„Noi suntem stăpâni, slugilor!”

0

Nicolae Mircovici„Noi suntem stăpâni”, spune un deputat către protestatarii din întreaga țară care doresc o altă clasă plitică în România, pe 12 noiembrie 2015. Este vorba despre un parlamentar, Niculae Mircovici, care nu a fost ales de nimeni niciodată, fiind ”reprezentantul” unei Uniuni a bulgarilor, parte a Grupului minorităților și secretar al Camerei Deputaților. Din acest punct de vedere, al reprezentării și legitimității, nu diferă cu mult de ceilalți, prin tupeul și prostia de a rosti ceea ce alții doar gândesc, diferă foarte mult.  

„Acum am inventat democraţia originală, mobilizare pe facebook (la ordin evident) ieşit în stradă, anulat alegeri, făcut jocul cui trebuie şi apoi bocetul slugii că o duce rău” – Niculae Mircovici.

Afirmațiile incredibile de pe o rețea de socializare continuă cu aprecieri asupra întregului popor: „Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecţia anonimatului sau când, clamând democraţia, iese în stradă (în număr semnificativ – mii sau zeci de mii) asumându-şi mandatul a milioane de oameni care au votat”.

„Din păcate, am rămas în istorie cu trădări, de la Burebista, la Antonescu, cu învăţatul furtului şi sperjurului din copilărie, cu zidirea Anei în zid, în loc de găsirea soluţiei pentru ca zidul să nu se prăbuşească, cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini şi prieteni, evident tot români, cu prostia şi tupeul ca repere”- Niculae Mircovici.

Deputatul minorității bulgare a susţinut că a scris aceste cuvinte „cu durere în suflet, dar nu trebuie să-mi daţi dreptate. Din păcate, îmi va da viitorul”. Şi îşi încheie mesajul cu: „Noi suntem stăpâni”.

Niculae Mircovici este deputat din 2004, deci obișnuit să fie „stăpân”, deși nu și-a câștigat niciodat mandatul, iar la sfârșitul lui 214 a dovedit că este stăpânul mandatului său și a cabinetului său parlamentar, fiind găsit vinovat de conflict de interese, de instanţa supremă, pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul său parlamentar. A fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare. Deputatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, în martie 2014, şi, potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovici a propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului 2008-2012. În baza acestui contract, soţia lui Mircovici a obţinut venituri de 20.387 de lei.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.