mărășești a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă. În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni – anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor – dintre care 5.125 de morți, 9.818 de dispăruți și 12.467 de răniți. Armata IV rusă a suferit și ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morți, 10.400 de răniți și 8.167 de dispăruți. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morți, răniți și dispăruți (mai multe detalii pe Historia.ro).

La Mărășești, 30.000 de români au murit sau au fost răniți pentru neam, pentru țară, nu pentru o bere la un concert. Să schimbi denumirea ‹Mărășești›, pusă în amintirea unui episod sângeros și important din istoria acestui neam cu denumirea unui club privat în care și-au găsit sfârșitul 60 de oameni care se duseseră la un concert (nu contează că era rock, putea fi și de manele!) mi se pare din cale afară de abject”, a scris Dan Tănasă pe blogul său.

„Dacă într-adevăr vrem să respectăm amintirea celor 60 de morți din Colectiv hai mai bine să-i pedepsim pe vinovați. Pe patronii mizeriei, pe cei din Primărie, pe cei de la ISU. Cred că dacă într-adevăr ne pasă de memoria acestor 60 de victime ar fi cazul să înțelegem că e prea mult, că din păcate corupția ucide. Să cerem nu doar schimbarea unor fețe între ele ci dispariția unor fețe pentru totdeauna din peisajul urban. Pedepsirea vinovaților și schimbarea sistemului care a permis această tragedie, această crimă, e cea mai bună modalitatea prin care respectăm memoria celor 60 de victime (Doamne ajută să nu mai avem și alte decese!). Batjocorirea unui episod sângeros din istoria noastră nu ajută la nimic”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

12 COMENTARII

 1. Manipularea, diversiunea si spalarea de creiere chiar functioneaza! Atunci cand apar astfel de comparatii. Dezbinarea asa zisei opinii publice se face cu rahaturi.
  Cat timp mai gandim asa, nu exista nici o speranta in evolutia speciei…..Ne mai miram ca omenirea, se afla la cheremul unor patroni si politicieni inculti!
  Este clar cine se afla in spatele anonimus…

  • Nouă nu ne este clar. Cine se afla in spatele anonimus?
   Apoi, cateva observatii:
   – Unde vedeti diversiunea?! E doar un punct de vedere si o comparatie, cu care puteti fi de acord sau nu, dar ea exista, si nu a fost fortata de autor, ci s-a impus de la sine, odata cu intentia celor de la RATB.
   – Vorbiti despre „asa zisa opinie publica”, deci ea este pretinsa, nu exista in realitate. Dar cu toate astea i se intampla sa fie dezbinata. Cum sa dezbini ceva ce nu exista, chiar si utilizand „rahaturi”?!
   – Cat despre evolutia speciei umane, cu toata compasiunea pentru victime, dar nu ar fi un bun punct de plecare Colectivul si nici vreun alt subiect legat de nefericita intamplare.
   – Daca vreti sa fortati dumneavoastra o asemenea evolutie, un bun punct de plecare ar fi poate sa incepeti sa va studiati cuvintele si exprimarile.
   – Da, omenirea e la cheremul unor patroni si politicieni inculti, si pentru asta nu e vinovat nici autorul si nici anonimus. De vina sunt oamenii, care nu reusesc sa se uneasca nici macar in jurul unei singure si simple idei de bun simt, si anume ca e absurd si gresit sa schimbi o denumire cu insemnatate si incarcatura istorica doar sub impactul… ipocriziei specifice timpurilor noastre.
   Aaa, totusi: Nu e nimeni in spatele Anonimus, decat niste oameni neangrenati politic si nici ocult, care vor aceeasi schimbare despre care vorbeste tot romanul, dar cei mai multi nu sunt capabili nici sa o prefigureze si cu atat mai mult sa o atinga…

   • Dragă „Anonimus” sau dragi anonimi, apreciez că ați răspuns la comentariul meu. Răspunsul este tipic: retoric și inocent, pedant și pedagogic.
    Titlul folosit este de tabloid ieftin scris pe genunchi. „E doar un punct de vedere si o comparație, cu care puteți fi de acord sau nu, dar ea exista, si nu a fost forțată de autor, ci s-a impus de la sine, odată cu intenția celor de la RATB. ”
    Cum poate o persoană neangrenată politic și nici ocult să folosească un astfel de titlu ?! sau ați scris în grup ? mai o virgulă, o hiperbolă, o comparație, ceva ghilimele… titlul aparține lui Anonimus Prim sau nr. 1 și nu avem voie să-l corectăm, că ne dă afară și ne deconspiră…
    Cum poți să amesteci semnificația cuvântului omagiu cu amintire, apropo de „un bun punct de plecare ar fi poate sa începeți sa va studiați cuvintele si exprimările”
    Ați amestecat ce a scris un blogăr, cu niște cuvinte, păreri și niște idei anonime.
    Vreau să văd, că sunteți voi capabili să prefigurați această schimbare și să o atingeți, după care să o împărtășiți și nouă celor din popor, asta dor dacă intre timp nu vă transformați din asupriți în asupritori .

    • Domnule Ciorba, ati reusit sa ma convingeti ca nu va pasa deloc de istoria noastra si ca doriti cu tot dinadinsul sa contribuiti la stergerea identitatii neamului romanesc pe care nici nu-l stimati si nici nu-l iubiti, dar doriti sa-l vedeti cat mai repede si definitiv distrus. Nu veti reusi deoarece momentele istorice importante raman inscrise pentru totdeauna in memoria nescrisa a neamului nostru, memorie pe care nu veti reusi s-o stergeti cu invective sau acuze false. Incapatanarea cu care atacati un subiect ca acesta este caracteristic alogenilor dornici de a stapani aici prin distrugerea si negarea valorii a tot ceea ce reprezinta elementul autothton.

  • …..DACA!, este asa de „clar” mai ciorba, de ce nu ne spui tu cine este acest „anonimus”?
   PS. Ca sa stii si tu, multe porecle s-au transformat in NUME proprii!; poate intelegi cit de „ciorbe” erau si inaintasii „LU’ MATALE”.

 2. Hai sa oprim discuția contradictorie dintre cele 2 evenimente nefericite !!!
  Atât am de spus :
  Daca armata s-ar fi unit în parte vătămată să dea în judecată statul pentru victimile din război ce suma ar fi trebuit să ceară despăgubire ???
  Urmăriți atent ce au cerut ca daune cei din Colectiv …da bani si nu puțini pe care au să-i plătească statul de unde ???? Din buzunarele tuturor !!!
  Caută vinovatul si…..tot prostul de român plătește !!!
  Mă detașez senin de această situație și aduc la cunoștință o veche constatare umană :
  ” Mortul e vinovat , supraviețuitorul e compensat ”
  Cauza si efect populist neprincipial !!!
  Riscul maxim în viața e să fii om si sa ramaii om indiferent de situație !!
  Cum era treaba aia cu – fapta buna nu ramanine nepedepsit ????
  Cam așa stă treaba in creierul diferit al românului !!!

 3. Regret că nu se conştientizează un lucru banal: suntem o țară de 18-19.000.000 de locuitori (sau cine mai ştie câți, cu toate că era informaticii ar trebui să-şi spună cuvântul şi în ale recensământului) şi ne este greu să înțelegem că sunt păreri și păreri. Un astfel de subiect tratat pe un blog este normal să impartă această populație în minimul 3 categorii. Pro, contra şi cei ce se abțin. Mai grav este că mai apare câte unul cu ceva jigniri în comentarii. Părerea mea este să nu le dați „apă la moară” acelor comentarii, deoarece nu mai pot fi educați la o aşa vârsta.

 4. Mâine , poimâine … se legifereaza trecerea in randul „eroilor naționali ” a celor ce s-au săvârșit în blestematul loc pe nume colectiv ! E nevoie doar să se aplice tehnica „fereastra Overton ” si de un „lider” individ de tipul d-lui Ciorba (sau ma rog ce gen sau … transgen o fi) care sa inteleaga ce trebuie sa aplice in treapta 1. Ai luat-o razna neamule cu colectivul asta care pare să facă parte din programul operațional al viitorului guvern româno-soros ? Au oare nu stiti ca la fiecare 6 secunde moare un copil de foame pe această planetă in care viețuim cu toții ?

 5. Deși pare – aparent – fără legătură cu subiectele – într-adevăr – mari, NIMENI nu este deranjat de aspectul spațiului public, unul plin de mâzgăleli, obiecte vandalizate, geamuri zgâriate ale mijloacelor de transport în comun și vitrinelor, stâlpi de tot felul, bănci din parcuri, stradale e.t.c… Mi se va replica, că, sunt lucruri cu adevărat grave, nu… marunțiș…. precum… aspectul agresat al străzii. Când ieșim din casă cu dorinta de a rezolva… marile probleme, ne ”lovim” de aspectul urâțit al locurilor. Nu mă refer la ”murdărirea” inerentă ci, la cea INTENȚIONATĂ, produsă cu răutate, din pornire rea. Văd destule interviuri făcute în stradă, la televiziuni serioase, unde, în spatele persoanei intervievate sau al angajatei tv. apare câte o mâzgaleală ordinară, obscenă care, nu este observată de… NIMENI !!! Știați că niște minori sau adolescenți sau inși fără multă minte, care urmăresc întâmplător un interviu, poate interesant, văd TOCMAI acele mizerii și se simt ”legitimați” și ei să-și încerce ”talentu” pt. că, doar, așa ceva a fost admis și la televizor… Toate aceste mizerii NEPEDEPSITE de NIMENI îi încurajează pe răufăcători să afecteze sp. public și-i descurajeaza pe cei care ar vrea să intreprindă ceva în stoparea acestor mizerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.